נעילת מחשב כעבור זמן ומעבר למסך הנעילה
-
@chv אמר בנעילת מחשב כעבור זמן ומעבר למסך הנעילה:
@מתחיל-מומחה זה אמור להיות משהו כזה בערך
@echo off echo hamchshev yinael.. in 10 seconds.. timeout /t 10 %windir%\System32\rundll32.exe user32.dll, LockWorkStation
זה נועל את המחשב ב10 שניות כמובן שאפשר לשנות בקובץ bat
הנה הנ"ל בקובץ מוכן: נעילה מתמחים.batאפשר לשדרג את זה עם בקשות, ומקום להכניס משתנים וכפתור אישור וביטול וכל המרבה הרי זה משובח..
בא תלמדינו מה עושים עם הקובץ הזה בעצם?
(ואגב, בבקשה תנו לי מוניטין) -
-
@הכריש תוריד את הקובץ הזה ותלחץ עליו פעמיים, המחשב יינעל לאחר 10 שניות.
אתה יכול לערוך אותו פשוט עם "פנקס רשימות" ולשנות את הערך 10 שמופיע בשורה הזאתtimeout /t 10
זה משנה את השניות של הטיימר עד הנעילה, נגיד אם תכתוב שם 600 זה יהיה 10 דקות.
(השורהecho hamchshev yinael.. in 10 seconds..
היא נטו הודעה שיהיה קצת ברור.. אפשר למחוק אותה אם רוצים, היא לא עושה כלום)@מתחיל-מומחה מה אתה רוצה להוסיף אולי אכתוב על זה קצת
-
@מתחיל-מומחה מה אתה רוצה להוסיף אולי אכתוב על זה קצת
רק אם יש לך כוח ועצבים.
נשמח אם תיידע אותנו כיצד מוסיפים שתוקפץ הודעה נגיד 10 שניות לפני הכיבוי?
כיצד גורמים שלא יראו שהסקריפט רץ ברקע?
כיצד מוסיפים כפתור אישור וביטולנ.ב. אולי כדאי שתפתח נושא חדש - כי זה קצת סוטה מנושא.
-
@מתחיל-מומחה יפה.. העלית הרבה דברים
אולי אכתוב על זה בהמשך הלילה, כמו שאתה כותב - נושא חדש.
בלי נדר -
@מתחיל-מומחה יפה.. העלית הרבה דברים
כבר כתבת
כל המרבה הרי זה משובח
לא?
-
@מתחיל-מומחה אמר בנעילת מחשב כעבור זמן ומעבר למסך הנעילה:
@מתחיל-מומחה מה אתה רוצה להוסיף אולי אכתוב על זה קצת
רק אם יש לך כוח ועצבים.
נשמח אם תיידע אותנו כיצד מוסיפים שתוקפץ הודעה נגיד 10 שניות לפני הכיבוי?
כיצד גורמים שלא יראו שהסקריפט רץ ברקע?
כיצד מוסיפים כפתור אישור וביטולנ.ב. אולי כדאי שתפתח נושא חדש - כי זה קצת סוטה מנושא.
החלטתי כן להגיב כאן ולא נושא חדש, כי יש מה ללבן בזה.
לעשות שירוץ ברקע בלי שרואים - זה ממש קל לעשות מהbat יישום (EXE) ואז הוא לא רץ בCMD ולא רואים כלום (אם אין שום פקודות וידואליות בסקריפט).
כפתור אישור וביטול, והודעת אזהרה לפני שקורה הנעילה - זה עוד נושא.סתם לפתח את הסקריפט הנוכחי - אם אתה רוצה נגיד לעשות שלא יהיה זמן קבוע אלא כל פעם להזין לו זמן - זה יהיה משהו כזה:
@echo off set /p choice= "write seconds:" timeout /t %choice% >nul %windir%\System32\rundll32.exe user32.dll, LockWorkStation
הסבר - כמו שאתה רואה - יש פקודה choice שזה יוצר איזה סוג של בקשה למשתנה, והטקסט write seconds כתבתי ככה כי אני לא רוצה להסתבך עם עברית (אני באמת לא יודע איך עושים את זה נורמלי בCMD).
לאחמ"כ פקודת הטיימר משתמשת במשתנה של הchoice, והוספתי גם >nul שזה גורם לטיימאאוט לרוץ בלי לכתוב press any key.תכתוב קצת הגדרה לכפתורים ואזהרות כי קשה לי לחשוב על הכל ביחד.
המשך לילה נעים