בקשת מידע | היכן נמצא הדיסק במחשב Dell?
-
@ata תודה על המושג, פשוט לא הכרתי, חשבתי שעדיין אוחזים בSATA, שמעתי פעם משהו על חיבור חדש יותר, יותר בכיוון של PCI אם אני זוכר נכון, תכל'ס, איך אדע אם בקולקציית המחשבים שברשותי, (רובם די ישנים) יש סיכוי למצוא אותו? מתי הוא התחיל להיות נפוץ במחשבים? האם במפרט של מחשב ספציפי באינטרנט אוכל לראות אם הוא תומך בחיבור הנ"ל?
-
@דוד-טרייטל חדש, לא כ"כ חדש לפי ויקיפדיה 13 שנים, אני ראיתי פעם ראשונה לפני שנתיים, אבל השותף שלי כבר הכיר את זה.
PCI זה משהו אחר..
-
-
@דוד-טרייטל כתב בבקשת מידע | היכן נמצא הדיסק במחשב Dell?:
אני בונה ע"ז שמדובר בSSD שיותר עמיד לנפילות.
אין לך מושג כמה נפגעים יש בזה מנפילות
-
@משחזר-מידע כתב בבקשת מידע | היכן נמצא הדיסק במחשב Dell?:
אין לך מושג כמה נפגעים יש בזה מנפילות
תכל'ס הבנאדם לחוץ, אני יכול לומר לו שעל פניו הדיסק שלם וכנראה לא ניזוק?
הוא בשלב של התלבטות אם לתקן או לקנות חדש, הכי חשוב זה החומר, וזה מאד חדש לי שדיסקים מוצקים נפגעים מנפילות, בשונה מה-HDD שכל נפילה שורפת לו סקטורים של אחסון, כל דיסק און-קי נופל המון פעמים ומה שבסוף נשבר זה אולי ה-USB, לא פגשתי דיסק סטטי שנפגע מבחוץ ולמרות שנשאר שלם-איבד חומר. יש המלצה למתאם זול? או דרך לדעת האם מחשב בעל דיסק רגיל תומך בחיבור הזה? (Lenovo ideapad 100-15IBD יש סיכוי? הוא מגיע עם HDD, השאלה אם בטעות הוא תומך...)
-
אני יכול לומר לו שעל פניו הדיסק שלם וכנראה לא ניזוק?
"כנראה" לא מספיק
גם בבדיקה מיקרוסקופית לא בהכרח תראה אם נעשה נזק@דוד-טרייטל כתב בבקשת מידע | היכן נמצא הדיסק במחשב Dell?:
תכל'ס הבנאדם לחוץ
לחץ לא יוסיף ולא ישנה את המצב
הדרך היחידה הוא לבדוק האם הכל תקין ויש גישה לחומר@דוד-טרייטל כתב בבקשת מידע | היכן נמצא הדיסק במחשב Dell?:
הוא בשלב של התלבטות אם לתקן או לקנות חדש,
לא הבנתי מה משנה ההתלבטות
אם החומר נצרך אין קשר להאם לתקן או לקנות חדש@דוד-טרייטל כתב בבקשת מידע | היכן נמצא הדיסק במחשב Dell?:
בשונה מה-HDD שכל נפילה שורפת לו סקטורים של אחסון
המצאה חדשה שעדיין לא שמעתי עליה@דוד-טרייטל כתב בבקשת מידע | היכן נמצא הדיסק במחשב Dell?:
לא פגשתי
לא ראינו לא שמענו אינו ראיה
יש המלצה למתאם זול?
תלוי מה הדגם של הדיסק
-
@דוד-טרייטל על פי מה שנכתב כאן
vostro14_15_3000_3401_3501_reviewers_guide_english_only.pdf
יש דיסק קשיח גם (במיקום שצויין לעיל (שמאל למטה)) -
המצאה חדשה שעדיין לא שמעתי עליה
כנראה שלא השתמשת בכלי לבדיקת הדיסק, יש כלים שממפים את הדיסק למאות ואלפי ריבועים קטנים (סקטורים? הבאתי את זה מכלי תיקון הדיסקים של WINDOWS) וככל שהדיסק מתיישן/נדפק/נופל, ישנן יותר ויותר נקודות אדומות-פגומות
לחץ לא יוסיף ולא ישנה את המצב
הלחץ הביא אותי למנות ייעודית, שם המוכר האדיב חיבור את הדיסק שמתאם ובישר שהכל תקין, ואף לא גבה תשלום על הבדיקה,
תודה רבה בכל אופן, אני צריך כנראה להתקדם קצת בהיכרות עם סוגי החיבורים....
-
וככל שהדיסק מתיישן/נדפק/נופל, ישנן יותר ויותר נקודות אדומות-פגומות
ברור כי המיפוי זה מה שגורם לזה לקרות