עזרה | בניית חנות אפליקציות אופליין
-
אני זקוק לעזרה בבניית חנות אפליקציות אופליין באמצעות קודולור
כמובן התחלתי עם המדריך הנפלא של @יצחק-א וכן נעזרתי בעוד כמה מדריכים פה בפורום.
קודם כל אפרט קצת, המטרה שלי היא לאפשר התקנת אפליקציות במכשיר ללא חיבור לרשת ועם מתקין חבילה חסום
כמו שכתבו לי פה חייבים בשביל זה רוט
אני מעוניין שכל האפליקציות יאוכסנו בתיקיית APP בתוך האפליקציה עצמה
כמה שאלות:
-
איך אני מציין בפקודת ההתקנה את הנתיב של הקובץ שממוקם בתוך האפליקציה עצמה בתיקיית APP ?
-
האם אני חייב ליצור כפתור לכל אפליקציה ואפליקציה בנפרד ולהגדיר בו הכל מחדש בתוספת השינויים של שם החבילה וכו' או שאפשר שהאפליקציה לבד תציג לי את כל הקבצים בתיקיית APP כולל השמות והתמונה שלהם ובלחיצה עליהם פשוט תתקין אותם ?
-
בשביל חלוקה לקטגוריות אני צריך לעבוד כפול וליצור מסך לכל קטגוריה עם כל הנ"ל ובנפרד גם מסך של כל האפליקציות או שיש הרחבה או שיטה שכל האפליקציות יכיל אוטומטי את כל הקטגוריות ?
-
האם יש דרך שהאפליקציה לבד תזהה אם אפליקציה מסוימת כבר מותקנת במכשיר ולא תציג אותה או תציג אותה בצורה שונה ?
-
איך אני יכול להציג באפליקציה את כל האפליקציות משתמש שכבר מותקנות במכשיר עם לחצן של פתח והסר התקנה ?
-
האם יש דרך יותר קצרה מהמדריך הזה ע"מ ליצור חיפוש באפליקציה ?
וכמובן אם למישהוא יש רעיון לבנות את הנ"ל ללא רוט אשמח מאוד לשמוע ...
@זונדל @mefateach @איש-אמת @יצחק-א @משה-144 @Moshe2070
בתודה מראש...
-
-
@מיכאלוש אני יכול בעזרת ה' לעזור לך הבעיה שבמשך השבוע לא נראה לי אני התחבר
דבר ראשון אני ינסה לענות לך על כל שאלה בנפרדאיך אני מציין בפקודת ההתקנה את הנתיב של הקובץ שממוקם בתוך האפליקציה עצמה בתיקיית APP ?
אם אתה מתכוון לתיקיה אנדרואיד שנמצאת בזיכרון הראשי אז לא כדאי להניח שם כי זה לא מאובטח
ואם אתה מתכוון לתיקיית דאטה שברוט אז ישנם דרכים להוציא משם את הקובץ להתקנה להורדות (נניח) ומשם להתקין ואז למחוק אתו משם
לגבי התקנה ישירות מהדאטה אני לא ממש סגור לגבי מה הנתיב והפרוצדורההאם אני חייב ליצור כפתור לכל אפליקציה ואפליקציה בנפרד ולהגדיר בו הכל מחדש בתוספת השינויים של שם החבילה וכו'
ברעיון זה ניתן להגדרה אבל חלק מהפונקציות ששאלת הם מסובכות להגדרה למתחילים כמו למשל למצוא את התמונות והשמות של הקבצים, אבל בנוגע לכפתורים לאפליקציות מספיק רשימה עם הנתונים הנ"ל
בשביל חלוקה לקטגוריות אני צריך לעבוד כפול וליצור מסך לכל קטגוריה עם כל הנ"ל ובנפרד גם מסך של כל האפליקציות או שיש הרחבה או שיטה שכל האפליקציות יכיל אוטומטי את כל הקטגוריות ?
אני ספציפית אוהב לעבוד עם הרחבת רשימה דינמית ובנוסף כמה כפתורים לקטגוריות הרצויות ואני מגדיר כשהמשתמש לוחץ על קטגוריה מסוימת תתבצע ניקוי של כל הרשימה וטעינה של הרשימה החדשה - כל זה על מסך 1
האם יש דרך שהאפליקציה לבד תזהה אם אפליקציה מסוימת כבר מותקנת במכשיר ולא תציג אותה או תציג אותה בצורה שונה?
כן ברור שיש אבל תיקח בחשבון את זמן הריצה של כל הבקשות האלו שהרי כנראה שקהל היעד שלך לא מתברך במכשירי הדגל (ואין כוונתי ל...)
איך אני יכול להציג באפליקציה את כל האפליקציות משתמש שכבר מותקנות במכשיר עם לחצן של פתח והסר התקנה ?
עם הרחבה פשוטה
וכמובן אם למישהוא יש רעיון לבנות את הנ"ל ללא רוט אשמח מאוד לשמוע ...
מכיר דרך, אבל לא דרך קודלר
אגב אני כבר הרבה זמן רוצה לבנות אפליקציית חנות משוכללת (בתשלום) לכל נגני האנדרואיד ודומיו עם אופציה להתקנת חבילות עדכון לפי קטגוריות קיצור משהו טוב, הבעיה שדברים כאלו לוקחים ים זמן של ניסוי ותהיה מה שלא תמיד נמצא בשפע
לכן אם תרצה אני אני בשמחה ישתף אותך בניסיון שצברתי אבל עדיף בפרטי כדי להשאיר את הבמה כאן פתוחה לגילוי ניסיונות של רבים
בהצלחה -
@איש-אמת כתב בעזרה | בניית חנות אפליקציות אופליין:
אם אתה מתכוון לתיקיה אנדרואיד שנמצאת בזיכרון הראשי אז לא כדאי להניח שם כי זה לא מאובטח
ואם אתה מתכוון לתיקיית דאטה שברוט אז ישנם דרכים להוציא משם את הקובץ להתקנה להורדות (נניח) ומשם להתקין ואז למחוק אתו משם
לגבי התקנה ישירות מהדאטה אני לא ממש סגור לגבי מה הנתיב והפרוצדורהאני מתכוון שתיקיית APP תהיה בקובץ של האפליקציה עצמו צריך לציין נתיב כלשהוא או שזה נקרא להריץ את הפקודה בתיקייה עצמה שלא צריך נתיב?
עם הרחבה פשוטה
והיא ?
-
@מיכאלוש כתב בעזרה | בניית חנות אפליקציות אופליין:
עם הרחבה פשוטה
והיא ?
https://community.kodular.io/t/pkgutils-an-extension-to-work-with-packages/47188
-
אני ספציפית אוהב לעבוד עם הרחבת רשימה דינמית ובנוסף כמה כפתורים לקטגוריות הרצויות ואני מגדיר כשהמשתמש לוחץ על קטגוריה מסוימת תתבצע ניקוי של כל הרשימה וטעינה של הרשימה החדשה - כל זה על מסך 1
@איש-אמת יש סיכוי שתשלח לי קישור למדריך בנושא? או קובץ AIA?
תודה -
@123456789101112 @א-מ-ד סורי על האיחור
בכול אופן באיזה מצב ידע אתם?
פיתחתם כבר אפליקציות בקודלר, מתעסקים עם דינמיות? -
@איש-אמת בניתי כבר כמה דברים קטנים, אבל לא בקודולאר אלא ב-APP INVENTOR - פשוט זה משום מה מתורגם לעברית בצורה נוחה יותר מקודולאר, וגם יש שם יותר אופציות חדשות כמו בינה מלאכותית וכדו'... בכל אופן, עוד לא ניסיתי לעבוד עם דינמיות... זה עובד עם משתנים? ולמה יותר טוב שהכל יהיה דינמי על מסך 1 מלפצל כל רשימה למסך אחר? תודה רבה!!!!!!!!
-
@א-מ-ד אני יסביר לך את העניין, כשאתה בונה אפליקציה מקומית שבה יש 2 כפתורים ושתי תוויות, אתה יכול בפשטות לגרור 2 תוויות ו2 כפתורים.
נניח אתה בונה אפליקציית רשימת קניות שמקושרת למכשיר אחר עם שרת שהוא בעצם בסיס הנתונים באמצע, אז אתה צריך מספר בלתי מוגבל של כפתורים תוויות וכד' כי נניח שהאישה רוצה להוסיף לבעלה שבמכולת פריט חדש לרשימה, אתה צריך ליצור לו תווית חדשה עם כפתור להסרה וכד', כי אתה בטח שואף לעצב את האפליקציה שלך ולא שהכ8ל יהיה באותו תווית
לדוגמה:
רשימת קניות עם אלמנטים דינמיים
רשימת קניות עם אלמנט תווית בלבד (אני לא יודע אם זה באמת רק תווית אבל אפשר ליצור את זה רק עם תווית באמצעות קומבינציות שונות)
בקיצור מקווה שהובנתי, עכשיו אם תעשה לפי המדריך של זונדל לבניית חנות, אתה תצטרך להגדיר לכל אפליקציה תמונה תווית וכפתור משלה וכן מה יקרה כשאתה לוחץ להתקנה, עבודת נמלים שדורשת הרבה מאוד בלוקים
אופן העבודה האולטימטיבי הוא ליצור רשימות (חופפות) של שמות אפליקציות, מידע על האפליקציות, ותמונות או כל מידע אחר של האפליקציות
ואז ליצור קומבינציה שבודקת כמה פריטים יש ברשימת שמות האפליקציות (כדי שנדע כמה אפליקציות יש לנו), ואז לייצר רשימה כמספר האלמנטים, ובשלב השלישי לשלב את כל הרשימות למקום אחד
נשמע מסובך?!, זה ממש לא, זה רק 4 - 5 בלוקים רציניים וסיימת..
דוגמה:
אני כאן משתמש בהרחבת רשימה ColinTreeList ואני מודה בהתחלה לקח לי זמן להבין אותה עד, שמצאתי את המדריך שבקישור.שלב ראשון: אני מגדיר דרישות מקדימות שיש לאפליקציה ולהרחבה-
-
רשימה עם אופציית גלילה + את ההרחבה ColinTreeList
-
מגדיר בלוק שמפעיל את ההרחבה לתוך רשימת הגלילה כשהמסך מופעל
שלב שני: מגדיר רשימות של האפליקציות והמידע (משתמש כעת במשתנה, אך ניתן לעשות את הרשימות איך שבא לכם)
שימו לב! צריך שהמידע יהיה חופף בין הרשימות
שלב שלישי: מגדיר את הקומבינציה הראשית שמאחדת את הכל לרשימה
-
מוסיף בלוק של לופ לבלוק הראשון שעולה בהפעלת האפליקציה + בלוק שסופר את רשימת האפליקציות כדי שנדע כמה פעמים אנחנו צריכים להפעיל את הלופ
-
מוסיף לבלוק הזה בלוק שמוסיף אלמנטים לרשימה
-
עכשיו לדבר החשוב, כרגע האפליקציה צריכה לבנות לנו 5 פריטים ברשימה, אך בלי שום תוכן (סביר להניח שתתרחש שגיאה), עכשיו נוסיף לכל פרט ברשימה את התוכן שלו מהרשימות שיצרנו
יש לעיין בקישור לקמן אבל קצת הסבר על איך עובדת ההרחבה ColinTreeList - בבלוק AddElement יש כניסה 1 ואם תכניסו שם טקסט אז יוצג רק טקסט כדי לממש את האפשרות של סאב טקסט ותמונה יש צורך ליצור רשימה עם 3 יציאות לתמונה לכותרת ולסאב טקסט (בסדר הזה)
ככה:
- ובבלוק הזה וסיימנו - נפקוד עליו לקחת את הפריטים מהרשימות שיצרנו לפי מספר ברשימה (שימו לב מוביט זה מספר 3 ברשימה וגם תחב"צ זה מספר 3 - וגם מספר הלופים שלקח לנו להגיע עד למוביט שנמצא שלישי ברשימה - הוא 3, לכן ניקח את המספר הלופים שכרגע אנחנו נמצאים בו {מתחיל ב 1} ונפקוד עליו לקחת בכול לופ את המידע שנמצא ברשימה שיצרנו ששווה למספר הלופ)
לסיכום יצא לנו בכמה בלוקים בודדים תוצאה יפה, נשאר לנו לשחק קצת בתצוגה אבל בגדול את המנוע של האפליקציה סיימנו בככה בלוקים
להורדת הפרויקט
aia
apk
expansion@א-מ-ד @123456789101112 אם תתנו לי כיוון של משהו יותר ספציפי אני ינסה לעזור לכם יותר
-
-
@123456789101112 קודולר ו MIT ברעיון זה אותו מערכת אבל ל MIT יש כמה עדכונים שאין בקודלר
אני אישית מעדיף להשתמש בקודלר משני סיבות אחת בגלל התצוגה העדכנית שנית בגלל ש MIT אנטישמים ( נגלה לעיני כל האוזלת יד שלהם בנוגע לסטודנטים פורעים)