בקשת מידע | בקשת הסבר על מעבד למחשב
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש, אבל לפני זה אני רוצה לברר היטב איזה מעבד אני צריך, וחיפשתי הרבה באנטרנט ולא מוצא דברים ברורים, (אז לפני שתשאלו אותי למה אני צריך את המחשב, אני רוצה להבין באופן כללי, איך עובד העניין ולפי זה אני כבר אחשב, מה מתאים לי)
אז אשמח מאד אם מישהו יכול לכתוב או להפנות אותי למדריך על זה:
איך עובד המבחר הגדול של המעבדים, כשאני רואה מעבד אני רואה 4 נתונים:
הדגם באנטל (I3,I5,I7,I9), הדור, כמות הליבות, מספר הGHZ
אני מבין שככל שהם יותר גבוהים הוא יותר מהיר, אבל מה כל אחד עושה, כלומר
אם I3 דור 13 הוא יותר טוב מI7 דור 2, אז למה הוא I3, לפי מה החליטו לעשות את החלקות האלה, האם סתם אומר שהוא דגם יותר חדש? או יש משהו מהותי שמנפק''מ בסוגי השימוש, האם בותו אופן היו לדרג אותם כמה הם הם מוצלחים מ1 והלאה? ואיפה נכנס הנושא של הליבות והGHZ
תודה רבה -
@menajemmendel
ליבות זה בעצם על כמה דברים הוא יוכל לעבוד במקביל, עדיף שיהיה לפחות 4 ליבות במינימום. לא הזכרת גם ראם שזה מאד חשוב זה כמה זיכרון מהיר יש למעבד לעבודה רגילה מספיק 8 ראם לעבודות עריכה צריך יותר,
הדור זה בעצם מתי הוא נוצר ככל שזה יותר חדש זה נוצר יותר לאחרונה -
@menajemmendel יש כל מיני כלים שמאפשרים להשוות בין מעבדים שונים, למשל:
https://www.cpubenchmark.net/singleCompare.php
https://nanoreview.net/en/cpu-compare -
@menajemmendel
עד כמה שידוע לי הGHZ הוא המהירות של החישובים של המעבד[ים], ככל שהוא יותר גבוה, כך הוא יכול לעשות יותר חישובים בזמן נתון.
לגבי דורות מעבדים, כידוע היום הטכנולוגיה מכפילה את עצמה כמעט כל שנה, ולכן מה שהיה לפני שנתיים דבר חזק, היום כבר נעשה סטנדרט. ולכן גם המעבדים רואים קפיצות, ישנם דורות שההפרש בין הדור הקודם הוא קטן, אך ישנם שנים שבהם ההפרש הוא גדול ואפילו כמעט כפול, אבל זה כל דבר לגופו.בכל מקרה אני חושב שצריך לתת למומחים לכתוב, אם מותר לתייג את @יוסי-מחשבים ו @קינג-קומפיוטר, ולכאורה יש עוד רבים שטובים ממני, אך איני זוכרם כעת.
-
@דאנציג
תודה לכל העונים אבל אף אחד לא עונה בעצם על השאלה שלי,
כל מה שכתבתם הוא הוא נכון ואני ידעתי את זה כבר, אבל השאלה שלי היא הדברים תשלבים אחד בשני, זאת אומרת אם הghz הם מהירות החישובים שעושה, אז מה הפירוש של דגם יותר מהיר או דור יותר חדש, הרי זה היה אמור לבא לידי ביטוי בghz וזה אינו
אני אגיד דוגמא ברכבים נכון שיש הרבה דברים שמשפיעים על המהירות שלו וכל שנה יכוליך לעשותו שיסע יותר מהר, אבל בספו של דבר אם אני אומר רכב נוסע עד 300 קמ"ש, אז אין הבדל בין 300 קמ"ש של רכב מ1990 ל300 קמ’’ש של 2024,
נכון שאולי רבכ ישן לא יצליח להגיע ל300 קמ’’ש, אבל א’’כ אין טעם להזכיר את השנה, הכל תלוי אך ורק בכמה קמ’’ש, ואף אחד לא יאמר ש200 קמ’’ש של רכב חדש הוא יותר מהיר מ300 קמ’’ש של רכב ישן
אז למה במעבדים אינו כן, אם i3 של הים דור 14 הוא יותר מהר מi7 ישן, אזשירו לו גם i7 וכן שאר השיקולים
עכשיו מקווה שהובנתי -
העיקרון בגדול די מובן, ככל שהמספרים גבוהים הביצועים טובים יותר.
אנסה את שלי מקווה בלי מדי הרבה בלגן..
באופן פשוט ניתן לומר שהמעבדים של סדרות i3-i5-i7 נבדלים ברמת ביצועים ובעלות.
כאשר ה-i3 הכי חסכוני בעלות וגם בחשמל כאשר רמת הביצועים הממוצעת נמוכה מה-i5 לדוגמה.החילוק העיקרי בין המעבדים הוא כמות הליבות ומהירות הפעולה שהליבה מבצעת (כאשר מעבד לא יכול להריץ יותר ממהלך אחד בו זמנית על ליבה אחת, אך שים לב שיש טכנולוגית סנכרון במעבדים כך שמעבד יכול לעבד מספר מהלכים בו זמנית על כאשר הוא עובר בין התהליכים).
הדור של המעבד גם חשוב כאשר ב-i3 ישן יש רק שתי ליבות ואילו בדור 12 כבר יש 4 ליבות פיזיות.
אך ליבה של i3 עובדת בממוצע יותר לאט מליבה של i5.פרקטית עבור בחירת מעבד הכי פשוט להשוות ביצועים כמו שניתן באתר הזה או כמו פה (כמובן שבמחשב חוץ מהמעבד כפי שציינו יש עוד הרבה מרכיבים שיש לקחת בחשבון)
-
@menajemmendel כתב בבקשת מידע | בקשת הסבר על מעבד למחשב:
@דאנציג
תודה לכל העונים אבל אף אחד לא עונה בעצם על השאלה שלי,
כל מה שכתבתם הוא הוא נכון ואני ידעתי את זה כבר, אבל השאלה שלי היא הדברים תשלבים אחד בשני, זאת אומרת אם הghz הם מהירות החישובים שעושה, אז מה הפירוש של דגם יותר מהיר או דור יותר חדש, הרי זה היה אמור לבא לידי ביטוי בghz וזה אינו
אני אגיד דוגמא ברכבים נכון שיש הרבה דברים שמשפיעים על המהירות שלו וכל שנה יכוליך לעשותו שיסע יותר מהר, אבל בספו של דבר אם אני אומר רכב נוסע עד 300 קמ"ש, אז אין הבדל בין 300 קמ"ש של רכב מ1990 ל300 קמ’’ש של 2024,
נכון שאולי רבכ ישן לא יצליח להגיע ל300 קמ’’ש, אבל א’’כ אין טעם להזכיר את השנה, הכל תלוי אך ורק בכמה קמ’’ש, ואף אחד לא יאמר ש200 קמ’’ש של רכב חדש הוא יותר מהיר מ300 קמ’’ש של רכב ישן
אז למה במעבדים אינו כן, אם i3 של הים דור 14 הוא יותר מהר מi7 ישן, אזשירו לו גם i7 וכן שאר השיקולים
עכשיו מקווה שהובנתיזה לא עובד כמו אוטו לפי קמש, יש כמה וכמה נתונים שונים בכל מעבד, יש דברים בהם מעבד i 3 חדש יותר טוב מ7 ישן ויש דברים שההפך, וכן הלאה
-
@menajemmendel
יש לך כאן מדריך, קצת ישן, אבל עדיין יש לו מה למכור. -
הבעיה מתחילה עם העובדה שאתה חושב על הסוגיה בהשוואה לדוגמאות של רכבים. אך אני מאמין שתסכים איתי שיש הבדל ניכר בין טרקטור, לרכב רגיל או אופנוע. וכן קיימת הבדל ביכולת התפוקה בין טרקטור ישן לרכב חדש, משום שרכב פשוט אינו טרקטור, לכן לעיתים קרובות הטרקטור הוא הבחירה הנכונה יותר.
בכל אופן, לענייננו, ההבדל בין המעבדים בעיקר עלול להשפיע על יכולת העבודה. אין ספק שמעבדים מאותו דור, ככל שהמספר עולה, כן עולה תפוקת העבודה. אך הבחירה בין מעבד ישן חזק למעבד חדש חלש תלויה במטרת השימוש. לדוגמה, אם נדרש מעבד חזק, יש לבחור במעבד ישן (אך לא מיושן), אך אם נדרש מהירות לעבודות פשוטות, עדיף לבחור במעבד חדש שתמיד יהיה מהיר יותר. בכל עת יש לשקול את הצורך והמטרה בהתאם.
נחזור למשל שלנו, אמנם נכון שטרקטור עדיף על רכב אם המטרה היא לחרוש את השדה, אבל האם פרה עדיפה על רכב? ודאי שלא! וזה מה שקורה בדורות של מעבדים, לפעמים הפער הוא כה גדול שהמעבד הכי פשוט מסתכל על המעבד המשוכלל של אתמול ואמר לו "מוווו איזה חמוד אתה אבל אתה פשוט לא יכול להתמודד איתי".
שים לב שיש פרמטרים נוספים שיש לשקול בהשוואה בין מעבדים, לדוגמה, מעבדים מסדרת U צורכים פחות חשמל. וכן יש לבדוק את דגם הכרטיס גרפי אם אתה עושה גרפיקה. ועוד כמה דברים שאיני זוכר כרגע.
-
@pcinfogmach תודה לכולם