בקשת מידע | מכונה וירטואלית בענן
-
שלום לכל החברים,
אני בלימודים עובד עם התוכנה הנפלאה VMWare workstation pro.
הבעיה היא שיש לי מחשב חלש שבקושי יכול להפעיל את התוכנה עם מכונה אחת, וכשזה מגיע לבניית רשת עם שיבוט מכונות ויצירת סוייצ'ים וכו' הדבר נהיה קשה יותר ויותר.
עלה לי רעיון, האם יש את התוכנה הזאת בדיוק בענן? זאת אומרת את אותה חווית עבודה עם התוכנה - רק על המשאבים שבענן?
מה שאני ירוויח מזה שיהיה לי גישה מכל מחשב במחובר לאינטרנט, וכמובן לא אהיה מוגבל למשאבי המחשב האישי שלי. -
@sivan22 כתב בבקשת מידע | מכונה וירטואלית בענן:
@קאצק_צוקר אבל תתכונן לשלם אם אתה רוצה מכונה שזזה.
אני מוכן לשלם על מכונה שיודעת לעבוד, ושתהיה את אותה תוכנה כמו במחשב האישי.
אני חושב שזה שווה אם אין לי עכשיו תקציב לקנות מחשב חזק חדש.@sivan22 אני מאוד אשמח אם תוכל לתת לי מידע איך בדיוק אפשר לעשות את זה.
תודה רבה! -
@קאצק_צוקר מסתבר שזה לא טריוויאלי, כי צריך להפעיל תכונה שנקראת hyper-v שלא נתמכת בחלק ממחשבי הענן כגון aws ec2.
גם בazure כנראה לא יעבוד ראה כאן
אבל כנראה שבgoogle cloud כן אפשר לעשות זאת. אבל רק על מכונה של לינוקס ובמגבלות נוספות. קצת יותר פירוט כאן: https://cloud.google.com/compute/docs/instances/nested-virtualization/overview
בעצם זה מכונה וירטואלית מעל מכונה וירטואלית ולכן צפוי איטיות של לפחות 10% כך לפי המקור הנ''ל.
-
@קאצק_צוקר כתב בבקשת מידע | מכונה וירטואלית בענן:
שלום לכל החברים,
אני בלימודים עובד עם התוכנה הנפלאה VMWare workstation pro.
הבעיה היא שיש לי מחשב חלש שבקושי יכול להפעיל את התוכנה עם מכונה אחת, וכשזה מגיע לבניית רשת עם שיבוט מכונות ויצירת סוייצ'ים וכו' הדבר נהיה קשה יותר ויותר.
עלה לי רעיון, האם יש את התוכנה הזאת בדיוק בענן? זאת אומרת את אותה חווית עבודה עם התוכנה - רק על המשאבים שבענן?
מה שאני ירוויח מזה שיהיה לי גישה מכל מחשב במחובר לאינטרנט, וכמובן לא אהיה מוגבל למשאבי המחשב האישי שלי.אתה צריך לשכור שרת מתכת חשופה
ואז זה יהיה בדיוק כמו במחשב הביתי
נ.ב. זה לא זול
יש חברות שניתן להפעיל מכונה על מכונה
למשל OVH למיטב זכרוני
CONTABU גם ניתן חלק מסוגי הוירטואליזציהנ.נ.ב. לא בטוח שאמזון או אז'ור או גוגל כלאוד רלוונטים לך
-
עזרתם לי מאוד,
תודה רבה רבה,
אני אוסיף שאכן נוסף לשיקולים הקריטיים שכתבו @A0533057932 ו-@sivan22,
שאכן כבר לא ממש אעבוד בענן עם התוכנה שעימה אני לומד בקורס,
וגם שבענן זה יהיה איטי יותר,
הרי התשלום בענן (בהרבה מקומות) הוא לפי שימוש, וייתכן מאוד שלטווח הרחוק זה הרבה יותר יקר מלקנות מחשב אישי מתאים.
ובנוסף שמטבע הדברים כמשלמים לפי שימוש אז אם לא שמים לב - משלמים המון המון, ואם שמים לב אז אי אפשר לעבוד כמו בן אדם כי כל הזמן לחוצים על הדקה המיותרת שמשלמים עליה.בכל אופן הואלתם לי מאוד בשיקול צעדיי הבאים.