בירור | פס לד חיבור משתי צדדים
-
@יענקל-ה-הצדיק
אוקיי א"כ כמה וואט -
זה 5 מטר, והשנאי הוא של 5 אמפר, ומכיון שהוא פס של 120 לדים למטר, דהיינו סה"כ כ 40 ואט, שזה בערך 3.5 אמפר, כך ששנאי של 5 אמפר אמור לספק את הנ"ל.
אבל אני רוצה לנסות לחבר את השנאי משני הצדדים של הפס אז אולי זה יפתור את הבעיה. -
@יענקל-ה-הצדיק
אם אתה מתכוון עוד שנאי זה סה"כ יכפיל את הזרם ל24 וולט
ואם הכוונה לאותו שנאי אין שום ענין בזה הזרם אותו זרם משתי הצדדים והחשמל מגיעה לכל האורך לא משנה מאיזה צד -
יתכן שבתחילת הפס המתח תקין, ובהמשך הוא הולך ונחלש, כך שאם נחבר ישיר מהשנאי לשני הצדדים אזי נקבל מתח תקין לכל אורך הפס.
אני רוצה לנסות אבל לא רוצה לשרוף את הפס. לכן השאלה האם באופן ברור זה לא ישרוף את הפס? באם זה לא ישרוף את הפס לד אזי אנסה ונראה מה יצא מזה -
@יענקל-ה-הצדיק לשרוף את הפס זה לא אמור לשרוף [כמובן אם תחבר במקביל ולא בטור (ז"א פלוס לפלוס ומינוס למינוס ולא פלוס לפס ןמינוס לפלוס ומינוס לפס)]
מה שכן יכול לקרות זה שאחד השנאים ישרף/ יקצר
ברגע שהמתח לא ממש תואם זה יכול לשרוף
ולכאורא אם באמת הבעיה זה חוסר בהספק, אמור להועיל אותו דבר גם אם תחבר אותם באותו צד [וכנ"ל] כי אין הבדל באיזה צד הם נכנסים ודו"ק -
@יענקל-ה-הצדיק כתב בבירור | פס לד חיבור משתי צדדים:
יש לי פס לד שקניתי באליאקספרס של 12 ואלט 5 מטר אורך. הפס בתחילתו מאיר טוב ולאחמ"כ הוא נחלש במעט, השנאי הוא 5 אמפר ויתכן שזה לא מספיק. ובכדי לסדר את הבעיה אני רוצה לחבר אותו לשנאי משני הצדדים של הפס, האם זה יועיל? והאם זה אפשרי? או שהלדים ישרפו?.
אם אתה רוצה להיות בטוח פשוט תחתוך את הפס לד באמצע ותחבר אותו בנפרד כל חלק לשנאי אחר
-
תודה, ובכל זאת רציתי לא לחתוך סתם. האם יש כאן מישהו שמבין בזה?
-
-
@יענקל-ה-הצדיק אני אמסור לך מספר טלפון של אברך צדיק שמבין בזה והא מסתמא יוכל לעזור לך [המספר נמחק ]
-
@לא-מבין-במחשבים-0
עדיף לא לפרסם מספרי טלפון ברשת ללא קבלת רשות מהמפורסם...
אם יענקל'ה כבר הספיק לרשום את המספר מצוין.
אם לא- אם המפורסם אישר תוכל לפרסם, אם לא, בקש מיענקל'ה שיכתוב את המייל שלו ותשלח לו מייל