שיתוף | כתיבת אפליקציות html לנוקיה c2
-
על כתיבת אפליקציות html לנוקיה c2
בהמשך לחיפוש תחנות אוטובוס
חיפוש עם דף html זה רעיון ממש יפה.
עשיתי כל מיני ניסויים על זה, מסתבר שאפשר לייעל את החיפוש משמעותית. עשיתי משהו דומה בפרויקט אישי, אם יהיה לי זמן אתקן גם את החיפוש תחנות, ואולי גם אכתוב מילון עברי אנגלי (כמו זה) בינתיים אציע ואולי מישהו אחר ירים את הכפפה.
אפשר לטעון קובץ סקריפט שמכיל משתנה עם כל המידע הגולמי, קבצים מעל 300-400k נתקעים לעיתים אבל אפשר לפצל ולטעון אחד אחרי השני, אחרי שהקובץ נטען אפשר לחפש בתוכו ולהוסיף ל dom דינאמית את התחנות שנמצאו.
במקום לפצל את דפי html לפי אותיות, אפשר לפצל את קבצי הנתונים, ולתת למשתמש לבחור עיר בתחילת החיפוש, זה לא סביר שמישהו ירצה לחפש תחנות ברחובות רבי עקיבא שבכל הארץ..כמה דגשים מניסיוני:
- חיפוש רגקס על טקסטים הוא מאוד לא יעיל בנוקיה c2 אבל חיפוש רגיל indexOf יעיל מאוד, הוא מחפש בתוך 1mb בפחות משניה.
- הוספה דינאמית של סקריפט חייבת להיות דווקא ל body משום מה ה head היה undefined לעיתים, לא יודע למה.
- הרבה מאוד מאוד פונקציות js לא זמינות, דבר ראשון בדקתי ב MDN כל פונקציה מתי נכנסה לכרום, גם כאלו מגרסה 1 לא תמיד זמינות בנוקיה, אז אם היה לי ספק הרצתי typeof על הפונקציה לראות אם היא קיימת
- אין קונסול אז העברתי את כל הקריאות דרך פונקציה שהדפיסה את השגיאות ל dom כמו שכבר הוצע פה
- מישהו כאן כתב שהוא ערך את הקובץ על הטלפון עצמו אבל זה מאוד לא נוח, אני עבדתי על המחשב והעתקתי דרך BT כל כמה שינויים כדי לראות שעובד, לפני כן בדקתי גם על דפדפן במחשב כי משה שלא עובד במחשב וודאי שלא יעבוד בטלפון.