שיתוף | פנייה לחברי הכנסת או לממשלה לחייב את גוגל וכן את שאר החברות לאפשר אימות בשיחה קולית
-
מצרף מכתב שניסחתי כדי לפעול למען כך שכל החברות יהיו חייבות לאפשר אימות בשיחה קולית מלבד בהודעת טקסט:
המכתב מצורף:
מכתב הזדהות בשיחה קולית.docxלמי שיש הערות/תיקונים/שינויים, נא לתקן בגוף הקובץ לא לפני שמפעילים 'עקוב אחר שינויים' בלשונית 'סקירה' בוורד, כדי שאוכל להבחין בשינויים. את הקובץ אם התיקונים אפשר להעלות לכאן.
כמו"כ, אשמח אם מישהו יגבש רשימה של כתובות המיילים של חברי הכנסת, השרים ומנכ"לי המשרדים הרלוונטיים, כמובן שלמי שיש 'קשרים' במקומות הנכונים לא יזיק להפעיל אותם עבור עניין נחוץ זה.
חשוב להדגיש - לא מדובר בניסיון לפתור את הבעיה הספציפית עם גוגל שלזה יש כמה פתרונות כפי שמדובר פה רבות, הרעיון הוא לפתור את הבעיה הזו באופן גורף ולחייב את כל החברות לאפשר זיהוי בשיחה קולית בנוסף לאפשרות של הודעת טקסט.
תודה לכולם על שיתוף הפעולה לתועלת הכלל!
-
פוסט זה נמחק!
-
אני מסכים איתך ש
@A0533057932 כתב בשיתוף | פנייה לחברי הכנסת או לממשלה לחייב את גוגל וכן את שאר החברות לאפשר אימות בשיחה קולית:
ניסיון לעורר רעש בעניין זה יגרום לעוד נזק לקומה הכשרה
אבל
@A0533057932 כתב בשיתוף | פנייה לחברי הכנסת או לממשלה לחייב את גוגל וכן את שאר החברות לאפשר אימות בשיחה קולית:
לא ניתן לחייב חברה להוציא כסף כי אתה לא רוצה לקבל SMS
זה לא נכון
לא לתת שירותים למי שאין לו SMS יכול להיות אפליה
(אם לא שכמו שאמרת ינסו לחנך אותנו אבל לע"ע אין SMS לחרדים וזה עובדה) -
במילים אחרות לחייב חברות לא יצא לפועל כי לא ניתן לחייב חברה להוציא כסף כי אתה לא רוצה לקבל SMS
כשאני מתקשר לבנק שלי והוא צריך לזהות אותי בין האפשרויות זיהוי הוא מציע לי אימות מונגש באופן קולי
במקום להתבכיין כחרדים שלא יכולים לקבל SMS יותר לענין להתבכיין כמו נכים עם מוגבליות קריאה של הודעת טקסט -
@מיכאלוש כתב בשיתוף | פנייה לחברי הכנסת או לממשלה לחייב את גוגל וכן את שאר החברות לאפשר אימות בשיחה קולית:
במקום להתבכיין כחרדים שלא יכולים לקבל SMS יותר לענין להתבכיין כמו נכים עם מוגבליות קריאה של הודעת טקסט
או כמבוגרים שלא יודעים להשתמש באינטרנט
-
חברים, אנחנו לא מתבכיינים ולא צריכים להצטדק למה אין לנו SMS זו עובדה, והחברות אמורות לשרת את כלל הלקוחות, אחרת זו אפליה ברורה, אין שום סיבה שלא יעשו חוק או תקנה בעניין הזה, אני גם לא חושב שמדובר בכסף גדול, זה בסה"כ הטמעה של טכנולוגיה קיימת ולא אמורה להיות עם זה שום בעיה!
@מנצפכ כתב בשיתוף | פנייה לחברי הכנסת או לממשלה לחייב את גוגל וכן את שאר החברות לאפשר אימות בשיחה קולית:
לא ניתן לחייב חברה להוציא כסף כי אתה לא רוצה לקבל SMS
מה הפירוש 'לא ניתן' ניתן גם ניתן אם יהיה חוק!
-
@א-א-א לא תצליח להעביר חוק שמחייב חברה להוציא שיחה קולית
וזה עולה כסף הרבה יותר מהודעת SMSבהצלחה עם להכריח חברה בין לאומית לעשות משהו שהיא לא רוצה
ואין פה שום עניין של אפליה כלל וכלל
וכן זה משנה מאד למה אין לך SMS
אתה לא רוצה SMS - זה בעיה שלךהביאו פה דוגמא מהבנקים
כך ניתן לעבוד
הבנק הבין שאם הוא לא יתן מיוזמתו אופציה לאימות שתתאים לאוכלוסיה X
האוכלוסיה תלך
אז הוא בחר להשקיע כסף בשביל זה
וכן החברות האחרות שמספקות לך הודעה קוליתאבל חברה שאין לה את השרות הזה - זה אומר שבשיקולים שלה זה לא משתלם לה - למה שתפתח לך את זה?
נ.ב. במיוחד חברה שביטלה את זה - זה אומר שזה מאד לא משתלם לה - למה שתעשה זאת?
-
וזה עולה כסף הרבה יותר מהודעת SMS
שיחה קולית אתה צודק
אבל צינתוק לא נראה לי -
@A0533057932 אם שמת לב אני מעוניין שזה יהיה חוק/תקנה, אני פונה לחברי הכנסת ולממשלה, לא לגוגל. גוגל עושים המון דברים מאד לא משתלמים כלכלית בגלל החוקים בכל מיני מדינות גם חברות הסיגריות עושות הרבה דברים שאינם לרוחם בעקבות חוקים ותקנות.
ובנוגע לאפליה, אם נלך לפי כל מיני דברים הזויים שנחשבים כיום לאפליה זה בוודאי אפליה, יש מושג של שוויון הזדמנויות במתן שירותים ואם אדם מסויים, לפי דתו ואמונתו לא יכול/לא רוצה לעשות משהו והחברה נמנעת מלתת לו שירות בגלל זה, זו בהחלט בעיה שהמדינה צריכה לפתור.
-
ואין פה שום עניין של אפליה כלל וכלל
יש הפליה בוודאי
מה תאמר על חנות שפותחת רק בשבת?אלא שאולי באמת לא כדאי להעלות את הנושא הזה בשבילנו אלא בשביל נכים כי תמיד מנסים לעשות לנו "חינוך מחדש" וכן לגבי ה"הפליה" שדרכה ג"כ מנסים לחנך אותנו (אנחנו מכירים את זה שהמפלגה הכי חילונית הסלוגן שלה זה "ואהבת לרעך כמוך")
-
@א-א-א לדעתי יעיל יותר יהיה לפנות לחברי הכנסת / ממשלה, לחייב את חברות הסלולר לאפשר למנוי המסלול הכשר לעבור לחברות שמציעים מסלול סלולר כשר כולל sms ללא צורך בשינוי מספר הטלפון. (ליתר דיוק ,להסיר את המגבלות הקיימות כרגע על ידי הסכמים)
במצב כזה הבעיה תפתר באופן גורף לכל הנצרך לsms,
ללא צורך בניסיון אכיפה (שקשה להאמין שיצליח) של חברות בין לאומיות. -
@מנצפכ כתב בשיתוף | פנייה לחברי הכנסת או לממשלה לחייב את גוגל וכן את שאר החברות לאפשר אימות בשיחה קולית:
יש הפליה בוודאי
מה תאמר על חנות שפותחת רק בשבת?פרק תהילים שיחזרו בתשובה
אפליה זה לא -
@צדיק-תמים כתב בשיתוף | פנייה לחברי הכנסת או לממשלה לחייב את גוגל וכן את שאר החברות לאפשר אימות בשיחה קולית:
אבל צינתוק לא נראה לי
מעקר את התועלת בSMS ולכן לא יקרא לעולם
כוונתך הרי שיחזרו למספר המצנתק וישמעו את ההודעה
כלומר אין בה תועלת יותר כי זיהוי מחייג אינו דבר מאובטח בכלל -
@א-א-א כתב בשיתוף | פנייה לחברי הכנסת או לממשלה לחייב את גוגל וכן את שאר החברות לאפשר אימות בשיחה קולית:
@A0533057932 אם שמת לב אני מעוניין שזה יהיה חוק/תקנה, אני פונה לחברי הכנסת ולממשלה, לא לגוגל. גוגל עושים המון דברים מאד לא משתלמים כלכלית בגלל החוקים בכל מיני מדינות גם חברות הסיגריות עושות הרבה דברים שאינם לרוחם בעקבות חוקים ותקנות.
ובנוגע לאפליה, אם נלך לפי כל מיני דברים הזויים שנחשבים כיום לאפליה זה בוודאי אפליה, יש מושג של שוויון הזדמנויות במתן שירותים ואם אדם מסויים, לפי דתו ואמונתו לא יכול/לא רוצה לעשות משהו והחברה נמנעת מלתת לו שירות בגלל זה, זו בהחלט בעיה שהמדינה צריכה לפתור.
לא יהיה חוק נגד גוגל
וודאי לא בעניינים אלו
צריך להיות מציאותיים -
@א-א-א כתב בשיתוף | פנייה לחברי הכנסת או לממשלה לחייב את גוגל וכן את שאר החברות לאפשר אימות בשיחה קולית:
לא יהיה חוק נגד גוגל
וודאי לא בעניינים אלו
צריך להיות מציאותייםאני דווקא חולא עליך בזה
אני גם וב שזה לא מסובך מידי כי כבר היום יש חוק שמחייב לתת שירות בענה קולי וגוגל רק צריכה להתאים לקיים
אני כן חושב שהמכתב צריך להיות ממוען למבקר הדינה פחות לחכי"ם -
כוונתך הרי שיחזרו למספר המצנתק וישמעו את ההודעה
לא יודע מה כונתו
אבל היום בהרבה חברות שמותאמים לחרדים צריך בסה"כ להקיש את הספרות האחרונות של המספר שחייג -
@Tיו_ שקודם יהיה שרות מגוגל בישראל
אחרי זה תדון בעניינים אלו
ואין יכולת לחוק לחייב חברה להתפשר בנושאי אבטחה
ונושא זה הוא נושא אבטחה
ולכן המחוקק לא יתערב בנושא זהמה בין נהלי הבטחה של ויזה לצורך העניין לבין גוגל שניהם נותני שירות ושניהם חייבים להתאים את עצמם לכללי המדינה וחוקיה