בירור | מעוניין לתת מחשב 15.6 פשוט תמורת מחשב קטן כלשהו
-
@י-פל כתב בבירור | מעוניין לתת מחשב 15.6 פשוט תמורת מחשב קטן כלשהו:
אם זה באמת לכוילל, שים בו XP, וורד ואקסל בלי שאר החבילה, ותרווה נחת.
נטו לכוילל כתיבה ומאגרים תורניים. לבית יש i5 דור 8 והמסתעף.
יש הרבה בדבריך אכן כשקיבלתיו לפני כעשור עם מעבד חלשלוש 1GB ראם דיסק HDD ווינדוס 7 ברשיון "שידרגתי" לXP ורוויתי נחת.
אכן בגדול המחשב עובד יותר חלק עם XP. אבל וזה אבל משמעותי, במשימות שדורשות כח עיבוד משמועתי (יחסית...) כמו פתיחת ספר PDF כבד, פתיחת אוצר החכמה ישן, פרויקט השות וכדו' שם החיסרון הגדול של הXP בגלל שהוא 32 ביט וזה לוקח לו משמעותית יותר זמן.
תוסיף לזה שפרויקט השות 25 לא תומך XP ועוד דברים שבטח לא נתמכים ב-XP והספקתי לשכוח.
יש גם חיסרון ש-XP לא תומך בכונני SSD מהבחינה שהוא לא יודע לשלוח להם פקודת TRIM. אז השתמשתי בכונן HDD ישן ואיטי והביצועים היו בהתאם.אז שדרגתי לדיסק SSD וזיכרון 2GB והתקנתי וינדוס 7 64 ביט. במשימות שדורשות כח עיבוד הוא עוקף בקלות את ה-XP 32bit. ובזכות ה-SSD גם במשימות שדרוש מהירות דיסק הוא מהיר יותר. החיסרון הגדול כמובן של ה-64 ביט זה צימאון תמידי לזיכרון ראם. אין תמיכה ביותר מ-2GB ראם, המחשב נתקע לעיתים די מזומנות וכשהוא נתקע אני רואה בצג משאבים בפעילות דיסק כתיבה מטורפת לקובץ החלפה. שזה כידוע ההתמודדות של וינדוס במקרה של מחסור בראם.
כאן הגעתי להבנה שזה המקסימום שניתן לסחוט מהמחשב הזה.
עם XP זה עובד חלק יותר אבל יותר איטי, ועם וינדוס 7 64bit הוא יותר מהיר אבל עם תקיעות.
אשמח לשמוע תובנות ודעות אחרות. -
@חסיד-הינוקא כתב בבירור | מעוניין לתת מחשב 15.6 פשוט תמורת מחשב קטן כלשהו:
@אלי-TZA בע''ה ב''ה.
עדיין רלוונטילא ירדתי לסוף דעתו של מר. שמא טעה מר ורצה לכתוב בנושא אחר?
-
@אבי-ים כתב בבירור | מעוניין לתת מחשב 15.6 פשוט תמורת מחשב קטן כלשהו:
@אלי-TZA היה ווינדוס 10 S מאוד קל
הרבה יותר מכל הווינדוס לייט שמפורסם כאן
(היה לי אותו על טאבלט עם 1 ג'יגה ראם ועבד מצוין!)רעיון מעניין, אכן ניסיתי וינדוס 7 לייט ולא ראיתי ברכה.
הבעיה שלוינדוס 10 אין בכלל דרייברים. בכל זאת מחשב מ-2010. בקושי מצאתי לוינדוס 7 64bit. -
@חסיד-הינוקא כתב בבירור | מעוניין לתת מחשב 15.6 פשוט תמורת מחשב קטן כלשהו:
@אלי-TZA בע''ה ב''ה.
התכוונתי האם עדין כבודו רוצה להחליף מחשב במחשב.כבודו מלא עולם.
אני בהחלט ישמח לשמוע הצעה להחלפה. -
@אבי-ים דרייבר כרטיס מסך לדוגמה שזה חשוב מאוד בוודאות אין לאף תוכנה מאיפה לדחוף. חפרתי ובדקתי את זה יסודי כשהיה לי עליו וינדוס 10 תקופה קצרה. אפילו לוינ7 64bit הדרייבר כ. מסך לא מקורי, והוא לא מתאים לוינ10.
לגבי הוינדוס 10S שעבד לך טוב על 1GB RAM: א. השאלה כמה העמסת עליו כי גם אצלי עובד טוב כשלא מעמיס עליו. ב. מצב S נותן להפעיל אפליקציות בלבד, לא? א"כ הוא לא רלוונטי כשאפילו פרויקט השו"ת א"א להפעיל עליו.אבל באמת שמעתי פעם טענה שוינדוס 10 מנהל יותר טוב מצבי חוסר זיכרון.
-
@אלי-TZA כתב בבירור | מעוניין לתת מחשב 15.6 פשוט תמורת מחשב קטן כלשהו:
א. השאלה כמה העמסת עליו כי גם אצלי עובד טוב כשלא מעמיס עליו.
כמובן לא שמתי פוטושופ
אבל השתמשתי בוורד/ פווארפוינט ואפי' יוצר הסרטים הישן והוא עבד בקצב טוב עם 1 ג'יגה
מה שמשאיר לך עוד למעלה מ-1 ג'יגה פנויים לשאר הדברים@אלי-TZA כתב בבירור | מעוניין לתת מחשב 15.6 פשוט תמורת מחשב קטן כלשהו:
מצב S נותן להפעיל אפליקציות בלבד, לא?
זה לא היה מצב S
אח"כ ווינדוס שינו את זה למצב S
זה היה כמו שיש וינ' 10 HOME או PRO היה גם S
ובתכלס הייתי יכול להתקין עליו כל מיני תוכנות כמו תורת אמת וכד', אין לי מושג איך -
פוסט זה נמחק!