עזרה | התאמת מחשב נייח למעמד
-
@ישראל-2 כתב בעזרה | התאמת מחשב נייח למעמד:
איזה מפרט אתה כן ממליץ?
בגדול זה מה שאתה צריך, ושדרגתי בדברים שראיתי שאתה רוצה כמו 2 כונני SSD (שאחד מהם דור 4 שזה מיותר, זה מיועד לגיימיניג בעיקר) המעבד זה מה ש-@יהודה-12 המליץ, והדברים הפחות משמעותיים על בסיס המפרט שלך.
אם אתה רוצה גם עם וויפיי לא צריך כרטיס נפרד כי אפשר לשדרג לוח אם בפחות מ-100 ש''ח
במפרט שהבאת, המתאם רשת מיותר לגמרי, כי כבר כלול שם בלוח אם משהו יותר טוב
-
@ישראל-142 כתב בעזרה | התאמת מחשב נייח למעמד:
איזה מפרט אתה כן ממליץ?
בגדול זה מה שאתה צריך, ושדרגתי בדברים שראיתי שאתה רוצה כמו 2 כונני SSD (שאחד מהם דור 4 שזה מיותר, זה מיועד לגיימיניג בעיקר) המעבד זה מה ש-@יהודה-12 המליץ, והדברים הפחות משמעותיים על בסיס המפרט שלך.
אם אתה רוצה גם עם וויפיי לא צריך כרטיס נפרד כי אפשר לשדרג לוח אם
במפרט שהבאת, המתאם רשת מיותר לגמרי, כי כבר כלול שם בלוח אם משהו יותר טוב
תודה רבה באמת.
זו הצעה שלך או מחנות? -
@יהודה-12 כתב בעזרה | התאמת מחשב נייח למעמד:
@ישראל-2 וכל השאר
זה נתקע לכאורה בגלל המעבד
אינדיזיין עובד על ליבה בודדת. ו 25% זה אומר שהליבה הבודדת חנוקה.
ספציפית יש עדיפות למעבד K כי הליבה הבודדת שלו יותר חזקה. ובעיקר מה שחשוב זה שיהיה נייח גם כי הליבות שלהם יותר חזקות, בטח לשימוש ארוך וכבד.
אם אתה רוצה להשקיע תקנה I5 14600K
תודה רבה!
I5 מספיק לדעתך?
יש הבדל בחוזק הליבה הבודדת בין I5 לI7?
והראם DDR5 לא משנה לגבי אינדיזיין? -
יש הבדל בחוזק הליבה הבודדת בין I5 לI7?
פחות מ-5%, זה תלוי בתדר של המעבד, i7 זה בעיקר ריבוי ליבות
מצד שני ה-i5 המדובר חזק כמעט פי 40 לליבה בודדת מהמעבד i7 שיש לך עכשיו
והראם DDR5 לא משנה לגבי אינדיזיין?
אפשר בעוד 80 ש''ח להחליף ללוח שתומך DDR5 וגם עם וויפי
-
@דאנציג כתב בעזרה | התאמת מחשב נייח למעמד:
היכן עושים את ההשוואה הזו?
-
@ישראל-142 הכוננים ששמת לא משהו ... ודאי הקינגסטון.
למה אתה לא שם NVME עדכני סמסונג 980 או 990 פרו?
גם את הלוח אם אני לא מאוד אוהב. אם כי זה מה שיש בדרך כלל.
האסוס יותר טובים, אבל הספקים יותר מתעסקים עם ג'יגה בייט.למחשב ברמה כזו מומלץ היום 32 ג"ב ראם.
זה מה שהייתי שם פחות או יותר
יצא 4600 ש"ח בקירוב
-
@ישראל-142 הכוננים ששמת לא משהו ... ודאי הקינגסטון.
זה רק כונן משני לאחסון, ולא למערכת הפעלה, אני אישית הייתי לוקח אפילו מכני (4TB) למחשב נייח כי אין בעייה של חשמל וגם לא מזיזים, ומנסיון שלי זה מחזיק יותר זמן כבר הלכו לי 3 פעמים SSD וברגע, לעומת מכני שפעם אחת התקלקל אבל בהדרגה והיה אפשר להציל את החומר
למה אתה לא שם NVME עדכני סמסונג 980 או 990 פרו?
לא צריך דווקא כונן קצה, כי לא מדובר כאן על גיימר (ששם כל אלפית שניה יש לה משמעות)
גם את הלוח אם אני לא מאוד אוהב. אם כי זה מה שיש בדרך כלל.
הלוח באמת רציתי להחליף אבל הסתפקתי בזה כי זה כבר עם DDR5 וגם יש לו wifi 6 E כמו שהוא רצה
האסוס יותר טובים, אבל הספקים יותר מתעסקים עם ג'יגה בייט.
כי במפרט שלו היה גם היה ג'יגהבייט, ואני לא מחפש לנפח מחירים, וגם TMS ממליצים על ג'יגהביייט, כי הם טוענים שאם יש תקלה אז השירות יותר קרוב ומהיר ויש יותר זמינות
למחשב ברמה כזו מומלץ היום 32 ג"ב ראם.
זאת תיהיה בחירה שלו, אבל רציתי להדגיש שהוא לא חייב, כי התוכנה שבגללה הוא משדרג לוקחת לו קצת יותר מ-3% מתוך ה-16 ג'יגה שיש לו היום שהוא גם זיכרון פחות מהיר, (וגם תמיד אפשר להוסיף)
-
@ישראל-142 כתב בעזרה | התאמת מחשב נייח למעמד:
לא צריך דווקא כונן קצה, כי לא מדובר כאן על גיימר (ששם כל אלפית שניה יש לה משמעות)
זה לא כונני קצה
כונני קצה זה gen 5 והמחירים בהתאם ...
אין כזה הפרש במחירים בין מה שבחרת למה שאני בחרתי@ישראל-142 כתב בעזרה | התאמת מחשב נייח למעמד:
זה רק כונן משני לאחסון, ולא למערכת הפעלה, אני אישית הייתי לוקח אפילו מכני (4TB) למחשב נייח כי אין בעייה של חשמל וגם לא מזיזים, ומנסיון שלי זה מחזיק יותר זמן כבר הלכו לי 3 פעמים SSD וברגע, לעומת מכני שפעם אחת התקלקל אבל בהדרגה והיה אפשר להציל את החומר
מכני זה אכן אפשרות בשביל אחסון. לא בשביל עבודה.
נ. ב. אולי אם היית משקיע קצת יותר בכוננים ולא קונה קינגסטון, לא היו הולכים לך 3 כוניים ...@ישראל-142 כתב בעזרה | התאמת מחשב נייח למעמד:
הלוח באמת רציתי להחליף אבל רק לזה כי זה כבר עם DDR5 וגם יש לו wifi 6 E כמו שהוא רצה
אני גם שמתי עם ווייפי
וגם עם אספת מתח וייצוב טובים יותר כמו גם קירור מובנה לכונני NVME -
נ. ב. אולי אם היית משקיע קצת יותר בכוננים ולא קונה קינגסטון, לא היו הולכים לך 3 כוניים
דווקא לא הלך לי כונן של קינגסטון זה היה כונן של סמסונג, וגם עכשיו יש לי של סמסונג, אבל התקנתי להרבה קינגסטון (במחשבים שלא תמכו ב-nvme) והם היו מרוצים ולא חזרו אלי, ומה שהצעתי לו זה רק בנוסף לסמסונג
אני גם שמתי עם ווייפי
וגם עם אספת מתח וייצוב טובים יותר כמו גם קירור מובנה לכונני NVMEאת זה הבנתי, וגם אני יודע שזה יותר טוב ומה שכתבתי "רק" הכוונה שהסתפקתי בזה כי זה כבר עם...
רק זה יכול להיות רק זה דווקא ולא אחר או רק זה ולא יותר