בירור | מחשב חדש פשוט או עסקי מחודש
-
@NH-LOCAL כתב בבירור | מחשב חדש פשוט או עסקי מחודש:
@מתכנת-חובב כתב בבירור | מחשב חדש פשוט או עסקי מחודש:
על זה דיברתי - לשימושים של אדם שרק צריך וורד או פרוייקט השו"ת גם משהו ישן יהיה טוב
השאלה אם לא עדיף כבר לקנות מחשב עם מעבד פנטיום בסכום זהה ומטה. בלי כל החסרונות של משקל, סוללה וכו'
להערכתי קשה למצוא במחיר של מחשב טינקפד ישן (6 שנים) מחשב טוב יותר
אני מתכוון שגם אם המעבד יהיה טוב יותר כנראה הוא יהיה רק עם 4 ג'יגה ראם שאי אפשר להרחיב או עם זיכרון EMMC מוגבל בנפח וכו' -
להערכתי קשה למצוא במחיר של מחשב טינקפד ישן (6 שנים) מחשב טוב יותר
אני מתכוון שגם אם המעבד יהיה טוב יותר כנראה הוא יהיה רק עם 4 ג'יגה ראם שאי אפשר להרחיב או עם זיכרון EMMC מוגבל בנפח וכו'דוקא מצאתי כמה וכמה בסביבות ה-1100:
https://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-pclaptop&db138933=1484535&db147733=1837513&orderby=price
-
-
@mdy כתב בבירור | מחשב חדש פשוט או עסקי מחודש:
חד משמעי מחשב עסקי מחודש עדיף על צעצוע זול.
אפשר להשיג מחשב לטיטוד 7000 ומעלה I5 דור 6 ומעלה
עם 256 ג'יגה ב1000 ש"ח עם אחריות לצי שנה.
טוב בהרבה ממחשב פשוט חדש.
אם תרצה אתן לך בפרטי טלפון של טכנאי שמוכר בבני ברקבוא אלי הביתה ותראה שני מחשבים עסקיים של קרובים שלי ממוכרים אמינים עם אגדות וסיפורים שהמחשב היה בשימוש 3 שנים אצל גורמי ביטחון
ושניהם התפגרו אחרי מס' חודשים (שני מוכרים שונים, שני לקוחות שונים, מערים שונות)
ודרך אגב.... שני המוכרים היו חברים טובים של הלקוחות
לעומ"ז אני קניתי מחשב בינוני - (1700 ש"ח מאייבורי) והחזיק לי 9.5 שנים ומכרתי אותו אח"כ ב-500 ש"ח -
אעשה פה מעט סדר בדברים.
באופן כללי 'אמור' להיות הבדל משמעותי בין חדש, מחודש ויד שניה.
בפועל, חדש- כולם מגדירים די אותו הדבר.
ובין מחודש ליד שניה- יש הבדלים משמעותיים בין ההגדרות. כל אחד מגדיר ככל העולה על רוחו.ההגדרה שהיתה מוכרת בעבר למחודש- מחשב שהיה בשימוש. חזר לחברה (או המקורית או חברה מקצועית בתחום חידושי המחשב), עבר בדיקות מקיפות, וכל רכיב בעייתי/ יכול להיות בעייתי, מוחלף לטובת חדש. פלסטיקה- מחדשים.
לאחרונה (שנים אחרונות) המושג החל להתלבש על כל מחשב יד שניה כמעט. מעבירים עליו סמרטוט והוא נהיה מחודש.אז יש הרבה מחשבים שהם אכן מחודשים רשמית ע"י החברה, והם על פי רוב יהיה מחשבים חדשים יותר, ולפעמים הם אפילו לא היו בשימוש. וקוראים להם בהגדרה 'מחודש'.
ומאידך, מחשבים שהיו בשימוש 8 שנים ו'חידשו' אותם ע"י איזה דיסק חדש שהעבירו ממחדש 'מחודש' אחר... גם נקראים מחודשים.וזה דברים שמוכחים אח"כ ע"י כמות התקלות שיש בכל סוג מוצר. כשבראשון (מחשבים עסקיים שחודשו ע"י החברה, בני שנה- שנתיים), יש כמעט 0 תקלות, ובאחרים- יש יותר בלשון המעטה.
-
@ComFix כתב בבירור | מחשב חדש פשוט או עסקי מחודש:
ובין חדש למחודש- יש הבדלים משמעותיים בין ההגדרות. כל אחד מגדיר ככל העולה על רוחו.
נראה שהדרך הקלה לדעת האם זה מחודש סביר או "מחודש" גרוע, זה לפי הדור. אם מדובר על מחשב מחודש מדור 10-11, זה בסדר. אם זה מידרדר לאזור ה-8-7-6, האכזבה מובטחת
-
@NH-LOCAL כתב בבירור | מחשב חדש פשוט או עסקי מחודש:
@ComFix כתב בבירור | מחשב חדש פשוט או עסקי מחודש:
ובין חדש למחודש- יש הבדלים משמעותיים בין ההגדרות. כל אחד מגדיר ככל העולה על רוחו.
נראה שהדרך הקלה לדעת האם זה מחודש סביר או "מחודש" גרוע, זה לפי הדור. אם מדובר על מחשב מחודש מדור 10-11, זה בסדר. אם זה מידרדר לאזור ה-8-7-6, האכזבה מובטחת
לי יש דור 4 שום אכזבה
-
@דוד-משה-1 כתב בבירור | מחשב חדש פשוט או עסקי מחודש:
למחשב ישן יש מעבד ישן ועם יכולות ישנות (לעיתים עתיקות)
תלוי במעבד אם זה i5 וכ"ו זה לא קשור למחשב עצמו יכול להיות שרק הפלסתיקה
מחודשת אבל המעבד נישאר כמו שהוא i5 וכ"ו זה המהירות שישאר תמיד -
(אם כי בהקשר הזה המסך היה זוועה)
כנראה הכרטיס מסך של מחשב לא היה טוב
-
@יחצ כתב בבירור | מחשב חדש פשוט או עסקי מחודש:
(אם כי בהקשר הזה המסך היה זוועה)
כנראה המסך מחשב לא היה טוב
מה באת לומר?
ציינתי בדרך אגב שהמסך של המחשב הזה לא מתאים לעבודה עם וידיאו -
@מתכנת-חובב עצם המסך לא היה טוב כי יש לפעמים שהכרטיס מסך לא מתאים ואפשר להחליף לכרטיס שיתאים לעבודה עם וידיאו.
-
איפוה בודקים
לא בכל המחשבים / חנויות כותבים זאת, זה כתוב כ: Ghz
בהגדרות מחשב זה תמיד כתוב.
שיקול נוסף שאתה צריך להביא בחשבון, אם אוצר החכמה על דיסק עם USB 3, כאשר אתה קונה מחשב יד 2, תבדוק אם יש בו USB 3, כי אחרת אתה מאבד הרבה מהירות. -
@מתכנת-חובב עצם המסך לא היה טוב כי יש לפעמים שהכרטיס מסך לא מתאים ואפשר להחליף לכרטיס שיתאים לעבודה עם וידיאו.
?????????
לא הבנתי מה אתה רוצה
למה אני לא יכול פשוט לטעון שהמסך על הפנים ותניח לי?
צבעים דהויים ומסך חשוך באופן כללי לא קשורים לכרטיס מסך -
@דאנציג כתב בבירור | מחשב חדש פשוט או עסקי מחודש:
תבדוק אם יש בו USB 3
אם יש 4 זה יותר טוב
לא בהכרח
כונן חיצוני לא מתקרב למלוא הפוטנציאל של USB 3 אז וודאי לא לזה של 4 מה גם שהוא יצטרך מתאם לטייפ סי אז אין עניין לסבך