המלצה | E SIM בישראל, קיים, ידעתם? אני לא
-
החברות עדיין לא מעוניינים בזה עקב הקלות לנייד לחברה אחרת תוך שניות
-
@חיים-הרשקופ כתב בהמלצה | E SIM בישראל, קיים, ידעתם? אני לא:
החברות עדיין לא מעוניינים בזה עקב הקלות לנייד לחברה אחרת תוך שניות
ותכלס זה באמת קלות...
-
@cool כתב בהמלצה | E SIM בישראל, קיים, ידעתם? אני לא:
אלא רק על שעון חכם
אז תתקשר אליהם ותגיד שאתה רוצה לחבר לשעון ותחבר לפלאפון מה כזה מסובך?
אני לא כזה יודע מה עושים בחיבור e-sim אבל אני מאמין שיש דרך -
@מתושלח-הבבלי הם עושים את זה רק כסים משני ובצוספת 20₪
-
@מתושלח-הבבלי הם עושים את זה רק כסים משני ובצוספת 20₪
אז תעשה סים ותבטל אותו אחרי שבועיים
-
@מתושלח-הבבלי לא קשור. זה עובד כסים משני בלבד, אם תבטל את הראשי גם הוא יתבטל.
חוץ מזה, אם יש בחברה אחרת אז לא צריך טובות -
@מתושלח-הבבלי לא קשור. זה עובד כסים משני בלבד, אם תבטל את הראשי גם הוא יתבטל
תנחומיי
-
@meir050 כתב בהמלצה | E SIM בישראל, קיים, ידעתם? אני לא:
@י-פל יש חדש בנושא
משרד התקשורת נכנסה לתמונה והיום מנכלית משרד התקשרת שלחה מכתבים בנושא זה לחברות התקשורת יותר פרטים אפשר לעיין בקישור
רק מענין מה יהיה לכשרים ?חסום לי,
אשמח אם יוכלו להעתיק את הדברים ע"ג הפורום. -
@מישהו12 כתב בהמלצה | E SIM בישראל, קיים, ידעתם? אני לא:
@אוהב-ספר-0
screencapture-geektime-co-il-ministry-of-communications-wants-to-force-esim-2024-02-05-09_50_46.pdfגם מה שהעתקת חסום לי....
[נטפרי כותב ע"ז 'התמונה לא נבדקת לפי הגדרותיך']... -
@אוהב-ספר-0
אחרי שנים של גרירת רגליים ואמירות כמו "השוק יעשה את שלו", נראה שהגיעו מים עד נפש, ומשרד התקשורת הישראלי מכריז רשמית כי הוא מתחיל לפעול כדי לחייב את ספקיות הסלולר להפעיל שירותי eSIM בישראל כבר בחודשים הקרובים. על פי שר התקשורת, שלמה קרעי, אחד הזרזים למהלך הוא המלחמה המתמשכת בדרום ובצפון והנחיצות של טכנולוגיית eSIM בנסיבות הללו.היצטרפו עכשיו לערוץ העדכונים של גיקטיים, וקבלו את החדשות ברגע שהן קורות
כידוע, עד כה, חברות הסלולר הישראליות הגדולות נמנעו מלהשיק שירותי eSIM, על אף שהטכנולוגיה זמינה מזה שנים, ועל אף שטכנית, הן ערוכות לחלוטין למהלך. על פי ההערכות, הסיבות לכך הן עסקיות וכלכליות: eSIM טוב לתחרות על ליבו של הצרכן, ומה שטוב לתחרות, רע לחברות הסלולר. כעת, כנראה שיהיה לזה סוף. פלאפון למשל תומכת ב-eSIM ומציעה חבילות תומכות – רק לא לישראלים.
משרד התקשורת הודיע כי מנכ"לית המשרד, עורכת הדין עינבל משש, חתמה היום על מכתב שנשלח לחברות הסלולר, ובו המשרד דורש מהן לפרט על המוכנות שלהן להפעלת שירותי eSIM. בין היתר, החברות יצטרכו לספק הסברים למשרד, ובעיקר לפרט האם יש להן חסם כלכלי, שירותי או הנדסי להשקת השירות עד למועד שהמשרד קבע. בנוסף, במשרד הצהירו כי "בכוונת המשרד לפעול לשם חיוב מתן השירות על ידי החברות בחודשים הקרובים", אם כי המשרד טרם פירט מהו המועד שנקבע עבור החברות.
מנכ"לית משרד התקשורת, עינבל משש, אמרה בתגובה: "בעידן בו בעלי מכשירי סלולר נעים כל הזמן ועלולים לחוות קשיים בקליטה או בסוגיות אחרות, עלינו לאפשר להם גמישות מירבית ונגישות ל-SIM וירטואלי, אשר לא יחייב עוד תלות בספק תקשורת סלולרית אחד בלבד. אירועי השבעה באוקטובר וכל השלכותיהם, הם ההוכחה לצורך באימוץ חדשנות גם בתחום הזה".
על פי כל הסימנים, מי שמתנגד למהלך, וכנראה גם עלול להיפגע ממנו יותר, הן החברות הגדולות, שלהן יש יותר מה להפסיד. לעומתן, חברות הסלולר הקטנות יותר דוגמת WeCom ו-SkyCall, שכבר מציעות חיבור ב-eSIM, מברכות על המהלך. אבי סלמוביץ, אחראי מכר בחברת SkyCall, אמר לגיקטיים בתגובה להכרזה של משרד התקשורת: "אין שום סיבה שהצרכן הישראלי לא ייהנה מטכנולוגיה מצויינת שכבר קיימת בעולם ושכל תעשיית הסמארטפונים צועדת לעברה". לדברי סלמוביץ, לא מעט מילואימניקים פנו אל החברה מאז פרוץ המלחמה כדי להתחבר לתכניות ה-eSIM שהחברה מציעה: "אני מאמין שהמהלך רק יסייע לצרכן הישראלי שיהיה חופשי יותר לקבל שירות ומחירים טובים יותר".
-
@cool הם ממש לא החברה היחידה
הם אולי החברה הכי גדולה שעושה זאת
אבל יש את https://neptucom.com/ שהיו ראשונים (בשמם הקודם גלובל1סים)
ויש את https://skycall.co.il/ שהיו הראשונים לפנות לקהל הרחב ולהציע ESIM לארץ
ואחרי הרבה מאד זמן הגיעו wecom -
@אוהב-ספר-0 כתב בהמלצה | E SIM בישראל, קיים, ידעתם? אני לא:
@מישהו12 כתב בהמלצה | E SIM בישראל, קיים, ידעתם? אני לא:
@אוהב-ספר-0
screencapture-geektime-co-il-ministry-of-communications-wants-to-force-esim-2024-02-05-09_50_46.pdfגם מה שהעתקת חסום לי....
[נטפרי כותב ע"ז 'התמונה לא נבדקת לפי הגדרותיך']...מוזר, זה גם לא תמונה, ולא ידעתי שנטפרי חוסמים PDF במתמחים