בירור | שילוב dicta בוורד
-
@דאנציג אולי @pcinfogmach יוכל להגיד.
-
@צדיק-וטוב-לו-0
זה לוקח ידע מסויים ב-selenium שאין לי כרגע ואין לי זמן ללמוד כרגע אם מישהו ייקח על עצמו את החלק הזה אני מסכים לעשות את השאר -
@אלימיר
אני מציע לך לעשות כך:
אני מתאר לעצמי שמהסמך שלך מעוצב ולכן אתה פשוט לא יכול להעתיק לדיקטה ולהחזיר.
מה שאתה יכול לעשות זה ל"סמן את כל העיצובים" על ידי חיפוש והחלפה (לדוגמא כותר רמה 1 מסומן עם "H1" לפני ואחרי, וטקסט מודגש עם "B" (או כל סימן אחר לא באמת משנה רק תרשום בצד מה כל סימן אומר), וכן הלאה)
להעתיק את הטקסט לדיקטה ולנקד אותו
להעתיק חזרה לוורד ולהחליף את כל הסימנים עם העיצובים המקוריים.
קצת עבודה אבל לא נורא
אם אתה צריך עזרה עם החיפוש וההחלפה של סימנים תשאל ואשתדל לעזור בלי נדר.הערה חשובה: צור גיבוי של המסמך לפני שאתה מתחיל עם ההחלפות
הערה נוספת:
אם מדובר בהרבה מסמכים תוכל הלקליט מאקרו של החיפוש והחלפה -
@pcinfogmach תוכל לפרט לי יותר בבקשה, איך אני מחפש ומחליף כנ"ל.
-
@אלימיר
אתה מבין בחיפוש והחלפה בוורד קצת?
אם לא הייתי ממליץ לך להוריד את המדריך שלי טיפים לעבודה נכונה עם וורד
ולקרוא את הפרק על חיפוש והחלפה.
אם יש לךשאלה ספיציפית תשאל ואנסה לעזור.את המדריך תוכל למצוא כאן
-
@pcinfogmach כתב בבירור | שילוב dicta בוורד:
@צדיק-וטוב-לו-0
זה לוקח ידע מסויים ב-selenium שאין לי כרגע ואין לי זמן ללמוד כרגע אם מישהו ייקח על עצמו את החלק הזה אני מסכים לעשות את השארלא צריך סלניום. זה בקשת HTTP פשוטה לAPI של האתר. אם זה עוזר לך מצורף פונקציה שכתבתי פעם בפייתון
import http.client import json def get_nikud(text: str) -> str: connection = http.client.HTTPSConnection("nakdan-5-1.loadbalancer.dicta.org.il") payload = json.dumps({ "data": text, "genre": "modern" }) headers = { 'Content-Type': 'application/json' } connection.request("POST", "/api", payload, headers) response = connection.getresponse() data = json.loads(response.read().decode("utf-8")) connection.close() words = map(lambda w: w['options'][0] if len(w['options']) > 0 else w['word'], data) return "".join(words) # get_nikud('דוגמה')
-
פוסט זה נמחק!
-
@pcinfogmach
השאלה האם זה מוסיף הכבדה על התוסף הקיים (ואז עדיך כנפרד, וכל אחד יחליט בעצמו מה להוריד/להתקין)
או שלא כ"כ מכביד, ואז בתוסף אחד. -אם כי הייתי עושה תוסף בשם 'עריכה תורנית' - ובתוכו יש 'תורת אמת' 'דיקטה' 'מילון עברי-ארמי' (מפריד אותו מתורת אמת). -
יש למישהו רעיון איך לשמור על העיצוב?
כי כרגע כל מה שעומד לי בראש לגבי התוסף זה להחליף את הטקסט המסומן עם טקסט מנוקד הבעיה כשכשזה יקרה הטקסט יאבד את העיצוב שלו
אא"כ אני יעשה חיפוש והחלפה שאני לא שש על הכיוון הזהעריכה:
אציין שלבינתיים אני לא רואה סיבה לטרוח סתם כי מה באמת התועלת לעשות תוסף אם המשתמש יכול לעשות אותו דבר יותר טוב די בקלות על ידי העתק הדבק לאתר -
@אלימיר כתב בבירור | שילוב dicta בוורד:
@דאנציג שינקד.
אם אתה רוצה לשמור על העיצוב של המסמך, דיקטה לא יעזור כאן (אין מה לשאול את @pcinfogmach כיון שהוא כתב זאת מפורש).
בשביל לשמור על עיצוב וכו', תוכל להשתמש בתוסף של @יואל-שילה תוכל לראות דוגמא כאן.
-
המנקד של 'בקלות' יושב על הוורד ולא משנה כלל את העיצוב והעימוד
-
@יואל-שילה כתב בבירור | שילוב dicta בוורד:
המנקד של 'בקלות' יושב על הוורד ולא משנה כלל את העיצוב והעימוד
המנקד של ב'קלות' הוא משתמש בבינה מלאכותית כדי לדעת איך לנקד?
-
@menajemmendel
לא, הוא מבוסס על מאגר מילים שקיימות בתוסף.
וודאי שהניקוד של דיקטה הרבה יותר מקצועי, אבל אם יש לך כבר ספר מעומד בוורד, ואתה לא רוצה לאבד את העיצוב (הדגשות וכו'), והעימוד, תוכל לנקד אותו בתוך המסמך ולא ישתנה כלום. -
המנקד של בקלות מכיל מאגר של אלפי ספרים וקטעים מנוקדים, מסוגים שונים של סגנונות, ובוחן את הטקסט המיועד לניקוד - ומחפש צירוף של שלש מילים שכבר נמצא במאגר, ואח"כ של שתי מילים, ואח"כ של מילה בודדת, מה שמבטיח זיהוי די טוב
הוא מנותק אינטרנט, ולכן מתאים לכל מי שחשקה נפשו לנקד ללא הרשת.
מחירו 150 שקלים, ואם רוכשים אותו כחלק מחבילת בקלות - הוא מוסיף בסך הכל חמישים שקלים, מ-250 ל-300.
ניתן לראות כאן הסרטות של הפיצ'רים, כולל הניקוד
https://drive.google.com/drive/folders/1V8Rpf0bG3yxnOCDVDOe-YeD0a9VFFTbA -
@menajemmendel
תיקון- ראיתי שלא שומר לגמרי על כל הפרטים של העיצוב, לא שמר לי על החלונות בשורה שניה, צריך לוודות מה כן שומר ומה לא, אם זה רק חלונות זה לא בעיה