שאלה | באקסס כיצד להוסיף תאריך על פי עמודה אחרת
-
באקסס יש לי 2 עמודות בטבלה, עמודה ראשונה בשם A מכילה תאריך, עמודה שניה בשם B
אני מעוניין שכאשר משתמש ישים בעמוד A תאריך יתווסף אוטומטית בעמודה B תאריך של חודש לאחר עמודה A
האם ישנה אפשרות שכזאת?
כמו כן אם אין בטבלה עמודה B האם ניתן לעשות את העמודה הזאת רק דרך הטופס?
תודה רבה לעונים -
@אלי-ויל לא מכיר אפשרות כזו דרך טבלאות
דרך שאילתות אפשרי (הפעלה השאילתה יכולה להיות גם דרך טפסים)
וכמובן שאפשר דרך הקוד VB
אבל סתם מעניין אם תמיד בעמודה B יהיה חודש אחד קדימה אז למה להחזיק עמודה נוספת תמיד אפשר להוסיף בחישובים חודש נוסף על הערך בעמודה A -
@אלי-ויל כתב בשאלה | באקסס כיצד להוסיף תאריך על פי עמודה אחרת:
ואיך יהיה בטופס עמודה שניה אם אין בטבלה?
אפשר להוסיף שדה נוסף ובמקור הפקד להגדיר לו שהערך של השדה ילקח משדה A בתוספת חודש
הקוד מהבוט נראה בסדר אבל הוא מתאים לשדה אחד
אם אתה רוצה להציג עמודה שלימה תעשה את זה בשאילתה -
אני אסביר מה הסיבה לכל העניין יש לי קובץ פשוט שבו אני רושם החזרים לגמ"ח כאשר אני רושם את מספר החודש מתחת למספר התשלום
אבל הרו"ח אומר שזה קשה לו והוא רוצה שיופיע תאריך על כל החזר בטופס
לפעמים גם כן יש החזר מסויים שבסוף הוכנס כמה ימים אחרי אז אני רושם את זה ליד מספר החודש אבל הרו"ח רוצה שזה יהיה יותר ברור רישום.accdb -
@אלי-ויל כתב בשאלה | באקסס כיצד להוסיף תאריך על פי עמודה אחרת:
אני אסביר מה הסיבה לכל העניין יש לי קובץ פשוט שבו אני רושם החזרים לגמ"ח כאשר אני רושם את מספר החודש מתחת למספר התשלום
אבל הרו"ח אומר שזה קשה לו והוא רוצה שיופיע תאריך על כל החזר בטופס
לפעמים גם כן יש החזר מסויים שבסוף הוכנס כמה ימים אחרי אז אני רושם את זה ליד מספר החודש אבל הרו"ח רוצה שזה יהיה יותר ברור רישום.accdbמצרפת פה את הקובץ עם שינוי שעשיתי.
לא הצלחתי לעשות את זה על עמודה קיימת, אז הוספתי עמודה ליד 'תאריך החזר ראשון' וקראתי לה 'תאריך ראשון להחזרה'.
עשיתי את העמודה מסוג שדה מחושב.
הביטוי שהכנסתי הוא: DateSerial(Year([תאריך רישום]),Month([תאריך רישום])+1,Day([תאריך רישום])).
זה עובד נפלא!
בהצלחה! -
פוסט זה נמחק!
-
@Sara-Rivka תודה רבה!
אם אני יעשה לכל העמודות שדה מחושב אז אני בעצם יצטרך לעשות עוד 30 עמודות האם זה לא יקשה על האקסס?
ועוד שאלה האם אפשר לשנות את התאריך בשדה מחושב במקרה בו משום מה החזירו בתאריך שונה? -
@אלי-ויל בשביל בניה נכונה של הטבלאות במסד נתונים שלך אתה צריך שתי טבלאות, אחת שתכיל את הנתונים הכלליים של ההלוואה כמו שם סכום וכו' וטבלה נוספת מקושרת עם רשימה של ההחזרים שעל כל החזר יש רשומה חדשה.
כמו"כ הלווים צריכים להיות בטבלה נפרדת עם כל הפרטים שלהם שם טלפון כתובת וכו' ובטבלת הלוואות יש קשר לטבלה הלוואות.
בקיצור 3 טבלאות 1 הלוואות 2 לווים 3 החזריםכדי להוסיף נתונים בקלות לעשות טופס פשוט של הוספה רשומה חדשה לפי בחירת הלוואה
בהצלחה