איזה נפח ssd לקנות?
-
@chv
@שמואל אמר באיזה נפח ssd לקנות?:@מטעמים אמר באיזה נפח ssd לקנות?:
למחשב נייח
זה לא משנה, זה SATA רגיל.
סורי, זה 240 ג'יגה:
https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=19113 -
@chv
אשמח אם תוכל לעזור לי בנושא עצמו של האשכול:
השאלה היא האם יש עניין להשקיע בנפח גדול. או לקנות את הכי קטן של 128GBהמחשב משמש בעיקר לגלישה באינטרנט.
לפעמים גם לסריקת והדפסת מסמכים.
לעיתים רחוקות גם לעריכה של מסמכים בוורד וכו
אין כמעט שום חומר או תמונות על המחשב.
המחשב בשימוש כבר 3 שנים ומעולם לא הגעתי לשימוש ביותר מ-40 גיגה של זיכרון.
ולא נראה לי שאגיע לזה.ראיתי בכמה מקומות שכותבים שיש משמעות לנפח של הדיסק לגבי המהירות של העבודה לזמן יותר ארוך
כלומר, עם הזמן הדיסק מאבד את ההיכולת של הביצועים שלו והולך ונהיה איטי. -
@chv אמר באיזה נפח ssd לקנות?:
What are you talking about?
אמרת שזה לוקח יותר בטריה
סתם ככה - הוא טיפה יותר חסכוני מהסמסונג מבחינת בטריה, לא יודע עד כמה זה משמעותי.
-
@מטעמים בנוגע למה שכתבת שההרדיסק נהרס עם הזמן: לא שידוע לי, וגם אם באמת יש כזה דבר זה מינורי, כי כמה אחוזים כבר נהרסים מההרדיסק בכמה שנים? בעיקר בSSD שפחות הולכים סיליקונים, ובעיקר בSSD שנוצר בטכנולוגיית 3D ננומטר, שכמעט לא נהרסים סיליקונים והכל נשאר רציף (הטכנולוגיה הנ"ל נבנתה בעיקר בשביל המהירות אבל היא עוזרת גם לזה).
תכלס כן הייתי ממליץ לך לקנות 240 גיגה כי זה השימוש הממוצע בסופו של דבר וההבדל הכספי בין 128 ל240 מאוד קטן, תחשוב - זה דבר שקונים לשנים ארוכות - SSD זה בהחלט לא דבר שנהרס, אם יהרס לך המחשב אתה תוציא ממנו את הSSD ותעביר למחשב חדש! אז כן הייתי ממליץ לקנות 240.
עכשיו שאני חושב על זה - לא נראה לי שיש בסדרה הזאת פחות מ240 גיגה.
בנוגע למה שכתבת בבטריה - לא הובנתי, התכוונתי שבנושא של צריכת חשמל של ההרדיסק - חשמל שההרדיסק לוקח מהמחשב (ובנייד זה מהבטריה שלו כמובן, כשאתה עובד עם בטריה) הקרוסיאל יותר חסכוני מהמקביל בסמסונג. -
גם בלי קשר לזה - כדאי שתדע ושידעו כל מי שעובר לSSD כולם מסתבכים ומתחילים להעתיק, מתקינים ווינדוס חדש וכו', אין עניין - אפשר להעתיק קומפלט את ההרדיסק הישן לחדש (אם יש לך חיבור USB TO SATA) דרך תוכנה זו: Acronis דרכה אתה יכול לעשות בקלות Cloning כלומר להעתיק את הדיסק כמות שהוא עם כל ההגדרות שלו, תצורת בוט שלו וכו'.
לא חבל? כשאני החלפתי לSSD זה היה כבר הזדמנות להתקין הכל מחדש וזה מזרז את המחשב לא פחות מהחלפה לSSD
-
-
@מטעמים אמר באיזה נפח ssd לקנות?:
@beri-zip2 אמר באיזה נפח ssd לקנות?:
וזה מזרז את המחשב לא פחות מהחלפה לSSD
מדוע?
כי המחשב צובר עם הזמן הרבה קבצים זמניים ושאריות של תוכנות וזה מאט את המחשב