בירור | איך סוגרים חוטי הארקה מיותרים בהתקנת גוף תאורה מפלסטיק
-
שלום רב קניתי גוף תאורה צמוד תקרה בעל גוף פלסטיק
מתוך הגוף יוצאים רק חוטי חשמל בצבע חום וכחול ללא הארקה מצו"ב תמונה!
מתוך התקרה יוצאים לי 2 חוטים צהובים מצו"ב תמונה
חיברתי את החוטים הכחולים והחומים מהתקרה לגוף תאורה ועם 2 הצהובים לא הסתדרתי, ניסיתי לחבר אותם אחד לשני וכן להשאיר אותם מנותקים והאור לא נדלק.
אשמח אם אחד המלומדים יבוא לעזרתי
תודה רבה -
אם אני רואה נכון יש לך 4 פלוס (חום) 2 מינוס (כחול) ו 2 והארקה עם שני תשתיות (שני צינורות מגיעים לנקודה)
אם אני מבין נכון זה מגיע מהארון וממשיך לעוד נקודה לכן את הארקה תחבר אחד לשני עם שוקולד את המינוס תחבר אחד לשני עם שוקולד ואליהם תחבר גם את המינוס של המנורה
לגבי הפלוס צריך לבדוק איך בדיוק זה בנוי,- יש לך שני מנורות שנדלקות בהפעלת המתג?
- בדקת עם טסטר איפה יש חשמל?
בנוסף תעלה תמונה שרואים בה בבירור כמה חום יש ומאיפה כל אחד מגיע
-
@אני-אני-אני
תודה רבה לך חיברתי לשוקולד כמו שאמרת ויהי אור -
@אני-אני-אני כתב בבירור | איך סוגרים חוטי הארקה מיותרים בהתקנת גוף תאורה מפלסטיק:
אם אני רואה נכון יש לך 4 פלוס (חום) 2 מינוס (כחול) ו 2 והארקה עם שני תשתיות (שני צינורות מגיעים ללנקודה)
אם אני מבין נכון זה מדיע מהארון ואמור להמשיך גם לעוד נקודה כך שאת הארקה תחבר את שניהם לשוקולד את המינוס תחבר את שניהם לשוקולד ותחבר גם את המינוס של המנורה
לגבי הפלוס צריך לבדוק איך בדיוק זה עובד שני דברים- יש לך שני מנורות שנדלקות בהפעלת המתג?
- בדקת עם טסטר איפה יש חשמל?
בנוסף תעלה תמונה שרואים בה בבירור כמה חום יש ומאיפה כל אחד מגיע
בפעם הבאה יש הסבר קצת יותר פשוט:
לא צריך הארקה בכזה מתח נמוך, תחבר כחול לכחול וחום לחום אם תראה שלא עובד תשחק עם זה, לא נראה לי לפחות שזה אמור לעשות בעיה מקסימום לא יעבודאני לא בטוח בזה, אז שאף אחד לא ינסה בינתיים (עד שיבוא מישהו יותר מקצועי ממני)
-
@מתושלח-הבבלי כתב בבירור | איך סוגרים חוטי הארקה מיותרים בהתקנת גוף תאורה מפלסטיק:
לא צריך הארקה בכזה מתח נמוך
איפה המתח הנמוך פה?
אם המנורה היתה מברזל היא היתה יכולה להעביר חשמל מהפאזה של ה 230V
רק בגלל שזה גוף פלסטיק והוא לא מוליך חשמל אין צורך בהארקה
דבר שני כתבתי לו שיחבר את שני חוטי הארקה לשוקולד בלי קשר למנורה מכיוון שזה ממשיך למקום אחר ששם אולי צריך הארקה