שאלה | האם ייתכן שהשרת ישתמש בצד לקוח?
-
שלום, יש לי שאלה מעניינת (תיאורטית, כי אני לא יודע איך לבצע את זה עדיין)
האם יש מצב שאתר מסויים ישתמש במחשב שלי בשביל להוריד משהו
ואני אסביר את עצמי:
הבעיה שהיתה בתמר טופ היא שזה עקף את התגיות של נטפרי (כלומר, אם מישהו היה חוסם תגית ווידאו עדיין היה נשאר לו אפשרות להוריד סרטונים דרך תמר טופ, גם לזה יש פתרון הצעתי אותו לנטפרי בשעתו)
אז חשבתי על רעיון מעניין שיפתור את הבעיה, וכן ייתן מענה לכולם מנטפרי ועד אינטרנט רגיל
והוא להשתמש במחשב של הלקוח.
וההסבר בוא פשוט: באתר תמר טופ לדוג׳ היה שרת שהוריד את הסרטון בדרך כזו או אחרת לעומת זאת ב-idm התוכנה משתמשת במחשב של הלקוח בשביל להוריד את הסרטון מיוטיוב השאלה האם ניתן לשלב:
אתר שיוריד את הסרטונים דרך המחשב של הלקוח
ואז זה ייתן מענה לכולם בין מי שיש לו נטפרי ובין מיש שיש לו אינטרנט רגיל כי זה ישתמש במחשב של הלקוח (כמו idm)אשמח לכל בדל מידע בנושא, אם לא הייתי מובן אשמח שתעירו בשביל שאתקן
-
@מתושלח-הבבלי ספציפית לגבי תמר.טופ, @לא-מתייאש כתב בעבר שהוא מעדיף לבצע את כל הפעולות על השרת של האתר ולא על המחשב של המשתמש
-
@NH-LOCAL כתב בשאלה | האם ייתכן שהשרת ישתמש בצד לקוח?:
@מתושלח-הבבלי ספציפית לגבי תמר.טופ, @לא-מתייאש כתב בעבר שהוא מעדיף לבצע את כל הפעולות על השרת של האתר ולא על המחשב של המשתמש
אבל יש כזה דבר?
-
@מתושלח-הבבלי כתב בשאלה | האם ייתכן שהשרת ישתמש בצד לקוח?:
אבל יש כזה דבר?
ברור
-
@מתושלח-הבבלי בדפדפן יש מגבלה טכנית הנקראת Cross-Origin Resource Sharing או בקיצור CORS
שזה אומר שאתר יכול להחליט איזה אתרים יוכלו לשלוח לו קריאות בצד לקוח
וכיוון שיוטיוב לא מאפשר לאף אתר חיצוני לקרוא לו, זה לא אפשרי בצד לקוח בלי אחת מהאפשרויות הבאות:- התקנת תוסף (שפטור מהמגבלה הנ"ל)
- התקנת תוכנה חיצונית (המגבלה קיימת רק בדפדפן)
- התערבות של נטפרי בheaders שיוטיוב מחזירים (ואת זה הם לא מוכנים לעשות)
-
@צדיק-תמים רעיון תיאורטי, אפשר להתקין על שרת נטפרי? (אני לא משתמש בנטפרי, כך שאין לי מושג..)
שוב, אני לא משתמש נטפרי, נקלעת לשרשור וקפץ לי רעיון.
אם הבנתי נכון את הבעיה, אז אפשר לשלוח ביחד עם הבקשת get / post שנשלחת לשרתים של תמר טופ, את תגיות הנטפרי של המשתמש, ואז השרת יכול להחזיר בחזרה - ש'הסרטון חסום לפי הגדרת התגיות'... -
@LEVI-H כתב בשאלה | האם ייתכן שהשרת ישתמש בצד לקוח?:
אם הבנתי נכון את הבעיה, אז אפשר לשלוח ביחד עם הבקשת get / post שנשלחת לשרתים של תמר טופ, את תגיות הנטפרי של המשתמש, ואז השרת יכול להחזיר בחזרה - ש'הסרטון חסום לפי הגדרת התגיות'...אפשר לבצע דבר כזה?
איפה נמצאים הגדרות התגיות / מאיפה אפשר לשאוב? -
@צדיק-תמים כתב בשאלה | האם ייתכן שהשרת ישתמש בצד לקוח?:
(שהקישור הורדה יהיה עם המזהה סרטון ונטפרי יחסמו/יפתחו)
הבנתי. חזק.
-
@NH-LOCAL זה לא אמור להיות אז כזה מסובך, אפשר אפילו לפנות לנטפרי בכבודם ובעצמם...
זה כבר נעשה. וכמו שכתב @צדיק-תמים:
@צדיק-תמים כתב בשאלה | האם ייתכן שהשרת ישתמש בצד לקוח?:
תחפש בפורום נטפרי בהמשך, כרגע הוא לא עובד...
-
תחפש בפורום נטפרי בהמשך, כרגע הוא לא עובד...
-
@צדיק-תמים מהזכור לי בזמנו, נטפרי לא מאוד ששו לשתף פעולה בעצם, עוד לפני איך ומה ליישם.