בירור | sudo apt autoremove
-
-
אני לא לוקח אחריות.
אבל תריץ ככה:sudo apt update sudo apt upgrade sudo apt autoclean sudo apt autoremove
(שני סוגים שונים של ניקיון).
אני עושה את זה בדרך כלל פעם בקצת זמן. אז לא מתנקה לי הרבה.
אבל לפעמים אחרי שמסירים תוכנה גדולה (או אם לא ניקית הרבה זמן, זה גם נשמע הגיוני) אז כן. -
@avrasha כתב בבירור | sudo apt autoremove:
@LEVI-H השאלה שלי היא אם יש כאן משהו לא תקין אני לא רוצה למצוא את עצמי עם לינוקס לא עובד... יש שם מודולים ל לינוקס שהוא רוצה להסיר ועוד דברים שאין לי שום מושג בהם
בשביל מה אתה מריץ את הפקודה הזאת? כחלק ממדריך התקנה כלשהו?
-
@דער-צדיק-נסתר לא אישרתי כי אני מפחד. נחכה לעוד דעות כאן. אולי @לא-מתייאש
-
@דער-צדיק-נסתר עדיין לא מצאתי. לגבי הכרום אם יש לך תעודת אבטחה אני לא יודע
-
ממש לא יסיר את הלינוקס זה נועד בעיקר להסיר תלותיות של קבצים בספריות מסוימות כמו שכתב @LEVI-H
לגבי אם יסיר משהו שאתה צריך, אני לא יודע כיצד זה עובד ולא יכול לומר לך מה זה בדיוק מסיר אבל גם אם תהיה בעיה תתקין חזרה
(אגב כתוב שיש 116 תוכנות לא מעודכנות, אז אולי קודם תעדכן ואח"כ תסיר את החבילות המיותרות) -
@אני-אני-אני כתב בבירור | sudo apt autoremove:
ממש לא יסיר את הלינוקס זה נועד בעיקר להסיר תלותיות של קבצים בספריות מסוימות כמו שכתב @LEVI-H
לגבי אם יסיר משהו שאתה צריך, אני לא יודע כיצד זה עובד ולא יכול לומר לך מה זה בדיוק מסיר אבל גם אם תהיה בעיה תתקין חזרה
(אגב כתוב שיש 116 תוכנות לא מעודכנות, אז אולי קודם תעדכן ואח"כ תסיר את החבילות המיותרות)מה ההבדל בין update ל upgrade
-
@A0533057932
אתה בטוח?
אני יודע שהראשון זה עדכון למערכת הפעלה עצמה
והשני זה לעדכון של תוכנות -
אני לא לוקח אחריות.
אבל תריץ ככה:sudo apt update sudo apt upgrade sudo apt autoclean sudo apt autoremove
אבל לפעמים אחרי שמסירים תוכנה גדולה (או אם לא ניקית הרבה זמן, זה גם נשמע הגיוני) אז כן. -
@אני-אני-אני כתב בבירור | sudo apt autoremove:
אני יודע שהראשון זה עדכון למערכת הפעלה עצמה
לא. זה פקודה אחרת
sudo do-release-upgrade
-
@אני-אני-אני אני בטוח בכך
צא ותראה מה קורא
אחרי הראשון נהיה רק רשימה שצריכה עדכון
אחרי השני מתעדכן בפועל
(נ.ב. למיטב זכרוני השני לא פועל בלי הראשון - כלומר הוא לא ישדרג בפועל שום דבר) -
@A0533057932
צודק ! שכוייח
@מישהו12 @avrasha
sudo apt autoclean מסיר חבילות deb (קבצי התקנה)
sudo apt autoremove מסיר תוכנות לא נצרכות -
@מישהו12 כתב בבירור | sudo apt autoremove:
אני לא לוקח אחריות.
אבל תריץ ככה:sudo apt update
sudo apt upgrade
sudo apt autoclean
sudo apt autoremove
אבל לפעמים אחרי שמסירים תוכנה גדולה (או אם לא ניקית הרבה זמן, זה גם נשמע הגיוני) אז כן.טוב אז גיביתי כל מה שהייתי צריך לקחתי אומץ ועשיתי כל מה שכתבת כאן וזה לא קרס! הלנוקס ממשיך לעבוד. בימים הקרובים אני יבדוק אם הוא גם נהיה יותר מהיר.
-