בקשת מידע | צריכת חשמל מזגן
-
@תלת-פאזי כתב בבקשת מידע | צריכת חשמל מזגן:
קניתי ממיר [למצברים לשב"ק], הממיר יכול לתת עומס של 150% למשך 5 שניות.
אני לא יודע האם זה גם בגנרטור
ממיר יכול כעיקרון לספק יותר ממה שרשום עליו, אך כדי למנוע קלקול, המחשב עוצר באופן יזום בגבול שנקבע לו, ולכן הוא מסכים לשחרר לפרק זמן מוגבל- יותר מההספק המקסימלי -
מנוע לוקח בשעת הפעלה עד פי כ 6 מהצריכה שלו.
אני מדבר על מנועים רציניים, תעשייתיים. לא יודע במדוייק על ביתיים, אבל פי שתיים שלוש וצפונה בטח.
זה נמשך לפרק זמן קצר (עד כשנייה שתיים).
לגבי הגנרטור -
קשה לענות על זה. קשה לדעת מה באמת יכולת הסיבולת של הגנרטור (הרי ברור שהיצרן מוריד טיפה), ולכמה זמן אפשר לחנוק אותו.
לענ"ד זה יעבוד לך, אבל סביר מאוד להניח שהוא יתקלקל בקרוב.
במהלך פעילות המזגן, המנוע כל הזמן נדלק ונכבה. וכל הפעלה חונקת את הגנרטור.
לדעתי, תלך על גנרטור יותר חזק.אין מה לעשות. מנועים, על שלל סוגיו, הם כאב ראש לא קטן, בהרבה נישות בחשמל. -
@רפאל-0 כתב בבקשת מידע | צריכת חשמל מזגן:
עד כשנייה שתיים
אני חושב שאפילו פחות מזה, כי אם כן מכשיר שמתעדכן שלוש פעמים בשניה היה יכול לזהות את זה
כמדומני שראיתי פעם שזה מהירות העדכון של הרב מודד, אם משהו בדק/ יבדוק את זה יותר מדוייק תבוא עליו ברכה! -
בחשמל הביתי זה שנייה זה כבר הרבה.
אני חושב שאפילו פחות מזה
-
עד כשנייה שתיים
אני חושב שאפילו פחות מזה, כי אם כן מכשיר שמתעדכן שלוש פעמים בשניה היה יכול לזהות את זה
כמדומני שראיתי פעם שזה מהירות העדכון של הרב מודד, אם משהו בדק/ יבדוק את זה יותר מדוייק תבוא עליו ברכה!פעם בדקתי על מנוע של מפוח של יחידת מיזוג אוויר גדולה
הצריכה ברגיל היא באיזור 3- 3.5 אמפר לפאזה
ובהדלקה זה היה בערך כפול 3 באיזור ה9 אמפר
למשך כשנייה 2
הצלחתי למדוד את זה עם רב מודד רגיל
(אני לא יודע איך היה מחובר המפוח - בחיבור או משולש, אבל גם בזה יש הבדל וצריך לשים לב לזה
פחות נוגע לענייננו במזגן רגיל) -
@שלמה-ו כתב בבקשת מידע | צריכת חשמל מזגן:
פחות נוגע לענייננו במזגן רגיל
לכאורה בתלת פאזי גם הצריכה בהפעלה היא פחותה מחד פאזי,
א. אין קבל אאל"ט
ב. הרעיון בתלת פאזי שכל פאזה צריכה לדחוף רק שליש סיבוב, לעומת חד פאזי שצריך לדחוף חצי סיבוב -
פחות נוגע לענייננו במזגן רגיל
לכאורה בתלת פאזי גם הצריכה בהפעלה היא פחותה מחד פאזי,
א. אין קבל אאל"טצודק
הבנתי שגם אם יש קבל זה לא להתנעה אלא לייצוב זרם או משהו כזהב. הרעיון בתלת פאזי שכל פאזה צריכה לדחוף רק שליש סיבוב, לעומת חד פאזי שצריך לדחוף חצי סיבוב
נכון
רק הבאתי את דברי בעיקר לזה שניתן למדוד את הצריכה הרגעית הזו -
@MERS כתב בבקשת מידע | צריכת חשמל מזגן:
אני רוצה לשים מזגן 2 כ"ס על גנרטור 2KW
אולי זה לא רלוונטי, אבל במזגן אינוורטר אין את הבעיה של צריכת חשמל גבוהה בהפעלה
חשבתי אולי להגדיל אבל אז זה כבר בדעת להכניס עוד מזגן 1 כ"ס.
השאלה לדוגמא אם אני מפעיל זגן 1 כ"ס על 24 מעלות זה גם יצרוך 2250+ או פחות כי ברגיל זה לא 750 אלא פחות כי זה עוצמה חלשה?
תודה רבה -
@MERS כתב בבקשת מידע | צריכת חשמל מזגן:
השאלה לדוגמא אם אני מפעיל זגן 1 כ"ס על 24 מעלות זה גם יצרוך 2250+ או פחות כי ברגיל זה לא 750 אלא פחות כי זה עוצמה חלשה?
אין הבדל בצריכת החשמל של המנוע בטמפרטורות שונות
תמיד המדחס פועל באותה עוצמה [כמעט]עריכה: כמעט- בגלל שכשהגז כבר קרוב לטמפרטורה הרצויה הוא יותר דחוס מעצמו, והמדחס פחות מתאמץ לדוחסוורק ההבדל מתי המדחס יעצור- כשיגיע לטמפרטורה הרצויה
-
רק הבאתי את דברי בעיקר לזה שניתן למדוד את הצריכה הרגעית הזו
בדקתי עכשיו בבית, מזגן 1.25 כ"ס- צריכה קלאסית כ- 3A
בהפעלה המכשיר (UNI-T) הראה צריכה של כ-7.53
כנראה שהוא מזהה חלקית ולא מלא (כי זה רק כפול)עריכה: אחרי ש@mirol כתב על פונקציית ה-MAX, ניסתי ברב מודד שלי (דגם +UT201) (כנראה יותר פשוט מההכי פשוט שהובא בקישור לעיל), הצלחתי למדוד מקסימום ובהפעלה של המזגן הוא הנ"ל הוא נותן לי: 13.63A, שזה אומר * 4.5 בהפעלה!! (יתכן גם שעדיין זה לא המקסימום)
-
@aiib לסיכום, בערך, כמו שאמרו החכמים קודמיי, הבעיה היא ב"פיק" של המזגן, כלומר כשהמדחס נכנס לפעולה אז הוא צורך בערך פי 1.5-2 מהצריכה הרגילה וזה יכול לשבש את הגנרטור (כנ"ל מקרר) לשניה/שתיים.
אם השאלה על הגנרטור... אז יש אפשרות למדוד את הצריכה בפיק (גם עם צבת של UNIT שיש בה אפשרות כזו אם צריך אני אביא את הדגם) ולקנות אחד שיעמוד בפיק גם כן או לשים 2 מזגנים קטנים עם הפרש הדלקה של דקה בינהם. -
@mirol כתב בבקשת מידע | צריכת חשמל מזגן:
בערך פי 1.5-2 מהצריכה הרגילה
סיכמו כאן שזה לפחות כפול 3 אם לא כפול 4 ואולי גם 5
כנ"ל מקרר
זה צריכה מאוד נמוכה ביחס למזגן- זה לא אמור לשבש (בערך 150-250W- כחמישית ממזגן 1 כ"ס)
גם עם צבת של UNIT שיש בה אפשרות כזו אם צריך אני אביא את הדגם
אתה מתכוון לדגם מסויים שכן מצליח למדוד מדוייק גם את ה'פיק' הנ"ל?
אז תביא את הדגם- זה נשמע מעניין!@mirol כתב בבקשת מידע | צריכת חשמל מזגן:
או לשים 2 מזגנים קטנים עם הפרש הדלקה של דקה בינהם
-
@תלת-פאזי אכן רבינו צודק ברוב, המקרר היה לרווחתא דמילתא - קרי כל מכשיר עם מדחס לוקח בכניסה לעבודה יותר זרם.
בשעות האלה אני פחות בפוקוס...
הדגם הוא..........
https://he.aliexpress.com/item/1005002038212639.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.384.7e69586aGMpYsh&gatewayAdapt=glo2isr אולי יש יותר מתקדם, את זה יש לי
הוא זוכר את הזרם הגבוה שהיה במדידה (לחיצה על MAX) -
@תלת-פאזי אכן רבינו צודק ברוב, המקרר היה לרווחתא דמילתא - קרי כל מכשיר עם מדחס לוקח בכניסה לעבודה יותר זרם.
בשעות האלה אני פחות בפוקוס...
הדגם הוא..........
https://he.aliexpress.com/item/1005002038212639.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.384.7e69586aGMpYsh&gatewayAdapt=glo2isr אולי יש יותר מתקדם, את זה יש לי
הוא זוכר את הזרם הגבוה שהיה במדידה (לחיצה על MAX)איזה מהם?