מדריך | פירק והרכבת מחיצת Super
-
התהליך קצת מורכב ודורש ידע
האחריות על המשתמש
שימו לב שיש לכם גיבוי למחיצה תקינה / לפני השינוייםלהוריד את הקבצים האלה לחלץ ולהריץ בטרמינל בנתיב של הקבצים
sudo ./install.shלהריץ בטרמינל בנתיב של מחיצת ה super לפירוק המחיצה
sudo lpunpack super.imgנריץ ליצירת תיקייה בשם system
mkdir systemלצורך הגדלת המחיצות
sudo fallocate -l 2G / 500M filename.img sudo resize2fs filename.img 2G / 500Mנריץ בטרמינל לפריסת הקבצים של המחיצות המחולצות לתיקייה system שייצרנו
sudo mount -t ext4 -o loop filename.img systemאם יש שגיאה השתמשו בפקודה
sudo mount -o loop filename.img systemכעת הקבצים פרוסים בתיקיית system נווטו ובצעו שינויים באמצעות הטרמינל עם sudo
אריזת ה super
אחרי שגמרתם חזרו לנתיב שבה נמצאת תיקיית ה system ותריצו
sudo umount systemנקיש את הפקודה הבאה לבדיקת שגיאות במבנה המחיצות, (לבדוק את כל המחיצות)
sudo e2fsck -yf filename.imgנבדוק מה הגודל של כל קובץ באמצעות הפקודה
stat -c '%n %s' partition nameלבדיקה ב Mb
stat -c '%n %s' partition name | awk '{printf("%s %.2f MB\n", $1, $2/1024/1024)}'להתאים את הפקודה ולהריץ לאריזת ה super,
מכשירים עם מחיצות A\B
sudo lpmake \ --metadata-size 65536 \ --super-name super \ --metadata-slots 2 \ --device super:XXXXXXXX \ --group main:XXXXXXXX \ --partition system_a:readonly:XXXXXXXX:main --image system_a=./system_a.img \ --partition system_b:readonly:XXXXXXXX:main --image system_b=./system_b.img \ --partition vendor_a:readonly:XXXXXXXX:main --image vendor_a=./vendor_a.img \ --partition vendor_b:readonly:XXXXXXXX:main --image vendor_b=./vendor_b.img \ --partition product_a:readonly:XXXXXXXX:main --image product_a=./product_a.img \ --partition product_b:readonly:XXXXXXXX:main --image product_b=./product_b.img \ --sparse \ --output ./super.new.imgמכשירים עם מחיצות A בלבד
sudo lpmake \ --metadata-size 65536 \ --super-name super \ --metadata-slots 1 \ --device super:XXXXXXXX \ --group main:XXXXXXXX \ --partition system:readonly:XXXXXXXX:main --image system=./system.img \ --partition vendor:readonly:XXXXXXXX:main --image vendor=./vendor.img \ --partition product:readonly:XXXXXXXX:main --image product=./product.img \ --sparse \ --output ./super.new.imgפירוט הפקודה
גישה לפקודה
sudo lpmakeגודל הנתונים של המכשיר (לא הבנתי את הפקודה במדויק אבל למכשירי 64 ביט זה עובד)
--metadata-size 65536שם המחיצה
--super-name superהפרמטר הבא משתנה בין מכשיר עם מחיצות A\B שזה שווה ל 2 ולמכשירי A בלבד שווה ל 1
--metadata-slots 1\2הגודל של מחיצת ה super
--device super:XXXXXXXXגודל של כל המחיצות בתרגיל ועוד
--group main:XXXXXXXXהגדרת מידע על כל מחיצה, לשנות רק את האיקסים לגודל של המחיצה
--partition system_a:readonly:XXXXXXXX:main --image system_a=./system_a.img --partition system_b:readonly:XXXXXXXX:main --image system_b=./system_b.img --partition vendor_a:readonly:XXXXXXXX:main --image vendor_a=./vendor_a.img --partition vendor_b:readonly:XXXXXXXX:main --image vendor_b=./vendor_b.img --partition product_a:readonly:XXXXXXXX:main --image product_a=./product_a.img --partition product_b:readonly:XXXXXXXX:main --image product_b=./product_b.imgהפרמטר הזה לא חובה אבל מומלץ, הוא מקטין את המחיצה לגודל הממשי שלה
--sparseהשם של הקובץ שייצא
--output ./super.new.imgהערות
אם הסקריפט לא עובד להעתיק את שני הקבצים האלה לספריית bin עם הרשאות 755
ניתן להשתמש עם הקבצים האלה ע"מ לפרק ולארוז בלבד (ללא פריסת הקבצים) ב cmd בווינדוס
אפשר לבצע עם מכונה וירטואלית כם כשהקבצים בכונן ווינדוס ולא על הכונן הוירטואלי של המכונה
ניתן לבצע את המדריך עם WSLקרדיטים
XDA משם המדריך נבנה
@Harwona על העזרה בהבנת הפקודות
הארות והערות כאןבמדריך הושקע זמן רב ורצון שיהיה נגיש לכולם אם יש לכם הערות לשיפור אשמח לשמוע
-
א אני אני אני התייחס לנושא זה ב
-
-
-
מ מתושלח הבבלי התייחס לנושא זה ב
-
-
א איש הישראלי התייחס לנושא זה ב
-
ט טשיקאוור ניוז התייחס לנושא זה ב
-
ה הסקרן התייחס לנושא זה ב
-
U urielk התייחס לנושא זה
-
ש שמואל הסיני התייחס לנושא זה
-
מ מה זה משנה אה התייחס לנושא זה
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות