בירור | האם עדיף כבל רשת או כבל בזק?
-
שלום.
יש עמדת עבודה שממוקמת במחסן בקומה מינוס-1 שצריכה לקבל אינטרנט משקע של בזק שנמצא בקומה רביעית.
האם עדיף למקם את הראוטר בקומה רביעית ולהוריד כבל רשת 5 קומות,
או שעדיף להוריד כבל בזק 5 קומות ולמקם את הראוטר במחסן?אין לו מדפסת/נקודת רשת נוספת, כך שאין משמעות מבחינת רשת מקומית וכו'
אשמח לעזרה מבעלי ידע בתחום.
מתייג את @אמיר התותח. -
@משחזר-מידע
אני צריך להעביר כבל בכל מקרה,
ויש לי ברשותי את שני סוגי הכבלים בכל מקרה. (כבל רשת יש לי מיותר, העברה ממקום אחר).השאלה שלי,
האם בסופו של דבר האינטרנט יהיה יותר מהיר, כשהראוטר למעלה (יותר קרוב לקופסה של בזק)
או כשראוטר יהיה למטה (יותר קרוב למחשב) -
@מטעמים כתב בבירור | האם עדיף כבל רשת או כבל בזק?:
האם בסופו של דבר האינטרנט יהיה יותר מהיר,
20 מטר כבל רשת או כבל בזק לא אמור לשנות
כן אמור לשנות שאם תצטרך פעם שירות לקוחות וירצו ממך כל מיני דברים שתצטרך לרוץ למעלה למטה כמה פעמים
לכן לענד הקלושה והרטושה יותר קל יהי שהראוטר יהי קרוב
מה גם שכאמור לסחוב כבל בזק 1/2 זוג יותר קל -
@משחזר-מידע כתב בבירור | האם עדיף כבל רשת או כבל בזק?:
20 מטר כבל רשת או כבל בזק לא אמור לשנות
זהו, שזה לא 20 מטר זה כמעט 40. (חוץ מה-5 קומות יש לי כמה תעלות להעביר את הכבל עד המחסן...) והארון של בזק מאוד רחוק מהבניין שגם ככה האינטרנט מאוד איטי.
-
זה כמעט 40
עדיין לא משנה
אבל כאמור כן משנה באם תצטרך לרוץ הלוך ושוב למעלה למטה
רק בשביל שהטכנאי בזק/הוט/whatever ישאל אותך איזה נורות חיווי דלוקות
ואחרי פעולה שיעשה ישאל... ועכשיו.. וחוזר חלילה
עכשיו תנתק ת'ראוטר ל72 שניות
ועכשיו תדליק
וכן הלאה -
אם תצטרך לרוץ הלוך ושוב למעלה למטה
שקע בזק יש למעלה בכל מקרה.
השאלה שלי היא אחת:
האם האינטרנט איטי יותר כשהכבל של בזק ארוך יותר? או כשהכבל רשת ארוך?אתה אומר בביטחון שאין שום הבדל. מסבירות? חיפשתי ברשת, אין שום מידע בנושא הספציפי הזה.
אשמח לדעתם של מומחים נוספים. -
לדעתי עדיף להעביר את התקשורת של קו הטלפון ולא את תקשורת הרשת ,
וזה לא סותר את האופציה לעשות את זה על כבל רשת .
מתוך חשיבה לעתיד , וגם , אם כבר משקיעים עבודה אז עדיף על כבל שיכסה את שני האופציות .
זה מבחינת הכבל עצמו ,כעת מצד התקשורת , אנו רואים שהטכנולוגיה של VDSL עוברת מרחקים עצומים על כבלי בזק מהארונות הפזורים ברחובות ועד לשקע של כל בית ובית ,
ועם כל זה אנו יכולים לקבל לרוב את המהירות המקסימלית .
כי כנראה המתח והפרוטוקול עמידים יותר למרחקים .
ואילו כבל רשת , אם תשתמש ח"ו ב CCA שזה אלומניום מצופה נחושת , זה יחזיק לך 50 מ' בחסד
ואם תקח נחושת מלאה, עד 100 ואם תשים CAT6/7 תקבל עוד יותר ,בתיקשורת רשת .לכן אם תעביר VDSL על הכבל רשת תרוויח את שני המעלות ואם תרצה בעתיד להפוך כיוון מטעמי שיתוף בין המקומות או טלפון IP או מדפסות וכדו' , תמיד תוכל לשחק לפי הצורך .
ובנוסף כפי שהוזכר ישנה עדיפות להיות קרוב לציוד , למקרה של תקלות , חוסר תקשורות וכו'
שניתן לראות על נורות החיוי של הראוטר (למעט הדמוי עץ הנורא של בזק ,בעל נורה אחת תמוהה)מצד שני , אם הראוטר יהיה למעלה והכבל למטה, תוכל להרוויח WIFI וכניסות רשת בבית ותקשורת קוית למטה .
אולי יהיו שיגידו לך להעביר כבר סיב אופטי מוכן עם ראשים ובקצה תחבר מתאם סיב-לרשת
גם רעיון -
רוב הכבלי רשת (העגולים, לא השטוחים) עובדים במהירות מקסמלית שלהם עד כ 100 מטר מהראוטר.
חוץ מכבלים של cat 7 ו 8 שמגיעים למקסימום מהירות רק בכבל קצר יותר. קח בחשבון שהמקסימום שלהם זה עשרות GB לשנייה.
אני לא מתמצא כלל אבל נראה לי שהבעיה בכבל ארוך יותר זה לא כ"כ ירידת המהירות אלא "תאונות דרכים" מהתנועה שנוסעת יותר זמן בכבל בגלל האורך. התעונות האלו קורות שיש כמה מכשירים ששולחים מידע בו זמנית. מה שאומר שאם הכבל מחובר מראוטר אחד למחשב אחד, לא תהיה כ"כ השפעה גם אם תעבור את ה 100 מטר.
אם יש לך את הכבל למה לא לעשות טסט בתוך הבית לפני השחלה ולבדוק אם זה עושה בעיות.
אני לא מבין בזה וזה רק המידע שדללתי מהרשת. לא לוקח אחריות על התוכן וגם לא על התוצאה. כדאי תמיד להיצמד לכללים של יצרני הכבלים.
-
אגב , למי שלא יודע מה זה CCA
אז לא נורא כי גם הרבה מספקי ציוד שפניתי אליהם בשאלה האם הכבל הוא CCA או נחושת מלאה לא הבינו מה אני רוצה
ואז בחרתי לקנות מאותה חנות שבה מופיעים שני המוצרים במחירים שונים כמובן .
שאגב החנות הזו גם כך זולה מאחרים /
להתקנת מצלמות חוץ אני קונה את המוגן שמש , ולפנים , מספיק הנחושת מלאה הרגיל .
https://tst-israel.co.il/product-category/כבל-רשת-ומצלמות/כבל-רשת-cat5e/נחושת מלאה כל הגיד עשוי נחושת
ו- CCA זה ראשי תיבות של אלומניום מצופה נחושת
הדך להבחין בינהם , לפעמים מספיק ע"י הסתכלות על שטח החתך של החוט
או לגלף מעט מציפוי הפלסטיק של הגיד ולהדליק את הגיד בעזרת מצית וכדו'אם הכבל עשוי נחושת הוא רק יתלבן וישאר יציב
ואם הוא אלומניום מצופה, התוך שלו יתפרק והחוט ינבול כלפי מטה -
@הרן כתב בבירור | האם עדיף כבל רשת או כבל בזק?:
שואל בנושא זה
צריך אינטרנט בזק גם בבית וגם ביחידה למטה.
האם יש אפשרות שבבית יהיה עם ראוטר ולמטה קווי או שחייבים ראוטר בשני המקומות?
בעצם השאילה איזה ציוד אני צריך כפול במצב שאני משמתמש באותו חיבור לשני מקומות.
[יש קשר בכבל ADSL כבר בין שני המקומות]איך אתה רוצה להתחבר לאינטנרט? WIFI? כבל למחשב? כבל למכשיר אחר?
אם אתה צריך WIFI בשינהם אז מתקינים ראוטר במקום אחד, מושכים כבל למקום שני ושם מחברים את הכבל למכשיר Access point דוגמת זה https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=912499אם לא צריך WIFI בשניהם אז פשוט מושכים כבל לאן שצריך ומחבריםישר למכשיר.
-
השאלה שלי היא אחת:
האם האינטרנט איטי יותר כשהכבל של בזק ארוך יותר? או כשהכבל רשת ארוך?אתה אומר בביטחון שאין שום הבדל. מסבירות? חיפשתי ברשת, אין שום מידע בנושא הספציפי הזה.
אשמח לדעתם של מומחים נוספים.טכנאי של בזק אמר לי שהם לא מחברים על קו בזק אחד שני קוי אינטרנט ומחברים רק מהראוטר כי זה גום לאינטרנט איטי ונפילת רשת גם אם לא משתשים בשני הקוים בו זמנית!
כך שאם מדובר בשני קוים מומלץ להעביר כבל רשת.
אגב מכירים מנסיון כזו המלצה? -
השאלה שלי היא אחת:
אשמח לדעתם של מומחים נוספים.טכנאי של בזק אמר לי שהם לא מחברים על קו בזק אחד שני קוי אינטרנט ומחברים רק מהראוטר כי זה גום לאינטרנט איטי ונפילת רשת גם אם לא משתשים בשני הקוים בו זמנית!
כך שאם מדובר בשני קוים מומלץ להעביר כבל רשת.
אגב מכירים מנסיון כזו המלצה?מה קשור שני קווים? שאלת לגבי גישה לאינטרנט בשתי מקומות שונים במבנה. אין שום צורך בשני קווים.
בהמון בתים גדולים, בנייני משרדים ומבנים ציבוריים יש ראוטר אחד שמעניק גישה למקומום רבים ומרוחקים בתוך המבנה ללא צורך בשני קויים.
בדרך כלל אם יש כבל רשת רגיל אז עד אורך של 100 מטר אין שום בעיה. -
ואני שואל אם אם אפשר להשים רוטר ומודם נוסף בקצה או שזה עושה בעיות
אין אפשרות על קו אחד שני מודמים/ראוטרים