בקשת מידע | האם מפת ניילון מונעת מעבר זרם חשמלי
-
@יצחק-e @יצחק-e כתב בבקשת מידע | האם מפת ניילון מונעת מעבר זרם חשמלי:
בדיקת רציפות רגילה עם רב מודד לא תעבוד בגלל שזה מתח נמוך מאוד צריך לבדוק עם מגר שזו בדיקה ב1000V
(ככל שהמתח יותר גבוה צריך יותר בידוד לכן אם נילון מספיק לבודד 3V של הרב מודד זה לא אומר שזה יבודד 230V)קניתי סוף סוף מגר ובדקתי וניילון באמת לא מספיק מבודד
התמונה הראשונה זה שמונה שכבות ניילון ורואים שיש פריצה מלאה של הבידוד בתמונה השנייה זה עשר שכבות ניילון ורואים שיש פריצה חלקית יותר מזה כבר יש בידוד מלא (למי שלא מכיר זה מכשיר שמודד איכות של בידוד צד שמאל זה בידוד מלא צד ימין זה מגע מלא ויש את כל הסקאלה באמצע)עריכה: תודה ל @שטיגליץ שהיסב את תשומת ליבי שבטעות העלתי פעמיים אותה תמונה עכשיו זה סודר (הנורה הצהובה שבתמונה אחת רואים בשניה לא פשוט היא מהבהבת בזמן הבדיקה באחד נתפסה ובשניה לא)
-
@תלת-פאזי כתב בבקשת מידע | האם מפת ניילון מונעת מעבר זרם חשמלי:
זה מאגר רגיל למדידת הארקה?
לא, זה מכשיר שבודק איכות של בידוד באמצעות מתח גבוה של 1000V, מכשיר לבדיקת הארקה נקרא לופטסטר או בעברית לולאת תקלה שאני לא יודע בדיוק מה זה עושה אבל אני יודע להשתמש בו כמו תוכי אולי @רפאל-0 יוכל להחכים אותנו למרות שזה לא קשור לנושא
כמה עלה לך?
194 +מע"מ
ממש אתמול/ שלשום שמעתי שיש מאגר (מכני?) בכ- 200 ש"ח
זה מה שיש לך?כן
-
רק לזה הוא נועד?
יש לזה שימוש? היכן?אני לא יודע למה הוא נוצר אולי בדיוק בשביל מה שאני עושה איתו
אני משתמש איתו למצא זליגות במכשירי חשמל למשל אני מגיע למדיח כלים ואומרת לי בעלת הבית שזה עשה "קצר" אני מברר מה קפץ ומתברר שהפחת קפץ למה לא יודע עכשיו כדי למצא את הרכיב שמקפיץאני לוקח את המגר את הקליפס אני תופס על ברזל חשוף בתוך המכונה ומתחיל לעבור עם הפרוב השני בין כל החלקים אני בודק מנוע גו"ח משאבת ניקוז וכו וכו ברגע שאני רואה את המחוג קופץ אני יודע שמצאתי את הרכיב התקול (צריך לציין שיש לנתק את החוטים מכל רכיב לפני הבדיקה אני מפרק רק אם מראה תקלה ואז בודק שוב כי יכול להיות שהחוטים מחברים לרכיב אחר שהוא מקפיץ) ברוב המקרים גם רב מודד היה מגלה את הזליגה אבל יש מיעוט שלא בדיוק בנושא שנדון כאן עם רב מודד שכבה אחת של ניילון הספיקה לבידוד מלא אבל עם המגר היה צריך למעלה מעשר שכבות של ניילון להגיע לבידוד מלא -
@יצחק-e
אצלנו בקורס המורה אמר שהרבה פעמים חלקים שלא מקצרים יראו זליגה עם מגר, כיון שהוא נותן יותר מ220 V
לכן הוא אמר שעדיף לנתק חלק ולחבר לחשמל עד שתמצא מתי הפסיק לקצר.
חבר שלי מהקורס (שכנראה לא כל כך הקשיב בשיעורים...) התקשר אלי ואמר לי שהוא לא מבין איך זה יכול להיות, הוא הגיע לתנור מקצר וחבר שלו הביא לו מגר והם החליפו 4 גופי חימום שקיצרו! ...
בגלל זה לא קניתי מגר.
אתה יכול מנסיונך לומר שאכן המגר קולע ? אולי יש לו זיהוי שגוי רק בגופי חימום?
תודה רבה -
@שטיגליץ כתב בבקשת מידע | האם מפת ניילון מונעת מעבר זרם חשמלי:
אצלנו בקורס המורה אמר שהרבה פעמים חלקים שלא מקצרים יראו זליגה עם מגר, כיון שהוא נותן יותר מ220 V
לכן הוא אמר שעדיף לנתק חלק ולחבר לחשמל עד שתמצא מתי הפסיק לקצר.הוא צודק בתאוריה אבל יש סיכוי גדול בהרבה לגרום נזק לכרטיס של המכשיר שאותו בודקים או למכשיר אחר בבית מנפילות חוזרות ונשנות מאשר שהמגר יראה זליגה במקום שהיא לא מספיקה כדי להפיל את הפחת כי מה הסיכוי שמכשיר מקצר יהיה בו חוץ מהרכיב המקצר עוד רכיב תקול (אם מגר מזהה זליגה הוא תקול זה לא צריך להיות) אבל שהוא לא מפיל את הפחת
חבר שלי מהקורס (שכנראה לא כל כך הקשיב בשיעורים...) התקשר אלי ואמר לי שהוא לא מבין איך זה יכול להיות, הוא הגיע לתנור מקצר וחבר שלו הביא לו מגר והם החליפו 4 גופי חימום שקיצרו! ...
זה נשמע כמו תנור שעמד הרבה זמן והגו"ח ספחו לחות ומה שצריך לעשות במקרה כזה זה להדליק בלי הארקה כדי ליבש
אתה יכול מנסיונך לומר שאכן המגר קולע ? אולי יש לו זיהוי שגוי רק בגופי חימום?
ברוב גדול של המקרים המגר קולע
-
@יצחק-e כתב בבקשת מידע | האם מפת ניילון מונעת מעבר זרם חשמלי:
או למכשיר אחר בבית מנפילות חוזרות ונשנות
כדי למנוע את הנפילות החוזרות ונשנות יצרתי את הפטנט הזה
https://mitmachim.top/topic/48832/פטנט-מכשיר-שקופץ-לבדו-ומונע-את-הקצר-בכל-הבית?_=1718654672216(כרגע אין לי אפשרות לראות את הסרטון ואני לא יודע אם זה בגלל שעברתי לסינון שמונע צפייה בוידאו או שאף אחד לא יכול לראות, רואים בו פחת על חוט מאריך, עם עוד כמה התקנים, הפחת קופץ מזליגה והפחת בבית לא)
אבל אני מבין מדבריך שעדיף כבר לקנות מגר.
-
@יצחק-e כתב בבקשת מידע | האם מפת ניילון מונעת מעבר זרם חשמלי:
לא, זה מכשיר שבודק איכות של בידוד באמצעות מתח גבוה של 1000V, מכשיר לבדיקת הארקה נקרא לופטסטר או בעברית לולאת תקלה שאני לא יודע בדיוק מה זה עושה אבל אני יודע להשתמש בו כמו תוכי אולי @רפאל-0 יוכל להחכים אותנו למרות שזה לא קשור לנושא
מגר זה מכשיר שבודק בידוד. זאת אומרת שלפעמים הבידוד של חוטי החשמל נשרטים/נשחקים/עוברים איזה משבר בחיים וכו'. כרגע לא מדובר על בעיית בידוד שגורמת לקצר חשמלי, והראייה שהכל עובד, אבל זה יכול לגרום למצבי סכנה שונים.
אז המגר בעצם נותן מכת מחת חזקה לרגע אחד, של 500+ וולט, ואז מניחים שאם הוא עמד במתח כ"כ גבוה, אז זה בטיחותי וזה בסדר.
זה על רגל אחת.
L.T. (לו"פ טסטע"ר בלע"ז) תפקידו למדוד לולאת תקלה.
כלומר, כמה ההתנגדות של לולאת מערכת ההארקה, או של כל מסלול אחר (פשוט למדוד סתם רכיבים כמה התנגדות שלהם מספיר רב מודד, ולכן משתמשים איתו בד"כ להארקה, אבל בהחלט לא רק).
הבדיקה הנפוצה היא: מנתקים את המא"ז הראשי, מחברים פרוב אחד לפאזה (המנותקת!), ופרוב שני לפס הארקות, לוחצים כמו ש@יצחק-e כתב
כמו תוכי
על לחצן Start, ואז המכשיר מזרים זרם בלולאת ההארקה (דרך המוליכים והאדמה (ו/או האפס, אם מדובר בארקת איפוס).
וככה הוא נותן לבודק את גודל התנגדות כל המסלול הזה.
זה נועד כדי לחשב זרמי קצר שעלולים להתפתח, לבדוק שמסלול הארקה עומד בערכי החוק והתקנים השונים, ולא פחות חשוב - כדי לתת לטסטר של חברת חשמל תעסוקה. -