בעיה | האם צריך חצי אוטומט מיוחד לשנאים של רצועות לד
-
@mirol כתב בבעיה | האם צריך חצי אוטומט מיוחד לשנאים של רצועות לד:
נראה שהבעיה בפס לדים (אולי בשנאי?)
יותר נראה לי שהבעיה בשעון שבת [כי אם זה בשנאי [או בסרט] לא אמור להיות הבדל מהיכן הוא מדליק אם מהשעון או מהלוח]
(נ.ב. @ד-מ איזה סוג שעון?)@mirol כתב בבעיה | האם צריך חצי אוטומט מיוחד לשנאים של רצועות לד:
בדיקת התנגדות מועילה רק בגופי חימום... (או בקצרים בקווים)
אם אני צודק שהשעון גורם לאיזה קצר או השראה גבוהה מאוד בדיקה יכולהה לעזור בכיוון הנכון
-
@תלת-פאזי @תודה-לבורא-עולם
אין לי שעון , יש לי צייטק עם מגענים
החלפתי אחד ל16 ועובד יופי
אנסה להחליף גם את השאר
רק ממה שאני שומע ובודק ברשת קיים סדרת ממאתי"ם C וסדרה K שנראה לי שזה קשור לזה
(יש עוד סוגים כמו Z כדו' )
והייתי רוצה לדעת איזה סדרה של מאמ"ת מתאים -
-
@ד-מ שאלתי את שאלתך בפורום חשמלאים שם המליצו אכן לנסות את הסידרה K, ואם זה לא יעזור יש מוצר שנועד לעזור לזה. קישור
כפי שנטען כאן זרם החיבור יכול להגיע לכ- 100A [למשך 200 מילי שניות]
עוד אמרו שם שאם החוטים הם בעובי 1.5 מ"מ אסור בשום אופן לשים על זה מאמ"ת של 16A.
{אמנם אני בער ולא אבין, הרי מותר ע"פ התקנות לחבר לתאורה מאמ"ת 16A על חוטים בעובי 1.5 מ"מ, באופן שזה לא אמור להגיע בכלל ליותר מ- 10A?!} -
@mirol
להלן ציטוט מתקנות החשמל העמסה והגנה של מוליכים מבודדים וכבלים“(ה) במעגל של דירת מגורים, המוגן באמצעות מבטח בעל זרם נקוב של 16 אמפר, יכול שיסתעף ממוליך בחתך של 2.5 ממ”ר, מוליך בחתך של 1.5 ממ”ר לתאורה בלבד, בתנאי שהזרם הצפוי בהסתעפות אינו עולה על 10 אמפר.”
-
@תלת-פאזי כתב בבעיה | האם צריך חצי אוטומט מיוחד לשנאים של רצועות לד:
יכול שיסתעף ממוליך בחתך של 2.5 ממ”ר, מוליך בחתך של 1.5 ממ”ר לתאורה בלבד,
https://www.arielsegal.co.il/topic/ערבוב-במעגל-אחד-בין-חוט-2-5-ל1-5/
-
@תלת-פאזי הגיונית זה הגיוני.
כי מדובר על תאורה ביתית... מה הסבירות שהקו של ה1.5 יעבור את ה 10 A
אבללללללללללללללללל
הראש החרדי עובד גם הפוך, פעם ביקשו ממני שקע למכונת כביסה. הקו היה מקצה לבית לקצה השני... אמרתי להם שצריך שקע כח והעלות שלו היא ככה וככה... "מה הבעיה? תוציא שקע מהמנורה." - סירבתי בנימוס. אבל מה יקרה אם היא הייתה מזמינה הנדימן שעושה מה שאומרים לו ומבחינתו לשים ארון חשמל באמבטיה? הרי הוא יודע לחצוב...
אחרי כמה שנים בתחום, הגעתי למסקנה שהרבה מהתקנים בחשמל (וגם באינסטלציה) מיועדים למנוע תקלות/סכנות של מי שבא אחרי.
אסביר
התקן אומר שקו חשמל הולך רק בקווים ישרים ולא באלכסון.
מה ההגיון? שאם אני רואה שקע אז יודע לא לקדוח מעליו כי שם כנראה הקו אז אני מתרחק...נגיד 15 ס"מ.. אבל אם "חשמלאי" שיודע לחצוב אבל לא לחשוב עשה באלכסון כי נח לו אזזזזזזזזזזזזזז אני אני עלול להתרחק מהשקע ולהתקרב לקו עצמו ו
בום.
זה הקו המנחה...