מדריך | שגיאה בעדכוני ווינדוס למשתמשי נטפרי
-
כמה משתמשים ביקשו לכתוב את המדריך הזה בצורה נפרדת, אז אני מעלה שוב מה שפירסמתי בעבר בפוסט הזה
לפעמים (ומניסיוני בדרך כלל זה ככה), משתמשי נטפרי רואים שעדכוני ווינדוס נתקעים שעות ב-0% בלי להתקדם כלום, או שמופיעה שגיאת התקנה.
הבעיה נעוצה בפרוטוקול אינטרנט המתקדם גירסה 6 שנטפרי לא תומכת בו בצורה מושלמת,
ועל כן צריך לשנות לפרוטוקול הישן באחת מ-2 הדרכים הבאות:
בצורה ידנית
לגשת ללוח הבקרה> רשת ואינטרנט> מרכז הרשת והשיתוף> חיבורים, לבחור בחיבור הנוכחי שעליו גולשים, ואז מאפיינים, לבטל את הסימון מהתיבה פרוטוקול אינטרנט גירסה 6 (IPV6) ולדאוג שרק פרוטוקול אינטרנט גירסה 4 יהיה מופעל
בצורה אוטומטית
לחילופין אפשר להשתמש בסקריפט PowerShell שכתבתי, שעושה את העבודה בצורה מעולה
יש להקיש מקש ימני על הקובץ ולבחור Run with PowerShell
הגדרת פרוטוקול אינטרנט 4.ps1
מי שרוצה לחזור חזרה למצב הקודם עליו להכנס לאותו מקום ולסמן חזרה את פרוטוקול אינטרנט IPV6.
או להריץ את הסקריפט הבא
הגדרת-פרוטוקול-אינטרנט-6.ps1
אגב, ככל ומדובר במשתמשי נטפרי, כדאי לדעת שחברת RL שהיא הספק הגדול ביותר שלהם, חוסמת בברירת מחדל עדכוני ווינדוס, וצריך להתקשר לחברה ולבקש שיאפשרו. יש גם עדויות על חברות נוספות שחוסמות ככה.
במקרים מסוימים הם דורשים לשלוח מייל עם הבקשה, שלא יבואו אח"כ עם תלונות.
ובסוף צריך גם להגדיר ב-DNS את השרת של גוגל, שהוא:8.8.8.8 8.8.4.4
-
-
עלוב. אתם יודעים למה עלוב? כי קיבלתי מבול של צ'אטים כמה הסקריפטים האלה מועילים, ומכולם רק 8 העיזו להגיד את זה בפרהסיא (ע"ע לייקים).
עכשיו ברצינות כל מי שמכיר אותי יודע שאני שונא לייקים, ובקשה אישית אל תלייקו על זה, הכוונה שלי, שאני חושש שלא כולם הבינו את התועלת בטיפ/בסקריפטים האלה, אז כדאי להכניס אותם למודעות. הם מצילים.מי שיש לו כח להעלות את זה לפורום נטפרי, תבוא עליו הברכה.
אגב סקופ סקופי: דיברתי עם טכנאי של נטפרי על איזה תקלה, ובתהליך הבירור הוא שלח לי קישור ואמר לי לעשות כמו שכתוב שם, זה היה הקישור הזה. לא אירוני?!
יאלה ביי. -
@ביוס כתב במדריך | שגיאה בעדכוני ווינדוס למשתמשי נטפרי:
ולדאוג שרק פרוטוקול אינטרנט גירסה 4 יהיה מופעל
חשוב להדגיש שלא תמיד זה יעזור, כי במקרים מסוימים זה קורה בנטפרי מסיבה אחרת שהספק חוסם עדכונים בגלישה סלולרית (נטסטיק)
ובמקרה הזה צריך לפנות לספק או להגדיר DNS -
-