בירור | האם מטען מהיר/חזק יכול להרוס מכשירים קטנים?
-
שלום לפעמים יש מוצרים קטנים שרשום עליהם INPUT 0.5A וכדו', לדוגמא נגנים קטנים, גמבויים פשוטים וכדו', נטסטיק, האם יש איזהו בעיה להטעין אותם עם מטענים מהירים שרשום עליהם 3.1A וכדו'
תודה
-
זה שוחק את הבטריה
ועלול לקצר את משך החיים שלה. -
-
@menajemmendel כתב בבירור | האם מטען מהיר/חזק יכול להרוס מכשירים קטנים?:
@מנחמן השערה או ידיעה?
ידיעה
(כמובן ע"ס מה ששמעתי)כמו"כ הנושא לובן בפורום כמה פעמים
-
@מנחמן כתב בבירור | האם מטען מהיר/חזק יכול להרוס מכשירים קטנים?:
@מנחמן השערה או ידיעה?
ידיעה
ברעיון אתה צודק.
אלא שלאחרונה ראיתי משהו מענין.
קניתי מולטימטר USB [הוא בעצם כמו מאריך USB של ס"מ שיש בו מסך] והאו מראה לי בכל מיני מכשירים שהם צורכים פחות מאמפר 0.3A=4.2V לדוגמא = 1.26W.וכאן חוזרת השאלה.
-
@menajemmendel
הנגנים של סאנדיסק ז"ל עם הכבל העבה היו נהרסים כאשר היו מטעינים אותם עם מטען מהיר / כבל לא מקורי (עם העיגול באמצע).
היום נראה לי שרוב היצרנים עושים איזה פעולה שהמכשיר לא יצרוך יותר ממה שהבטריה צריכה כדי שלא תהרס, אבל בכל מקרה אם תתן לו כמות גדולה מדאי זה עלול לגרום לכך שהבטריה תגמר יותר מהר, עד שבסוף לא תחזיק כלום. -
@MERS כתב בבירור | האם מטען מהיר/חזק יכול להרוס מכשירים קטנים?:
@מנחמן כתב בבירור | האם מטען מהיר/חזק יכול להרוס מכשירים קטנים?:
@מנחמן השערה או ידיעה?
ידיעה
ברעיון אתה צודק.
אלא שלאחרונה ראיתי משהו מענין.
קניתי מולטימטר USB [הוא בעצם כמו מאריך USB של ס"מ שיש בו מסך] והאו מראה לי בכל מיני מכשירים שהם צורכים פחות מאמפר 0.3A=4.2V לדוגמא = 1.26W.וכאן חוזרת השאלה.
אני גם בדקתי את הנושא לעומק ובדקתי כמוך ואכן במטענים מחברה איכותית (לדוגמא באסוס או UGREEN וכו')
הם מווסתים את המתח כמו שצריך להיות ולא אמור להיות בעיה עם זה
הבעיה מתחילה בכל החנויות שמוכרים מטענים של 2 ו3 אמפר מסוג פחות איכותי
ואז גם מזהירים אותך שבנגנים אין להטעין עם מטען כזה כי זה יבטל את האחריות
כשהם בעצמם מוכרים לך עם הנגן את המטענים הללו -
שלום לפעמים יש מוצרים קטנים שרשום עליהם INPUT 0.5A וכדו', לדוגמא נגנים קטנים, גמבויים פשוטים וכדו', נטסטיק, האם יש איזהו בעיה להטעין אותם עם מטענים מהירים שרשום עליהם 3.1A וכדו'
תודה
לי נהרס הנגן (לא נדלק) ככל הנראה כי חיברתי אותו לחיבור חזק מדי אבל זה נגן פשוט גלסבה הישנים אולי בחדשים פחות בעייתי
-
@yeh-0 נראה לי שהמקרה שלך (שהתקלקל מיד) הוא מקרה נדיר, אני השתמשתי מלא פעמים במטענים מהירים לנגנים פשוטים מאליאקספרס, גמבויים פשוטים, אוזניות פשוטות, טאבלטים פשוטים, פנסים פשוטים וקיצור כל מה שעולה על הדמיון, והמשיכו לעבוד כרגיל, השאלה שלי היא האם לטווח ארוך זה הורס את הבטריה שיחיה פחות זמן
-
לי מניסיון עם נגן הבטריה נשחקה התנפחה ומחזיקה הרבה פחות זמן עקב הטענה ב 2 אמפר במקום 1