תושיה| קרוס קרס המחשב, צריך מחליף רענן
-
@אנונימי אמר בתושיה| קרוס קרס המחשב, צריך מחליף רענן:
@מנדהו אמר בתושיה| קרוס קרס המחשב, צריך מחליף רענן:
@יהודה-12 אמר בתושיה| קרוס קרס המחשב, צריך מחליף רענן:
@מנדהו אני בעד מה ש @אנונימי הציע עם מעבד RYZEN [נתתי לו לייק לכן] בכללות המעבדים של AMD מציעים תמורה יותר הולמת למחיר, וזה מעבד יותר טוב מהאינטל I3 מבחינת העיבוד הגרפי,
בכל אופן לענ" תחשוב טוב לפני שאתה קונה מחשב עם רק 128 ג"ב זיכרון, כי מהניסיון שלי בסוף אנשים נתקעים עם זה. זה טוב רק למי שכמעט לא מאחסן דברים על המחשביש לי HDD של 2TB לנתונים בלבד
אני רק מתקין מערכת הפעלה ותוכנות ו128 יספיק די והותר
אבל אני רואה שהוא הציע לי 256 GB אפשר להפחית מבחינתי בסעיף הזה או להוסיף באיכות על חשבון הנפחסתם שאלה, הHDD זקן כמו הCore 2 Duo?
ינוקא ממש, רק בן 8 חודשים.
-
טוב, בא ננסה לסכם בנימה קצת יותר רצינית
אתה ממליץ לי ללכת על מפרט 117923 או 117799 מTMS
לדעתך זה ייתן לי תמורה הולמת ואמינה לאורך זמן, וייתן מענה לצרכים הבסיסיים שפירטתי בהתחלה.
יש משהו שפיספסתי?סיכום מושלם!
רק שבמחשבה שניה, עדיף את 117799, הדיסק של addlink יותר מהיר. (וגם זה מספר ממש יפה... )בהצלחה!!!
-
ותוספת מהירות זניחה או אפשרות לפתוח 20 כרטיסיות במקביל בדפדפן לא משמעותי בעיני
-
@יעקב-ישראל אמר בתושיה| קרוס קרס המחשב, צריך מחליף רענן:
@מנדהו כבר קנית ?
אם לא הייתי מוסיף RAM
דיברת על 20 כרטיסיות כרום אז כדאי עוד 4 GB
אם כבר קנית צור איתם קשר שיוסיפו לך
נראה לי השירות שם מעולה
זה שווה את הכסףיש לו כבר 8 GB, לא חושב שהוא צריך יותר.
-
@קטונתי אמר בתושיה| קרוס קרס המחשב, צריך מחליף רענן:
ותוספת מהירות זניחה או אפשרות לפתוח 20 כרטיסיות במקביל בדפדפן לא משמעותי בעיני
אופפפסס צודק, ככה זה שמנסים לקרוא אשכול שלם ברפרוף
@אנונימי גם אתה צודק לא יודע למה היה נראה לי שיש לו רק 4 (אולי בגלל ה DDR4 , פדיחות) -
זה שוב אני... רגע לפני שחוזרים אלי מTMS.
חבר (אמיתי, לא וירטואלי. כן, יש גם כאלו) אמר לי היום כי AMD לא אמינים לאורך זמן.
חיפשתי קצת INTEL VS AMD ויש הרבה חומר כללי על הנושא. נאבדתי.
מישהו יכול להגיד מהניסיון שלו, האם באמת AMD סובלים מבעיות אמינות?
נהיה רגע קונקרטי. המעבד שהוצע לי למעלה - RAIZEN3 3200D מול I3 9100 מה עדיף מבחינת אמינות? -
זה שוב אני... רגע לפני שחוזרים אלי מTMS.
חבר (אמיתי, לא וירטואלי. כן, יש גם כאלו) אמר לי היום כי AMD לא אמינים לאורך זמן.זה לא נכון. חד משמעית.
שוק המעבדים עבר מהפכה בשנים האחרונות, כך שמה שאולי היה נכון לפני 5 שנים - כבר לא נכון היום.
פעם המעבדים של AMD היו נחשבים לחמים יותר משל אינטל, מה שאולי יכול להסביר בלאי יותר מהיר, אבל כבר כמה שנים שהמגמה התהפכה וAMD מובילים את השוק.
רק בישראל לצערנו היבואנים מפחדים מAMD בניידים, נקווה שזה ישתנה בקרוב.חיפשתי קצת INTEL VS AMD ויש הרבה חומר כללי על הנושא. נאבדתי.
כמי שקרא לא קצת חומר בנושא, כבר לפחות שנתיים שלא נתקלתי במומחה שטוען ככלל שהמעבדים של אינטל מספקים תמורה יותר טובה למחיר מהמעבדים של AMD. יש יוצאים מן הכלל.
מישהו יכול להגיד מהניסיון שלו, האם באמת AMD סובלים מבעיות אמינות?
מהניסיון שלי, לא. אבל זה קצת בעיתי, כי המהפכה של AMD התרחשה רק לפני 3 שנים, כך שאין נתונים של אמינות לשנים אחורה
נהיה רגע קונקרטי. המעבד שהוצע לי למעלה - RAIZEN3 3200D מול I3 9100 מה עדיף מבחינת אמינות?
מבחינת אמינות, לא ידוע נכון להיום על בעיות אמינות, זה נכון לגבי שני המעבדים.
-
@אנונימי צודק 100 % פעם המעבדים של AMD היו בטכנולוגיה יותר ישנה ולכן הם היו מתחממים יותר,
היום זה דוקא הפוך כיון שמעבדי AMD כבר מיוצרים בטכנולוגיה של 7 ננו מטר בעוד שאינטל עדיין תקועים ב14 ננומטר, מה שאומר צריכת חשמל יותר גבוהה [יחסית] וכתוצאה מכך גם יותר התחממות -
טוב, חדשות טובות כנראה
התמהמהתי עם ההזמנה בעקבות 'אולי' קבלת מחשב נייד מהעבודה
בינתיים חשבתי לנסות לחדש את המשחה הטרמית, ניסיתי ולא עזר.
מהון להון קיבלתי היום 2 כרטיסי RAM שהזמנתי באלי אקספרס לפני כחודש+
התקנתי אותם חלף הישן. למרות שלכאורה הבעיה הייתה עליה בטמפרטורה של המעבד או הלוח אם. ניסיתי. מה יש להפסיד. בכל מקרה כבר הוא היה במצב של מוות קליני.
מהבוקר לא היה אפילו התקף לב אחד, אפילו לא פרפור פרוזדורים... כנראה שההשתלה עברה בהצלחה.
מקווה שימשיך כך עד 120. אכי"ר.
.
.
.
.
תיעוד: כך הוא היה נראה בשעת ההתקף...
-
@מנדהו אתה כותב ממש יפה!
לגבי מפרט נמוך, כבר חצי שנה את רוב השימוש שלי במחשב אני עושה במחשב עם מעבד פנטיום, ו 4 ג'יגה ראם שעלה לי 1200₪. המחשב רץ מעולה יותר מהיר מהרבה מחשבי COR I, אני פותח 20 כרטיסיות בדפדפן והכל בסדר. (אני רק מקפיד כללית ששום תוכנה דרייבר וכדו' לא ירוץ ברקע אם הוא לא נחוץ) כך שעם שמירה מעולה, אפשר להשתמש במפרט מאוד בסיסי!
הסיבה היחידה שאנשים צריכים גם לדברים פשוטים מפרט טוב זה רק בגלל התוכנות והוירוסים שרצים להם ברקע, וזוללים את כל המשאבים.
אני משתמש במחשב השני (i5 8 ram) רק בתוכנות הממש כבדות (ויז'ואל סטודיו וכאלה)
כך שמי שצריך דברים בסיסיים כמו אינטרנט, תמונות והסרטות, כתיבה בוורד, בר אילן, וכדו' יכול לגמרי להסתפק במפרט בסיסי אם הוא יודע לשמור על המחשב. -
@fantian אמר בתושיה| קרוס קרס המחשב, צריך מחליף רענן:
@מנדהו אתה כותב ממש יפה!
לגבי מפרט נמוך, כבר חצי שנה את רוב השימוש שלי במחשב אני עושה במחשב עם מעבד פנטיום, ו 4 ג'יגה ראם שעלה לי 1200₪. המחשב רץ מעולה יותר מהיר מהרבה מחשבי COR I, אני פותח 20מה אתה רוצה להגיד?, סביר להניח שהמפרט שהציעו ל @מנדהו לא נופל בהרבה מהמחשב ה'חזק' שלך, ותנחש כמה הוא עולה???
ניחשת נכון! - 1200 ש"ח... (קצת פחות, 1198 ש"ח ליתר דיוק)
מה שאומר שהפנטיום וה 4GB ראם שלך, הם כנראה תמורה פחות טובה למחיר... -
@אנונימי אמר בתושיה| קרוס קרס המחשב, צריך מחליף רענן:
@fantian אמר בתושיה| קרוס קרס המחשב, צריך מחליף רענן:
@מנדהו אתה כותב ממש יפה!
לגבי מפרט נמוך, כבר חצי שנה את רוב השימוש שלי במחשב אני עושה במחשב עם מעבד פנטיום, ו 4 ג'יגה ראם שעלה לי 1200₪. המחשב רץ מעולה יותר מהיר מהרבה מחשבי COR I, אני פותח 20מה אתה רוצה להגיד?, סביר להניח שהמפרט שהציעו ל @מנדהו לא נופל בהרבה מהמחשב ה'חזק' שלך, ותנחש כמה הוא עולה???
ניחשת נכון! - 1200 ש"ח... (קצת פחות, 1198 ש"ח ליתר דיוק)
מה שאומר שהפנטיום וה 4GB ראם שלך, הם כנראה תמורה פחות טובה למחיר...אתה לגמרי צודק, שכחתי לציין שה 1200 ש"ח זה היה בגלל שזה מחשב נייד עם מסך נשלף ומסך מגע. (מחשב שתיים באחד). ובאמת אפשר את המפרט שלי (פנטיום + 4 ג'יגה) להשיג גם ב900 ש"ח לערך. ואפילו פחות.
ומה שבאתי לומר זה שאין באמת צורך במפרט חזק בשביל דברים בסיסיים, ולא לדבר בדיוק על המחיר.
ואגב יש מעלה גם למפרט החלש וזה המשקל והבטריה (פנטיום ומטה לא תמיד צריכים מאוורר) -
@A0533057932 אמר בתושיה| קרוס קרס המחשב, צריך מחליף רענן:
@fantian מעבד פנטיום מאיזה שנה?
2019 אני חושב