תריס | סידור הקפיץ שהשתחרר
-
@מתחיל-מומחה לומדים את אורך החוט לאט לאט, ולאחר המתיחה יכולים לגזור אותו אם הוא ארוך מידי.
ואגב זאת בעיה שיכולה לקרות גם אם מסובבים ביד... -
@קטונתי אמר בתריס | סידור הקפיץ שהשתחרר:
@מתחיל-מומחה לומדים את אורך החוט לאט לאט, ולאחר המתיחה יכולים לגזור אותו אם הוא ארוך מידי.
ואגב זאת בעיה שיכולה לקרות גם אם מסובבים ביד...אכן. לא הכחשתי זאת.
-
@מתושלח אמר בתריס | סידור הקפיץ שהשתחרר:
יש איזשהו פתרון קסם לבצע את זה בלי לסובב את הגלגלת עשרים סיבובים ולהתפלל שלא יברח חזרה באמצע??
ו"שלא יוריד אצבע" - חלילה וחס.
טוב שהעלת את הנושא - ואני יכול לזכות את הרבים במידע חשוב [ושלא נדע צער ומכאוב לעולם]:
אמר לי איש מקצוע - שצריך זהירות ושימת לב לשמור על האצבעות - שיהיה ברור - המהירות של הקפיץ [לאחר הגילגול והמתיחה עד הקצה - כשבורח פתאום {קורה לפעמים} ומשתחרר ומתגלגל חזרה במהירות ] + הגלגלת מברזל - יכולים חלילה וחס - להוריד אצבע - על שונאיהם של ישראל בלבד !!! להיזהר !!!
-
@שמעיה לי הוא יצר 2 חורים באצבע שלשום...
אח"כ כבר עבדתי עם כפפה עבה מאד.צער לי מאוד לשמוע ע"כ, יחד עם זאת תודה בלי סוף למי שברא לך ונתן לך את האצבע - שהציל לך אותה מידי הקפיץ הנ"ל. זה יכל רח"ל להסתיים אחרת לגמרי, ברוך אלוקי ישראל ששמר עליך !
-
@קטונתי אמר בתריס | סידור הקפיץ שהשתחרר:
@מתושלח אם יעזור... יש אפשרות כל סיבוב לתחוב מברג בין שתי הגלגלים, כך שאם משתחרר הקפיץ הוו שתופס את החוט נתקע במברג.
אני לא זוכר איך זה במדוייק כי אין לפני תריס אבל אני זוכר שעשיתי כך.אני קבוע עושה כך, משעין מברג על קצה המסגרת [באופן שהידית לצד שלי] ומכניס את קצה המברג מתחת לקפיץ, באופן כזה - הקפיץ אינו יכול להשתחרר חזרה, כי המברג עוצר אותו , אני לא יודע איך אפשר לעשות את זה אחרת, בלי השענת המברג - זה קשה מאוד, ובעיקר - מסוכן מאוד !!!
-
@קטונתי נראה לי שיש בעייה בגלגלת של הקפיץ שלי שהיא לא ישרה, (בצד אחד יש מסגרת כזאת) ולכן החוט מתגלש כל הזמן.
מישהו נתקל בגלגלת כזאת?הבעיה היא לא בגלגלת ! היה לי את אותה הבעיה לפני כמה שנים, ושאלתי בעל מקצוע והוא אמר לי שישנם כמה סוגי חבלים ויש הבדל בעובי וברוחב שלהם, ומאז אני קונה רק סוג צר יותר שנכנס בקלות, ולא בורח !
הערה חשובה - אם אתה קונה חבל תריס צר יותר - אל תוותר על האיכות, כי ישנם חבלים צרים יותר אבל באיכות ירודה והם נקרעים יותר מהר [זה גם מסוכן אם זה תריס שעוברים תחתיו - בפרט אם יש לך ילדים קטנים !!!] ולפעמים אין ברירה - וצריך לקחת גם צר יותר וגם דק יותר - כי אם החבל עבה יותר - הוא פשוט "גולש" מעל הגלגלת, כי הוא תפס הרבה "נפח" לגובה, אם זה המצב שלך אין לך ברירה - רק תוודה שה"חומר" חזק !
בהצלחה - ואל תשכח - שמור על האצבעות !!!