בקשת מידע | יש הבדל בין איפוס להתקנה נקיה?
-
שלום.
המחשב שלי עושה בעיות וברצוני לעשות לו התקנה מחדש לווינדווס, השאלה שלי היא האם יש הבדל אם אני יעשה איפוס למחשב דרך הגדרות (כולל מחיקת קבצים) לבין התקנה נקיה? (דרך הביוס)נ.ב. משום מה יש במחשב שתי כוננים קשיחים, והווינדווס מותקן על הHHD בעוד יש במחשב כונן SSD, השאלה היא איך אני עכשיו מתקין על הSSD באופן שיימחק את ההתקנה שיש בHHD. (כי אני לא רוצה שיהיה על המחשב ריבוי אתחולים, זה תוקע את המחשב...)
וכמובן, עד כמה זה משפיע אם הווינדווס מותקן על HHD, או על SSD? -
א. יש הבדל גדול בין התקנה נקיה לאתחול דובר ע"ז המון בפורום (תחפש קצת) וברור שעדיף התקנה נקיה
ב. יש הבדל גדול לבין אם מערכת ההפעלה היא על SSD לבין אם היא על HDD , על SSD היא רצה הרבה יותר מהר.
ג. אם בין כה וכה אתה מוחק את הכוננים כשאתה מתקין מערכת הפעלה תמחק את כל המחיצות של הHDD ותתקין את המערכת על הSSD
ד. המלצה שלי תשאיר את המערכת הפעלה לבדה על הSSD ותגדיר שכל הקבצים יכנסו לHDD זה כרוך בקצת כאב ראש אבל זה שווה מנסיון -
@בדיוק-להיפך כתב בבקשת מידע | יש הבדל בין איפוס להתקנה נקיה?:
לאתחול
למה אתה קורא לזה איתחול? אני מדבר על איפוס
-
@בדיוק-להיפך ואני מעוניין לשמור את הקבצים באחד מהכוננים, זה אפשרי? (או שאני צריך לפרמט לחלוטין הכוננים? - אני שואל את זה בגלל שאני כן רוצה למחוק את המערכת הפעלה שבכונן, אבל לו את הקבצים שבתוכו..)
-
@חובבן-מקצועי כתב בבקשת מידע | יש הבדל בין איפוס להתקנה נקיה?:
@בדיוק-להיפך כתב בבקשת מידע | יש הבדל בין איפוס להתקנה נקיה?:
לאתחול
למה אתה קורא לזה איתחול? אני מדבר על איפוס
אנחנו מדברים על אותו דבר: אתה מתכוון למחיקת קבצים והתקנה מחדש של וינדוס שמבוצע דרך מערכת ההפעלה
-
@בדיוק-להיפך ואני מעוניין לשמור את הקבצים באחד מהכוננים, זה אפשרי? (או שאני צריך לפרמט לחלוטין הכוננים? - אני שואל את זה בגלל שאני כן רוצה למחוק את המערכת הפעלה שבכונן, אבל לו את הקבצים שבתוכו..)
לא ידוע לי על אופציה כזו אבל כדאי שתחכה לתגובות של המומחים בפורום
-
-
נ.ב. משום מה יש במחשב שתי כוננים קשיחים, והווינדווס מותקן על הHHD בעוד יש במחשב כונן SSD, השאלה היא איך אני עכשיו מתקין על הSSD באופן שיימחק את ההתקנה שיש בHHD. (כי אני לא רוצה שיהיה על המחשב ריבוי אתחולים, זה תוקע את המחשב...)
אאל"ט, עד כמה שתתקין מערכת הפעלה על ה SSD ותקבע בביוס שזה יעלה - אוטומטי אין משמעות למערכת ההפעלה של הHDD.
-
@צדיק-וטוב-לו-0 וזה שיש בHHD מחיצת מערכת (EFI) - זה לא יגרום למערכת שאתקין בSSD להתקין את קבצי המערכת במחיצת מערכת שיש בHHD?
-
@חובבן-מקצועי לא מבין בזה.
לא נראה לי. -
@צדיק-וטוב-לו-0 וזה שיש בHHD מחיצת מערכת (EFI) - זה לא יגרום למערכת שאתקין בSSD להתקין את קבצי המערכת במחיצת מערכת שיש בHHD?
יש מצב גדול שאתה צודק כי אני ניסיתי פעם להתקין מערכת הפעלה על כונן נוסף במחשב ואחת מהמחיצות שלו נמצאת על הכונן הישן (לא יודע איזו אבל המערכת הפעלה לא עולה בלי הכונן הישן)
-
הפתרון הפשוט הוא פשוט להוציא את הכונן HDD בזמן התקנת מערכת ההפעלה על הSSD
-
-
@מישהו12 כתב בבקשת מידע | יש הבדל בין איפוס להתקנה נקיה?:
@הריב-ש כתב בבקשת מידע | יש הבדל בין איפוס להתקנה נקיה?:
ולא אמור להיות שום בעיה שיש מערכת הפעלה על ה HDD לא אמור להשפיע כלל על המהירות של המחשב
פשיטא שכן!
הרי המערכת עולה יותר לאט.למה מערכת שעולה מSSD אמורה לעלות לאט יותר בגלל שגם בHDD יש מערכת מה הקשר ביניהם???
-
@בדיוק-להיפך אתה צודק, לא הבנתי נכון.
חשבתי שאמרת שמערכת מHDD בהשוואה למערכת מSSD לא איטית יותר.
זה שיש עוד מערכת על כונן אחר אכן לא אמור למיטב ידיעתי להשפיע.