מדריך | לבעלי מייבש אינדסיט ואריסטון
-
ליהודים רבים ישנו מייבש כביסה אינדסיט או אריסטון.
אבל הקונים לא מודעים לכך שישנה בעיה כלשהיא במייבש הזה, נסקור את הבעיה ובעזרת ה' את הפתרון החלקי.
מה הבעיה?
הבעיה היא שהציר של התוף יושב בתוך תושבת ממתכת שנשחקת במהלך הסיבובים של התוף.
כך נראית התושבת במקור, בצורת טיפה:
וכך היא במקומה:
הנה נראה מה קרה לתושבת שעברה בסה"כ ארבע שנים של פעילות...
התושבת נקרעה לגמרי.
זה מקרה נדיר, שתשחק עד כדי כך, בעקבות הארוע שבתמונה נשבר הציר, העסק נהיה יקר יותר ומסובך יותר. ואם התחילה להקרע הדופן האחורית כלל לא ניתן לתקן.בדרך כלל היא לא נשחקת עד כדי כך בארבע שנים, אבל כל כמה שנים צריך להחליף אותה לפני שתגיע למצב החמור הזה.
כאן רואים רווח שנוצר מעל הציר בעקבות השחיקה של התושבת מתחת לציר
מימין תושבת שנשחקה. משמאל תושבת תקינה.
אז מה אפשר לעשות?
א. לבדוק כל שנה (בפסח לדוגמא) את מצב התושבת, ואם היא צריכה טיפול.
וכן כשהמייבש מתחיל להרעיש רעש חריג.
לצורך הבדיקה צריך:
מברג פיליפס רגיל.
פלייר רגיל.נפתח מאחורה את המכסה בצורת חצי ירח עם המברג פיליפס
אם יש אבקה שחורה בתוכו זה כבר סימן שמשהו פה נטחן...
כעת נראה את הציר שבתוכו מוכנס חוט ברזל , אחריו ישנה טבעת מתכת - שייבה עבה ומאחורי השייבה התושבת בצורת טיפה
התמונה אמנם לא ברורה מספיק, אבל כיון שאתם מול המייבש אז אתם רואים זאת במייבש שלכם.
באמצעות הפלייר ניישר את אחד הקיפולים של חוט הברזל ונמשוך אותו מהצד השני החוצה. (אם החוט בזווית שגורמת לו לא להיות נוח לשליפה ניתן לסובב אותו על ידי סיבוב התוף דרך דלת המייבש)
כעת נוציא את השייבה - הטבעת שמקיפה את הציר ונוכל לראות אם יש בתושבת רווח מעל הציר.ב. אם צריך להחליף תושבת – כדאי לעשות זאת לפני שיהיה מאוחר, לצורך כך צריך מברג/ ביט בצורת כוכב- (לא זוכר את הגודל המדויק) מוציאים אותה ומחליפים בחדשה
אמנם במקום ללכת לחנות להחליף תושבת אני רוצה להציע פטנט חמוד שבורא עולם הביא שיחסוך לנו חצי מהחלפות התושבת
לצורך כך צריך בנוסף למברג ולביט בצורת כוכב- גם מקדחה ומקדח למתכת 2.5 מ"מההגיון שעומד מאחורי המהלך הוא שהתושבת נשחקת בחלק התחתון שלה, אם נסובב את הטיפה 180 מעלות לצד השני החלק השחוק יהיה למעלה והחלק שלא שחוק יהיה מתחת לציר, וכך קיבלנו תושבת לא שחוקה מתחת לציר.
נפתח את הבורג בצורת כוכב.
נסובב את הטיפה ימינה 180 מעלות ונקדח דרך החור שבטיפה חור בדופן לצורך הבורג.
נבריג מחדש את הבורג.
תמונה לפני ואחרי:
לפני
ואחרי
כעת השחיקה עברה מעל הציר, ומתחת לציר התושבת כמו חדשה.
כעת נחזיר את השייבה הטבעת ונכניס את החוט לחור שבציר. נקפל אותו כמו שהיה, ונחבר את המכסה הפלסטיק החיצון, וסיימנו.
הגיוני גם שרעשים שרחששו בעבר במייבש יפסקו.נ.ב. סליחה על כך שחלק מהתמונות חשוכות , אם יעזרני ה' אביא תמונות יותר מוצלחות.
וכן אם מישהו עושה את זה - אשמח שיעלה תמונות יותר ברורות
בהצלחה רבה! -
@שטיגליץ כתב במדריך | לבעלי מייבש אינדסיט ואריסטון:
הבורג בצורת מגן דוד.
אתה מתכוון למברג כוכב? אם לא אז תן קישור לקנייה מה זה מברג מגן דוד
-
@מתושלח-הבבלי
כשכתבתי משום מה הוא הפך לי אוטומטית לאימוג'י עם חמש קרניים במקום שש ולא הצלחתי לשנות בחזרה לכיתוב "כוכב" אז כתבתי מגן דוד.אני רואה שגם בפוסט הזה זה קרה... למה לך לא?
-
@מתושלח-הבבלי
כשכתבתי משום מה הוא הפך לי אוטומטית לאימוג'י עם חמש קרניים במקום שש ולא הצלחתי לשנות בחזרה לכיתוב "כוכב" אז כתבתי מגן דוד.אני רואה שגם בפוסט הזה זה קרה... למה לך לא?
כי אני שמתי מייד אח"כ סימן שאלה
-
@מתושלח-הבבלי
תודה על העצה, תיקנתי -
@מתושלח-הבבלי
תודה על העצה, תיקנתידרך אגב, יש כזה דבר מברג מגן דוד (נראה לי) אבל זה משהו אחר כנראה
-
@מתושלח-הבבלי
המברג כוכב. הוא עם שש קצוות ויש כאלה שבמרכז יש חור
הנה הבורג שלהם