עזרה | מחשב שעולה לאט
-
-
@איל-משולש
אני לא כל כך מבין במחשבים אבל אולי אתה פשוט צריך לסדר לו את הסדר עדיפויות של ההפעלה -
בדומה למה שכתב @דער-צדיק-נסתר תעלה תמונה של הboot menu
-
עריכה: הפיתרון הזה מתאים רק למי שיש כונן HDD, והמערכת הפעלה עצמה (אחרי הטעינה) עולה מאוד לאט
אם
היה לך כונןssd כנראה זה לא היה קורה.אני ממליץ
לךלהחליף כונן ל-ssd או אפילו להוסיף ssd קטן של GB128 לפחות לווינדוס
וגם אם זה מחשב נייד יש אפשרות להחליף את הכונן דיסקים ל-ssd על ידי מתאם, אם זה חשוב אפשר גם לשכפל את המערכת הפעלה שלך הנוכחית.
החלפה ל-SSD יכולה לשפר את המהירות פי 10 ויותר.אני עשיתי את זה להרבה אנשים וזה שיפר משמעותית.
ואם לא רוצים לשדרג (לא מומלץ), אז לפחות כדאי לעשות התקנה נקייה.
-
@ישראל-142 כתב בעזרה | מחשב שעולה לאט:
אם היה לך כונן ssd כנראה זה לא היה קורה.
אין קשר
כשיש בעיה להעלות boot (אם בגלל שלא קיים או בגלל בעיה מסויימת) זאת התוצאה
וזה יכול לקרות גם בSSD/NVMe -
@משחזר-מידע ברור שאם יש בעיה בטעינת הבוט זה לא קשור,
אבל בפוסט הראשון הוא כתב שזה עולה אבל לאט אבל הוא גם לא הסביר שם באיזה שלב (האם לפני הטעינה או אחרי), ובפוסט בהמשך לא התעמקתי מספיק, כנראה שלא הבנתי אותו נכון.וגם אני רואה עכשיו ש-@ata הביא את התמונה עם ה-HDD ולא @איל-משולש
קודם מה שבילבל אותי זה כי@ata ביקש תמונה ואח"כ הביא בעצמו, סליחה על הטעות! -
@ישראל-142 כתב בעזרה | מחשב שעולה לאט:
אבל לאט אבל הוא גם לא הסביר שם באיזה שלב
בהודעת הפותחת יש תמונה שלא מוצא boot
-
@איל-משולש
במחשב שלי f12 פותח את הBIOS וF2 את הבוט מניו אם אני זוכר נכון, בכל אופן זה משתנה ממחשב למחשבבשורה תחתונה, הואיל וכתבת שזה תמיד מציג לך את המסך שהוא מחפש PXE boot, (עד כמה שידוע לי זה מחפש boot ברשת) ואז כשלא מוצא אז עולה מהדיסק אז אני חושב שזה קורה לפעמים שהסדר מתהפך ובמקום לעלות מהדיסק הוא ישר מחפש ברשת ורק אם הוא לא ימצא הוא יעלה מהדיסק.
וכשאתה אומר שהוא לא עולה בכלל אז אולי הוא לא מזהה באמת את הדיסק.
אז אולי באמת כדאי שתכנס לBIOS באמת ולא לBOOT MENUאם הסדר שם התהפך, אז תחזיר את הדיסק להיות ראשון.
אם הדיסק מופיע והוא לא עולה תראה פה
https://mitmachim.top/topic/65384/באג-מחשב-נתקע-אחרי-עדכון-דרייבר/4?_=1707649508644אם הדיסק לא מופיע אז המסקנה שהחיבור רופף, או שהדיסק מת, וכיוצ"ב
-
@ata כתב בעזרה | מחשב שעולה לאט:
אם הדיסק מופיע והוא לא עולה תראה פה
https://mitmachim.top/topic/65384/באג-מחשב-נתקע-אחרי-עדכון-דרייבר/4?_=1707649508644אם הדיסק לא מופיע אז המסקנה שהחיבור רופף, או שהדיסק מת, וכיוצ"ב
הכי קל לבדוק עם דיסק טכנאים/כל מערכת הפעלה חיצונית (לאחר בדיקה בBIOS)