שיתוף | טלפון רטוב באורז, אפל לא ממליצים
-
אחת לתקופה עולה פה השאלה אורז עוזר או לא
אז התשובה היא לא!!!!
איך יכול להיות לי זה עזר? התשובה היא שהטלפון לא נרטב מספיק ולכן שמת אותו ליבוש יום שלם כמובן בלי בטריה ולכן הטלפון חזר לעבוד אבל לטוחח הארוך פתאום יכול להפסיק לעבוד משהו בגלל קורוזיה פנימית שנשאר מהמים
אז מה עושים? עדיף לפתוח את כל הפלאפון ולנקות (עם אלכוהול 70% וטישו) ואז לייבש
ואם אין מברג מתאים אז להכניס לתוך גרב ולקשור טוב ולשים רבע שעה במייבש לא יותר מנסיון זה עוזר הרבה יותר
זה מזכיר לי שמישהו התקשר אלי שהוא שהטלפון נפל לו למים והוא כבר בישל את זה שעה עם אורז וזה לא עזר לו -
@מוטי-ברנד כתב בשיתוף | טלפון רטוב באורז, אפל לא ממליצים:
מנסיון זה עוזר
אחרים אומרים שמניסיון זה כן עוזר
התשובה היא שהטלפון לא נרטב מספיק
לא מדוייק, ואני גם אומר זאת מניסיון שלי ומאחרים שזה שנפל למים כמו שצריך
-
@EBA כתב בשיתוף | טלפון רטוב באורז, אפל לא ממליצים:
@עומר כל הסיפור של לשים טלפון באורז זו המצאה של יצרן טלפונים סיני, בגלל ערבות הדדית למולדת האורז, הלא היא סין...
הרבה לפני המצאת הפלאפונים נהגו לשים אורז במלחיות בכדי שהאורז יספוג את הלחות וימנע היווצרות של גושי מלח במלחייה
-
@אבי-ים כתב בשיתוף | טלפון רטוב באורז, אפל לא ממליצים:
@EBA כתב בשיתוף | טלפון רטוב באורז, אפל לא ממליצים:
@עומר כל הסיפור של לשים טלפון באורז זו המצאה של יצרן טלפונים סיני, בגלל ערבות הדדית למולדת האורז, הלא היא סין...
הרבה לפני המצאת הפלאפונים נהגו לשים אורז במלחיות בכדי שהאורז יספוג את הלחות וימנע היווצרות של גושי מלח במלחייה
במלחיה זה יכול לספוג נוזלים אבל לא בפלאפון שיש כמה שכבות בין האורז ללוח הפנימי
אני כבר פתחתי מלא פלאפונים שעברו יבוש באורז והכול היה עדיין רטוב בפנים -
אני כבר פתחתי מלא פלאפונים שעברו יבוש באורז והכול היה עדיין רטוב בפנים
שישימו עוד יום. ובשמש.
לי עבד פעמיים. -
כבר כתבתי שצריך לפתוח את המכשיר לפני ששמים באורז
-
ולכן
אבל לטוח הארוך פתאום יכול להפסיק לעבוד משהו בגלל קורוזיה פנימית שנשאר מהמים
מי שמשקיע ומפרק לגורמים זה מיבש לגמרי
ב"ה הפלאפון שלי בן 11 (נוקיה 208) והוא צלל לא פעם לתוך מים
והמזכרת היחידה שיש לי מזה זה סוללה מנופחת (האורז לא יכול להכנס מתחת לכיסוי של הסוללה עצמה) וגרגירי אורז בטלפון שמכשכשים מדי פעם (מתעצל לפתוח שוב פעם) -
במלחיה זה יכול לספוג נוזלים אבל לא בפלאפון שיש כמה שכבות בין האורז ללוח הפנימי
אני כבר פתחתי מלא פלאפונים שעברו יבוש באורז והכול היה עדיין רטוב בפניםהיאנג שלי כבר בן 10 [טפו טפו בלי עין הרע...] וכבר עבר לפחות 2 נפילות לתוך אמבטיה וכדו', פירקתי אותי לחלקים והכנסתי לאורז והוא עדיין חי וקיים וללא קרוזיה כלל.
-
אז התשובה היא לא!!!!
איך יכול להיות לי זה עזר? התשובה היא שהטלפון לא נרטב מספיק ולכן שמת אותו ליבוש יום שלם כמובן בלי בטריה ולכן הטלפון חזר לעבוד אבל לטוחח הארוך פתאום יכול להפסיק לעבוד משהו בגלל קורוזיה פנימית שנשאר מהמים
אז מה עושים? עדיף לפתוח את כל הפלאפון ולנקות (עם אלכוהול 70% וטישו) ואז לייבש
ואם אין מברג מתאים אז להכניס לתוך גרב ולקשור טוב ולשים רבע שעה במייבש לא יותר מנסיון זה עוזר הרבה יותר
זה מזכיר לי שמישהו התקשר אלי שהוא שהטלפון נפל לו למים והוא כבר בישל את זה שעה עם אורז וזה לא עזר לוהרשו לי לחלוק עליכם.
זה עוזר, זה עוזר, זה עוזר.
לא סתם "מיתוס" או "אחווה סינית" ולא נכון שכל פלאפון שניצל מזה זה בגלל שהוא "לא נרטב מספיק", (אגב - זו טענה לא הגיונית "זה לא עוזר, ובמקרים שזה עוזר זה בגלל שהפלאפון לא באמת נרטב").
ואולי גם העצה "להכניס לתוך גרב ולקשור טוב ולשים רבע שעה במייבש" היא עצה טובה, אני לא יכול לקבוע (אגב, לדעתי גם אתה לא) שהעצה שלי "מנסיון זה עוזר הרבה יותר" כי לא ממש אפשר לרכוש ניסיון כזה (תחשבו על זה).
בכל מקרה, עצת האורז היא עצה יעילה, עם נסיון רב, שמה לעשות - עובדת. והסיכון שגרגירי אורז יתקעו - קטן ושווה את זה, לדעתי. -