באג | הבהרה בעניין הספק- (W) בשנאים ללדים
-
@תלת-פאזי
זאת למודעי - כל עוד המוכר לא ביאר את עצמו, וכל עוד לא ברור מה רמת ההכשרה שלו בחשמל, אין לחוש לזה.
אסביר את הידע המקצועי שלי כהנדסאי חשמל [הסברתי את זה המון פעמים (ונראה לי שגם הרב @תלת-פאזי בכבודו ובעצמו)]:
מתחים אכן חייבים להיות תואמים בדיוק.
הספקים יכולים להיות גם יותר, ועדיף שכך.
מה ההבדל?
ההבדל הוא: מתח הוא מרכיב בחשמל שנשאר קבוע. זאת אומרת ששנאי של 12v - נותן 12v כל הזמן (לפחות תיאורטית ואכמ"ל). ואם אני צריך 5v אני לא יכול לתת לו 12v.
ובתנועת אגודל: א-ב-ל הספק, זה תלוי בצריכה. ההספק זה בעצם צריכת החשמל של המכשיר, אם מעט ואם הרבה.
הנתון שרשום על השנאי זה ערך נקוב, כלומר מקסימום ההספק שהשנאי הזה יכול לתת. ושהוא לא ינזק אם ננסה לקחת יותר.
ולכן ככל שההספק גדול יותר - עדיף.
אפשר לראות את זה כמו אדם שצריך מיכל של ליטר מים. וכי יזיק לו לקנות מיכל של 10 ליטר...
כמובן אשמח לשמוע את תגובת המוכר, אולי יש משהו שאני לא יודע.
עריכה: אולי הוא מתכוון שאם ההספק יהיה יותר גדול, ובגלל תקלה הלדים ייצרכו יותר הספק משום מה, אז השנאי ייתן להם בחופשיות וזה ישרוף את הלד. נו, אולי. בכזה מקרה בכל מקרה צריך להחליף את הלדים. -
@תלת-פאזי כתב בבאג | הבהרה בעניין הספק- (W) בשנאים ללדים:
אחרי שהוא אמר לי את זה אני כבר קצת פחות סומך עליו,
אתם ממש צודקים, אני גם כתבתי את זה,
אבל אני מכיר אותו הרבה בתאורה, ויתכן שיש לו בזה ניסיון יותר מהתאוריה שלנוכל מה שכתבתי זה כדי לא לקחת אחריות:
@תלת-פאזי כתב בבאג | הבהרה בעניין הספק- (W) בשנאים ללדים:
אבל למיחש מיבעי, וכדי שלא להטעות אחרים שיסתמכו על דברי
עדיין אני חושב שאם זה יגיע אלי למעשה, אני אקח שנאי יותר גדול מהצריכה... -
פוסט זה נמחק!
-
במעגלי זרם ישר, בהם הזרם החשמלי והמתח החשמלי אינם משתנים בזמן, ההספק החשמלי גם הוא קבוע בזמן. ההספק מוגדר כקצב צריכת האנרגיה החשמלית בזמן.
אי לכך ובהתאם לזאת אני מאמין שהנתונים של השנאי דיי משקפים את הדרישה של הלד.... כי אם הלד צריך 12V וצורך 1 אמפר... אזי הצריכה שקבועה שלו הינה 12 וואט... -
-