בירור | מה צריך ללמוד להקמת אתר - שרת + לקוח
-
היי באתי היום ושאלת תם בפי
קודם כל גילוי נאות - לא מצאתי קטגוריה אחרת...
לעניינינו, אני רוצה לפתוח עסק שמתמחה בפתרונות פרסום ע"י פרסום באתרים. מה שאני צריך בשביל זה, זה שרת שמקבל בקשות לקבלת פרסומות ושולח תשובה עם url או מה שזה לא יהיה - של הפרסומות
חוץ מזה אני צריך גם אתר שהוא לא רק תדמית אלא שאני יוכל לשלוט בו גם על האלגוריתמים וכל ה DB בצורה נוחה
וכאן שאלתי, מה אני צריך ללמוד בשביל זה דבר ראשון, דבר שני מה הדרך הכי קלה ומומלצת לעבור את התהליך.
אגב לכל מי שבא למרוח אותי עם איזה תשובה של "עזוב זה קשה לך תשלם למישהו" - זה יהיה מיותר
לסיום יש לי קצת מידע רקע על בניית אתרים שרתי אחסון דומיינים וכד' אז אין צורך לרדת לפרטים הקטניםתודה מראש
-
@איש-אמת כתב בבירור | מה צריך ללמוד להקמת אתר - שרת + לקוח:
זה שרת שמקבל בקשות לקבלת פרסומות ושולח תשובה עם url או מה שזה לא יהיה - של הפרסומות
אתה מתכוון שאתה יוצר את הפירסומת? או שאתה מתכוון להשתמש בAI?
ואם ב-AI, אתה מתכנן לשלוט גם על הAI או להשתמש בכלים קיימים?גם לאיזו רמה של שליטה אתה רוצה להגיע, לרמה של מפתח תוכנה, או לרמה שאתה יכול להזיז כמה כפתורים בממשק no-code ולהגיע לתוצאה הרצויה?
-
אתה מתכוון שאתה יוצר את הפירסומת? או שאתה מתכוון להשתמש בAI?
ממש לא, זה הגרפיקאית שלי תעשה או שהלקוחות יביאו פרסומת בנויה
אני רוצה כמובן להגיע לרמה של עריכה אבל אני יעדיף ללא קוד, מה שבא ברוך הבא...@LEVI-H אם נניח אני מגדיר לאלגוריתם רשימה של 5 סוגי מפרסמים של מודעות, ואז אני רוצה להעלות מודעה לפרסום אצל מספר 3 ברשימה, אני לא רוצה להצטרך להעלות את המודעה לשרת שלי ואז להגדיר ידנית שהמפרסם מספר 3 ברשימה שולח בקשה הוא יקבל תשובה עם המודעה מספר XXXXX אלא פעם אחת אני יגדיר באתר אפשרות להעלות קובץ ואפשרות לבחור אצל מי זה יפורסם ובצד שרת אני ילמד אותו שכשאתה מקבל מהמשתמש קובץ עם המידע דלקמן שלח אותו לפרסום כשמפרסם X (תלוי מה היה במידע) ברשימה ישלח בקשה
ככה אני מקבל שכל המשתמשים שלי באתר יוכלו להעלות פרסומות והם יפורסמו אוטומטית אצל מי שהם בחרו, בלי התעסקות שלי
וכמובן שכל רשימות המפרסמים הקבצים והמידע שמגיע בייחד עם הקובץ שהמשתמש מעלה צריכים להיות רשומים ב DB מסוים שאיתו אני רוצה שהאתר התממשק
לגבי האלגוריתם אפשר להתפשר ולכתוב אותו ידנית דרך השרת ולא לבנות לו אתר אבל אם יש פלטפורמה שנותנת לי אפשרות לבנות אלגוריתם ללא קוד אני יעדיף -
@Wild לא העניין ללמוד זה הפרט השולי, אני צריך מוצר מוגמר, מצידי שחסידה תגיע ותביא לי.
אבל תכלס אני צריך לבנות את זה, ואני יסביר שוב במילים יותר פשוטות מהפשוטות של מקודם
אני צריך אתר שאני ועוד 10,000 משתמשים שבע"ה יהיו לי יעלו תמונה + שם של עמוד פרסום שהם רוצים לפרסם שם ואז התמונה שלהם תפורסם שם, פשוט מאוד
כמובן זה לא עובד ככה אלא אני צריך להגדיר רשימות של עמודי פרסום לנהל בקשות קבלה של אותם עמודי פרסום ולשלוח להם את הפרסומות שהמשתמשים העלו לפי הסדר והעדיפויות - לזה קראתי אלגוריתם
דבר שני שאני צריך זה DB לתייג את כל הכתובות אימייל של הלקוחות שלי לתייג את הפרסומות שהם העלו לתייג את הבקשות שהתקבלו והתשובות שנשלחו וה DB הזה כדי שאני לא יצטרך ידנית להוסיף כל מודעה ואימייל אליו - אני צריך שהוא ידע להתממשק ולשאוב נתונים שמתקבלים באתר וכן להתממשק עם האלגוריתם ולהגיד לו ב'ואנה יש פרסומת חדשה לעמוד X בדחיפות Y ושהאלגוריתם ידע לטפל בזה, וחוזר חלילה
@LEVI-H מה אתה אומר, הייתי מספיק ברור? -
@איש-אמת מה הבעיה?
תתעסק קצת עם הdb...
אתה בונה על node.js?
תגדיר שבשליחת post ל/q עם הפרמטרים המבוקשים, הוא מכניס אותם לתוך הdb.
חלק מהפרמטרים, זה הקובץ וכתובת האתר.
תגדיר /t בget שכשאר ניגשים, הוא מזהה מה הדומיין, ומחזיר לו בחזרה לפי הדומיין.
אתה בונה את זה חד פעמי, ואז הכל רץ חלק באתר של q -
@LEVI-H כן אבל אני לא למדתי מעולם node.js ושאר שפות
אני מבין את מה שכתבת אבל אני צריך הדרכה מההתחלה על איזה פלטפורמות לפתוח את האתר את השרת ואת ה DB בצורה הקלה ביותר למשל לשלב בין וורדפרס אלמנטור ל DB ללא קוד שהציעו כאן ולמוח שאתה מציע
וכמובן שכולם ידעו לדבר עם כולם -
@LEVI-H אוקיי, אני צריך את זה בצורה מקצועית
אז בוא נתחיל מההתחלה אני ינסה לעשות קצת סדר ותשלים לי פערים, אני יקנה דומיין ואחסון בחברות שנראות לי רלוונטיות
שלב ב' אני מתקין וורדפרס על האחסון שלי ומוסיף את אלמנטור, מעצב כאוות נפשי עד כאן הכול מובן לי
השלבים הבאים כבר לא מובנים לי, תוכל לעשות לי סדר מלמעלה?
(כמובן אם לא נראה לך וורדפרס תחכים אותי, כתבתי מה שזכור לי בגדול) -
@איש-אמת כתב בבירור | מה צריך ללמוד להקמת אתר - שרת + לקוח:
יקנה דומיין ואחסון בחברות שנראות לי רלוונטיות
ממליץ הוסטינגר.
אז ככה.
צור שרת node.js (אקספרס) עם port וכו'.
תחבר מסד נתונים, ותיצור טבלאות לפי הפרמטרים שאתה צריך.
תגדיר כניסה של post לq, עם פרמטרים.
תגדיר כניסה של GET לt, ותזרוק בחזרה את הנתונים מהמסד לפי הדומיין המבקש.עכשיו, בq אתה מגדיר שהוא לוקח את הפרמטרים ומכניס אותם למסד בצורה מסודרת וקלה לשליפה.