בירור | אקסל עזרה פשוטה
-
מורכב מאוד אך אני אנסה להסביר.
- אתה צריך לבחור את הטור הטור הרלוונטי ולעצב אותו כטבלה.
- אתה צריך להיכנס לויזואל בייסיק. (מפתחים > Visoal Basic)
3.בצד שמאל יש לך "גליון 1" (בתמונה מס' 1) "חוברת עבודה" (בתמונה מס' 2). אתה תלחץ עליהם, אתה תפתח דף (בתמונה מס' 3).
- תלחץ פעמיים על ה"גליון זה" ותכניס שם את הקוד הזה
' שני לחיצות על השדות הרלוונטיים מוסיפות לתא את התאריך, שתי לחיצות נוספות יבטלו זאת Public Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean) On Error GoTo ErrorHandler If Target.ListObject Is Nothing Then Exit Sub If Not Intersect(Target, Range(Target.ListObject.Name & "[[עמודה1]:[עמודה1]]")) Is Nothing Then Application.EnableEvents = False If ActiveCell.Value = Date Then ActiveCell.ClearContents ActiveCell.Validation.Delete 'Selection.Validation.Delete Else ActiveCell.Value = Date ActiveCell.Select Application.Run "Unprotect_WorkSheet_With_Password" With Selection.Validation .Delete .Add Type:=xlValidateInputOnly, AlertStyle:=xlValidAlertStop, Operator _ :=xlBetween .IgnoreBlank = True .InCellDropdown = True .InputTitle = "" .ErrorTitle = "" .InputMessage = hebrewdate(Date) .ErrorMessage = "" .ShowInput = True .ShowError = True End With End If Cancel = True End If Application.EnableEvents = True Application.Run "protect_WorkSheet_With_Password" ErrorHandler: Application.EnableEvents = True Application.Run "protect_WorkSheet_With_Password" Exit Sub End Sub
זה ייראה ככה:
-
תלחץ מקש ימני על החלונית השמאלית. ותפתח מודול (כמו בתמונה)
-
תעתיק לתוכו את הקוד הזה.
Public Sub enable_event() Application.EnableEvents = True End Sub Function hebrewdate(thedate) Dim hebdate As String Dim hebday As Integer, hebdaylet As String Dim hebyear As Integer, hebyearlet As String hebdate = Excel.WorksheetFunction.Text(thedate, "[$-8040D]ddmmmyyyy") hebday = Mid(hebdate, 1, 2) * 1 hebdaylet = hebdayconv(hebday) hebyear = Mid(hebdate, Len(hebdate) - 3, 4) * 1 hebyearlet = hebyearconv(hebyear) hebrewdate = hebdaylet & " " & Chr(225) & Mid(hebdate, 3, Len(hebdate) - 6) & " " & hebyearlet End Function Private Function hebdayconv(hebday As Integer) Dim un As Integer, dec As Integer Dim unletter As String, decletter As String decletter = "" 'un = (hebday / 10 - Excel.WorksheetFunction.RoundDown(hebday / 10, 0)) * 10 'Select Case hebday 'Case hebday = 19 ' decletter = Chr(233 + dec) ' ' Case Is > 9 ' decletter = Chr(233) 'End Select Select Case hebday Case 1 decletter = "א" Case 2 decletter = "ב" Case 3 decletter = "ג" Case 4 decletter = "ד" Case 5 decletter = "ה" Case 6 decletter = "ו" Case 7 decletter = "ז" Case 8 decletter = "ח" Case 9 decletter = "ט" Case 10 decletter = "י" Case 11 decletter = "יא" Case 12 decletter = "יב" Case 13 decletter = "יג" Case 14 decletter = "יד" Case 15 decletter = "טו" Case 16 decletter = "טז" Case 17 decletter = "יז" Case 18 decletter = "יח" Case 19 decletter = "יט" Case 20 decletter = "כ" Case 21 decletter = "כא" Case 22 decletter = "כב" Case 23 decletter = "כג" Case 24 decletter = "כד" Case 25 decletter = "כה" Case 26 decletter = "כו" Case 27 decletter = "כז" Case 28 decletter = "כח" Case 29 decletter = "כט" Case 30 decletter = "ל" End Select hebdayconv = decletter & unletter & "'" End Function Private Function hebyearconv(hebyear) Dim un As Integer, dec As Integer Dim unletter As String, decletter As String un = (hebyear / 10 - Excel.WorksheetFunction.RoundDown(hebyear / 10, 0)) * 10 If un = 0 Then unletter = "" Else unletter = Chr(223 + un) End If dec = (hebyear - 5700 - un) / 10 Select Case dec Case 1 decletter = Chr(233) Case 2 decletter = Chr(235) Case 3 decletter = Chr(236) Case 4 decletter = Chr(238) Case 5 decletter = Chr(240) Case 6 decletter = Chr(241) Case 7 decletter = Chr(242) Case 8 decletter = Chr(244) Case 9 decletter = Chr(246) End Select hebyearconv = Chr(250) & Chr(249) & IIf(un = 0, Chr(34), "") & decletter & IIf(un = 0, "", Chr(34)) & unletter End Function
כעת תלחץ על Alt+Q
בעז"ה זה אמור לעבוד.
קובץ דוגמא: חוברת1.xlsm
-
@פלורידה
החוברת שהאתה שלחת לי יש סימון של₪₪₪₪₪ בתוך הקוביה אחרי שמוחק אותה כדי להעתיק אותה אצלי כבר לא מופיע תאריך גם שממלא אותה שוב אולי תדריך אותי איך פשוט לקחת מהחוברת ולהעתיק ישירות אלי
דבר אחרון אפשר תאריך לועזי במקום העיברי מה אני אמור לשנות בפונקציה
ותודה רבה על הכל אשלח לך את הטבלה ש 99% היא בזכותך ישכח -
@דוד-2421 כתב בבירור | אקסל עזרה פשוטה:
סימון של₪₪₪₪₪ בתוך הקוביה
זה בעצם סולמיות.
כאשר התוכן שבתוך תא אקסל לא נכנס בגודל התא, הוא מראה את זה ככה.
אם תמתח את התא תראה שזה בעצם תאריך.@דוד-2421 כתב בבירור | אקסל עזרה פשוטה:
אולי תדריך אותי איך פשוט לקחת מהחוברת ולהעתיק ישירות אלי
כמו שכבר אמרתי:
מורכב מאוד
אין דרך פשוטה להעתיק. אתה צריך ליצור את מה שאמרתי לך לפי השלבים הנ"ל. או שתעלה את המסמך שלך, ואני בלי נדר אעשה זאת עבורך כשאתפנה.
-
-
@פלורידה
היי סמנתי לך בתוך התבלה חץ אדום אם תוכל להשים תאריך לועזי כל פעם שממלאים וי בתוך הקוביה טקסט קישור
16b34e58-2d4c-4794-9b7a-c3f595a79f11-mmmmmmטבלה קל מעולה.xlsm
ואם תדריך אותי לשכפל בתוך הקובץ זה יהיה מושלם ותוכל לעשות רק בתור אחד והמשיך לבד לשאר המסכתות ישכח -
@יהודה-האלקטר-1 כתב בבירור | אקסל עזרה פשוטה:
@פלורידה
היי סמנתי לך בתוך התבלה חץ אדום אם תוכל להשים תאריך לועזי כל פעם שממלאים וי בתוך הקוביה טקסט קישור
16b34e58-2d4c-4794-9b7a-c3f595a79f11-mmmmmmטבלה קל מעולה.xlsm
ואם תדריך אותי לשכפל בתוך הקובץ זה יהיה מושלם ותוכל לעשות רק בתור אחד והמשיך לבד לשאר המסכתות ישכחמצטער אני לא יודע.
מה שאני יודע לעשות, זה כמו בהדרן עלך.
-
@יהודה-האלקטר-1
מצרף הקובץ מחקתי כל החומר רק טבלה עם סימון תוכל לעדכן לפי זמן לועזי תודה
היכן שסמנתי בטוש שם תעדכן את הפונקציה תודה
פלורידה היקר.xlsx -
@יהודה-האלקטר-1
פלורידה-היקר.xlsmשתי לחיצות על כל מקום שיהיה מוגדר "עמודה אחת" יעשה לך את העבודה.
-
@פלורידה תודה רבה
אבל אשמח שמשהוא בפורום ינסה את הקובץ לא יודע לוחץ פעמים לא נותן כלום רק בתור 10 11 מופיע
יש אחד שנתן נוסחא לזה אעלה אותה כאן תגידו לי אם זה עובד אני לא הצלחתיהקובץ הזה מצויין.
אתה צריך לאפשר למאקרו לפעול אצלך.
לך לפי ההוראות האלו:
https://mitmachim.top/post/728965
כמובן בהתאמה לאקסל. -
@פלורידה בדקתי עשיתי לא עובד אולי משהוא יכול להוריד הקובץ לראות אולי אצלו זה כן עובד
-
@פלורידה בדקתי עשיתי לא עובד אולי משהוא יכול להוריד הקובץ לראות אולי אצלו זה כן עובד
בדקתי כעת.
זה עובד.
אולי שכחתי להדגיש לך, שהלחיצה היא "דאבל קליק". כלומר שתי לחיצות רצופות עם העכבר.