תושיה| קרוס קרס המחשב, צריך מחליף רענן
-
@מנדהו אני בעד מה ש @אנונימי הציע עם מעבד RYZEN [נתתי לו לייק לכן] בכללות המעבדים של AMD מציעים תמורה יותר הולמת למחיר, וזה מעבד יותר טוב מהאינטל I3 מבחינת העיבוד הגרפי,
בכל אופן לענ" תחשוב טוב לפני שאתה קונה מחשב עם רק 128 ג"ב זיכרון, כי מהניסיון שלי בסוף אנשים נתקעים עם זה. זה טוב רק למי שכמעט לא מאחסן דברים על המחשב -
@יהודה-12 אמר בתושיה| קרוס קרס המחשב, צריך מחליף רענן:
@מנדהו אני בעד מה ש @אנונימי הציע עם מעבד RYZEN [נתתי לו לייק לכן] בכללות המעבדים של AMD מציעים תמורה יותר הולמת למחיר, וזה מעבד יותר טוב מהאינטל I3 מבחינת העיבוד הגרפי,
בכל אופן לענ" תחשוב טוב לפני שאתה קונה מחשב עם רק 128 ג"ב זיכרון, כי מהניסיון שלי בסוף אנשים נתקעים עם זה. זה טוב רק למי שכמעט לא מאחסן דברים על המחשביש לי HDD של 2TB לנתונים בלבד
אני רק מתקין מערכת הפעלה ותוכנות ו128 יספיק די והותר
אבל אני רואה שהוא הציע לי 256 GB אפשר להפחית מבחינתי בסעיף הזה או להוסיף באיכות על חשבון הנפח -
@מנדהו אמר בתושיה| קרוס קרס המחשב, צריך מחליף רענן:
בכל אופן לענ" תחשוב טוב לפני שאתה קונה מחשב עם רק 128 ג"ב זיכרון, כי מהניסיון שלי בסוף אנשים נתקעים עם זה. זה טוב רק למי שכמעט לא מאחסן דברים על המחשביש לי HDD של 2TB לנתונים בלבד
אבל אני רואה שהוא הציע לי 256 GB אפשר להפחית מבחינתי בסעיף הזה או להוסיף באיכות על חשבון הנפחכמה מכיל הכונן C שלך במחשב הישן?
-
@אנונימי אמר בתושיה| קרוס קרס המחשב, צריך מחליף רענן:
אבל אני רואה שהוא הציע לי 256 GB אפשר להפחית מבחינתי בסעיף הזה או להוסיף באיכות על חשבון הנפחכמה מכיל הכונן C שלך במחשב הישן?
50GB+-
-
@מנדהו
הבעיה שבTMS הנפח הכי קטן לNVME הוא 256 GB, והדיסק SATA הזול ביותר הוא לא זול בפער מספיק גדול בשביל להצדיק התפשרות עליו (פחות מ100 ש"ח),
אגב, יש פה מפרט מעודכן עם NVME של A-DATA במקום addlink, זה גם מותג יותר מוכר וגם קצת יותר זול.
https://www.tms.co.il/117923 -
אבל אני רואה שהוא הציע לי 256 GB אפשר להפחית מבחינתי בסעיף הזה או להוסיף באיכות על חשבון הנפחסתם שאלה, הHDD זקן כמו הCore 2 Duo?
-
@מנדהו
הבעיה שבTMS הנפח הכי קטן לNVME הוא 256 GB, והדיסק SATA הזול ביותר הוא לא זול בפער מספיק גדול בשביל להצדיק התפשרות עליו (פחות מ100 ש"ח),
אגב, יש פה מפרט מעודכן עם NVME של A-DATA במקום addlink, זה גם מותג יותר מוכר וגם קצת יותר זול.
https://www.tms.co.il/117923ADATA הוא גם NVME ?
ןומה זה באמת המותג הזה A"L? זה מותג אמיתי או מדבקה בעלמא שהדביקו בTMS? -
אבל אני רואה שהוא הציע לי 256 GB אפשר להפחית מבחינתי בסעיף הזה או להוסיף באיכות על חשבון הנפחסתם שאלה, הHDD זקן כמו הCore 2 Duo?
ינוקא ממש, רק בן 8 חודשים.
-
טוב, בא ננסה לסכם בנימה קצת יותר רצינית
אתה ממליץ לי ללכת על מפרט 117923 או 117799 מTMS
לדעתך זה ייתן לי תמורה הולמת ואמינה לאורך זמן, וייתן מענה לצרכים הבסיסיים שפירטתי בהתחלה.
יש משהו שפיספסתי?סיכום מושלם!
רק שבמחשבה שניה, עדיף את 117799, הדיסק של addlink יותר מהיר. (וגם זה מספר ממש יפה... )בהצלחה!!!
-
ותוספת מהירות זניחה או אפשרות לפתוח 20 כרטיסיות במקביל בדפדפן לא משמעותי בעיני
-
@יעקב-ישראל אמר בתושיה| קרוס קרס המחשב, צריך מחליף רענן:
@מנדהו כבר קנית ?
אם לא הייתי מוסיף RAM
דיברת על 20 כרטיסיות כרום אז כדאי עוד 4 GB
אם כבר קנית צור איתם קשר שיוסיפו לך
נראה לי השירות שם מעולה
זה שווה את הכסףיש לו כבר 8 GB, לא חושב שהוא צריך יותר.
-
@קטונתי אמר בתושיה| קרוס קרס המחשב, צריך מחליף רענן:
ותוספת מהירות זניחה או אפשרות לפתוח 20 כרטיסיות במקביל בדפדפן לא משמעותי בעיני
אופפפסס צודק, ככה זה שמנסים לקרוא אשכול שלם ברפרוף
@אנונימי גם אתה צודק לא יודע למה היה נראה לי שיש לו רק 4 (אולי בגלל ה DDR4 , פדיחות) -
זה שוב אני... רגע לפני שחוזרים אלי מTMS.
חבר (אמיתי, לא וירטואלי. כן, יש גם כאלו) אמר לי היום כי AMD לא אמינים לאורך זמן.
חיפשתי קצת INTEL VS AMD ויש הרבה חומר כללי על הנושא. נאבדתי.
מישהו יכול להגיד מהניסיון שלו, האם באמת AMD סובלים מבעיות אמינות?
נהיה רגע קונקרטי. המעבד שהוצע לי למעלה - RAIZEN3 3200D מול I3 9100 מה עדיף מבחינת אמינות? -
זה שוב אני... רגע לפני שחוזרים אלי מTMS.
חבר (אמיתי, לא וירטואלי. כן, יש גם כאלו) אמר לי היום כי AMD לא אמינים לאורך זמן.זה לא נכון. חד משמעית.
שוק המעבדים עבר מהפכה בשנים האחרונות, כך שמה שאולי היה נכון לפני 5 שנים - כבר לא נכון היום.
פעם המעבדים של AMD היו נחשבים לחמים יותר משל אינטל, מה שאולי יכול להסביר בלאי יותר מהיר, אבל כבר כמה שנים שהמגמה התהפכה וAMD מובילים את השוק.
רק בישראל לצערנו היבואנים מפחדים מAMD בניידים, נקווה שזה ישתנה בקרוב.חיפשתי קצת INTEL VS AMD ויש הרבה חומר כללי על הנושא. נאבדתי.
כמי שקרא לא קצת חומר בנושא, כבר לפחות שנתיים שלא נתקלתי במומחה שטוען ככלל שהמעבדים של אינטל מספקים תמורה יותר טובה למחיר מהמעבדים של AMD. יש יוצאים מן הכלל.
מישהו יכול להגיד מהניסיון שלו, האם באמת AMD סובלים מבעיות אמינות?
מהניסיון שלי, לא. אבל זה קצת בעיתי, כי המהפכה של AMD התרחשה רק לפני 3 שנים, כך שאין נתונים של אמינות לשנים אחורה
נהיה רגע קונקרטי. המעבד שהוצע לי למעלה - RAIZEN3 3200D מול I3 9100 מה עדיף מבחינת אמינות?
מבחינת אמינות, לא ידוע נכון להיום על בעיות אמינות, זה נכון לגבי שני המעבדים.