בקשת מידע | OneDrive האם יעיל וכמה שאלות
-
שלום!
אני מעוניין להתחיל לעבוד עם מישהו (מרחוק) באופן קבוע על מסמכים, בעיקר וורד ואקסל.
אני מעוניין שנוכל שיהיה לנו תיקיות משותפות וקבצים שנוכל שנינו לעבוד עליהם.
חשבתי שהדרך הכי יעילה זה דרך מייקרוסופט - OneDrive.
כמה שאלות:
-
האם זה יהיה באמת הכי נח? (לא רומה גוגל כי זה לא בדיוק וורד והשותף יכול להסתבך עם זה)
-
הבנתי שחייבים משתמש של מייקרוסופט בשביל זה, זה יפעל במקביל למחשב הרגיל עם גימייל וכו' או שזה יסבך את העניין?
-
האם צריך שני משתמשים כדי שזה יהיה בשני המחשבים שלנו או מספיק משתמש אחד שיהיה מחובר בשניים או שלושה מחשבים? (אפשרי?)
-
כמה דבר כזה אמור לעלות? (צריך תיקיות עם מסמכים ותמונות שנעלה שנינו לשם וגם קבצים שנעבוד עליהם יחד)
-
האם אפשר לעשות שזה יגבה אוטומאטית את כל הקבצים במחשב?
-
יש יתרון להתקין את זה על מחשב חדש שיהיה מראש רק לזה (ובאינטרנט יהיה גימייל וכו' כרגיל) או שזה לא משנה אם זה מחשב חדש או שכבר בשימוש. - שאלה לגבי התנהלות, לאו דווקא גיבוי.
תודה רבה!!!
-
-
רקדים ואומר שאני משתמש קבוע בוואן דרייב ולכן התשובות הן משימוש יומי ולא מידע כללי
@dvir-rosner כתב בבקשת מידע | OneDrive האם יעיל וכמה שאלות:
האם זה יהיה באמת הכי נח? (לא רומה גוגל כי זה לא בדיוק וורד והשותף יכול להסתבך עם זה)
זה מאוד נח אבל בשונה מגוגל אי אפשר ששניים יעבדו בו זמנית על אותו קובץ ומהבחינה הזאת של גוגל עדיף
הבנתי שחייבים משתמש של מייקרוסופט בשביל זה, זה יפעל במקביל למחשב הרגיל עם גימייל וכו' או שזה יסבך את העניין?
אין שום בעיה פותחים חשבון מייקרוסופט (ומקבלים 5 ג"ב מתנה)
האם צריך שני משתמשים כדי שזה יהיה בשני המחשבים שלנו או מספיק משתמש אחד שיהיה מחובר בשניים או שלושה מחשבים? (אפשרי?)
חייבים משתמש מייקרוסופט אחד
כמה דבר כזה אמור לעלות? (צריך תיקיות עם מסמכים ותמונות שנעלה שנינו לשם וגם קבצים שנעבוד עליהם יחד)
עד 5 ג"ב חינם מעבר לזה 100 ג"ב כמדומני 10 ש"ח חודשי אבל לא בטוח
האם אפשר לעשות שזה יגבה אוטומאטית את כל הקבצים במחשב?
ודאי אתה מגדיר לו איזה תיקיות לגבות והוא שואב משם אוטומטית (ויש יתרון ענק שזה שומר גירסאות קודמות (אם ממש מתחשק לך לחזור לגירבא שלפני חודש ולבטל שינויים)
יש יתרון להתקין את זה על מחשב חדש שיהיה מראש רק לזה (ובאינטרנט יהיה גימייל וכו' כרגיל) או שזה לא משנה אם זה מחשב חדש או שכבר בשימוש. - שאלה לגבי התנהלות, לאו דווקא גיבוי.
לא רלוונטי ההבדל
תודה רבה!!!
בכיף אשמח לעזור ככל שיידרש
-
@צור כתב בבקשת מידע | OneDrive האם יעיל וכמה שאלות:
זה מאוד נח אבל בשונה מגוגל אי אפשר ששניים יעבדו בו זמנית על אותו קובץ ומהבחינה הזאת של גוגל עדיף
מניסיון זה אפשרי
אנסה לבדוק איך עשיתי את זה פעם שעברה
אבל זה אפשרי בוודאות -
@סקרן-להבין ואיך שינויים מסתנכרנים בו זמנית?
הרי הקובץ יורד לשימוש ואח"כ הוא עולה, לדעתי זה יצור כפילות של קובץ -
@dvir-rosner
גם אני משתמש בONE DRIVE, ומידי פעם קורה לי תקלה, שכשאני כותב בקובץ כשאני לא מקוון, אז גם אח"כ כשאני מתחבר לרשת הוא לא מצליח לסנכרן את השינויים בצורה טובה, והוא כותב לי הודעה שיש בעיה בסנכרון, וצריך או לשמור שני קבצים, או למזג אותם בWORD.
וכאני פותח אותו שוב בוורד, הוא פותח לי קובץ אם כביכול שינויי עריכה ע"י משתמש אחר, ואז אני צריך שוב לעבור על כל השינויים ולדחות או לקבל אותם.
לא ברור לי מתי זה קורה ומתי לא.
אולי זה קורה אם התנתקתי ויצאתי מONEDRIVE כשהייתי במצב לא מקוון, כגון כשעשיתי יציאה ממש, או כשמחקתי קבצי TEMP, וכדו'. -
(ויש יתרון ענק שזה שומר גירסאות קודמות (אם ממש מתחשק לך לחזור לגירבא שלפני חודש ולבטל שינויים)
אשמח לדעת איך עושים את זה
-
רקדים ואומר שאני משתמש קבוע בוואן דרייב ולכן התשובות הן משימוש יומי ולא מידע כללי
@dvir-rosner כתב בבקשת מידע | OneDrive האם יעיל וכמה שאלות:
מה השטות הזאת?
עובד נהדר אפילו 100 איש בו זמנית על אותו קובץהבנתי שחייבים משתמש של מייקרוסופט בשביל זה, זה יפעל במקביל למחשב הרגיל עם גימייל וכו' או שזה יסבך את העניין?
אין שום בעיה פותחים חשבון מייקרוסופט (ומקבלים 5 ג"ב מתנה)
אכן
חייבים משתמש מייקרוסופט אחד
אפשר כמה משתמשים ללא בעיה וזה עדיף
אפשר משתמש אחד וזה לא מומלץכמה דבר כזה אמור לעלות? (צריך תיקיות עם מסמכים ותמונות שנעלה שנינו לשם וגם קבצים שנעבוד עליהם יחד)
עד 5 ג"ב חינם מעבר לזה 100 ג"ב כמדומני 10 ש"ח חודשי אבל לא בטוח
אינני יודע האם ניתן לרכוש וואן דרייב לבד
אבל מקבלים טרה ע רישיון לאופיס 365האם אפשר לעשות שזה יגבה אוטומאטית את כל הקבצים במחשב?
ודאי אתה מגדיר לו איזה תיקיות לגבות והוא שואב משם אוטומטית (ויש יתרון ענק שזה שומר גירסאות קודמות (אם ממש מתחשק לך לחזור לגירבא שלפני חודש ולבטל שינויים)
אפשר
אבל צריך לחשוב פעמים מה אתה מגבהיש יתרון להתקין את זה על מחשב חדש שיהיה מראש רק לזה (ובאינטרנט יהיה גימייל וכו' כרגיל) או שזה לא משנה אם זה מחשב חדש או שכבר בשימוש. - שאלה לגבי התנהלות, לאו דווקא גיבוי.
לא רלוונטי ההבדל
אין הבדל מתי מתקינים ומה הקשר לגמייל בכלל?
תודה רבה!!!
בכיף אשמח לעזור ככל שיידרש
-
@סקרן-להבין ואיך שינויים מסתנכרנים בו זמנית?
הרי הקובץ יורד לשימוש ואח"כ הוא עולה, לדעתי זה יצור כפילות של קובץכל שינוי נרשם בענן באופן מיידי
רשום לך איפה השני עומד בקובץ וכו' -
@יום-חדש-מתחיל כתב בבקשת מידע | OneDrive האם יעיל וכמה שאלות:
@dvir-rosner
גם אני משתמש בONE DRIVE, ומידי פעם קורה לי תקלה, שכשאני כותב בקובץ כשאני לא מקוון, אז גם אח"כ כשאני מתחבר לרשת הוא לא מצליח לסנכרן את השינויים בצורה טובה, והוא כותב לי הודעה שיש בעיה בסנכרון, וצריך או לשמור שני קבצים, או למזג אותם בWORD.
וכאני פותח אותו שוב בוורד, הוא פותח לי קובץ אם כביכול שינויי עריכה ע"י משתמש אחר, ואז אני צריך שוב לעבור על כל השינויים ולדחות או לקבל אותם.
לא ברור לי מתי זה קורה ומתי לא.
אולי זה קורה אם התנתקתי ויצאתי מONEDRIVE כשהייתי במצב לא מקוון, כגון כשעשיתי יציאה ממש, או כשמחקתי קבצי TEMP, וכדו'.אכן
אם א. עשה שינוי במצב לא מקוון
וב. עשה שינוי במצב מקוון
השינויים שא. עשה לא תמיד יעלו לענן -
@A0533057932 כן, אבל הא. והב. שניהם זה אני, והשינויים במצב לא מקוון הם תמיד אחרי השינויים במצב מקוון.
וחוץ מזה כמדו' שאני לא עושה בכלל שינויים כשאני במצב מקוון. -
-