עזרה | פוסט תגובות עבור התוסף עיצוב תורני לוורד
-
@pcinfogmach
יש עניין להעלות הצעות לשיפור התוסף?
או שהוא שכבר חדל להתעדכן? -
@pcinfogmach
יש לי רשימה של רעיונות לשיפור שנתקלתי בחסרונם במהלך עבודות עם התוסף, אבל מחמת דבריך אציין רק את הנחוץ:שיפור שלדעתי ממש נצרך, כלומר אופצייה שקיימת כבר כיום אבל בצורה מאד לא מקצועית שבולטת לכל עין קצת ביקורתית.
והוא עיצוב המילה הראשונה, שהמילה הראשונה בולטת למעלה במקום לרדת למטה לתוך החלון, זה ממש מציק @שלמה11 בנה משהו עצמאי שיסדר את זה בצורה מושלמת ע"י הנמכת האות באחוזים בהתאמה לגודל המילה הראשונה, כדאי יהיה אם תשלב את מלאכתו בתוסף שלך, או שתכין לבד משהו דומה.עוד דבר שנתקלתי בו בעבודת עריכה, שאופציית עיצוב אות תלויה בהערות שוליים קיים דווקא באותיות ולא במספרים, בעוד שבהרבה עימודים הוא נצרך גם במספרים.
אם זה יהיה רלוונטי אציין עוד נקודות.
יישר כח התוסף הביא לי תועלת רבה בחיים.
-
@איש-גמזו כתב בעזרה | פוסט תגובות עבור התוסף עיצוב תורני לוורד:
אופציית עיצוב אות תלויה
תזכיר לי בבקשה במה מדובר?
-
@pcinfogmach
אדרבה...א. למטיבי לכת. בעיצובים מקצועיים רבים דואגים שלא יגיע מצב שבשורה אחרונה בפסקה (השורה הממורכזת) תשאר מילה אחת בלבד, למה? כי זה לא כל כך יפה. אופציה זו נעשית בתוכנות מקצועיות ע"י הרחבה מינורית של הרווח בין המילים בקטע הספציפי, שכמעט לא מרוגש לעין בקריאה (ואפילו בין האותיות.). יש כבר אופציה בתוסף הנוכחי להרחיב/להצר מרווח בין מילים, רק צריך לשדרג אותו שיעבור על כל המסמך ויעשה זאת על כל מקטע שהשורה האחרונה שלו הינה בת מילה אחת.
ב. ואם כבר שורה אחרונה, אז עוד נקודה, פסקה בת שלש שורות שעושים בה עיצוב מילה ראשונה, נהוג לעשות - וכן יפה, שהשורה השלישית מתחילה במקום שהשורה השנייה מתחילה, כלומר מיד אחרי החלון, לא בתחילה וגם לא ממורכזת ממש. זה הצורה הכי יפה.
ג. עוד נקודה יחסית משמעותית, תוכן עניינים משודרג, שיתן שילובים נוספים של שדות וכותרות, כמו למשל שיהיו באותה שורה שתי כותרות עם איזה סמן מפריד כלשהו, או שיהיו בשתי שורות, אבל המספר עמוד יהיה רק פעם אחת, ולא על כל שורה ושורה כמו בוורד כיום.
בעימודים האחרונים שערכתי הייתי צריך לעשות את רוב התוכן ענינים ידנית. -
@pcinfogmach כתב בעזרה | פוסט תגובות עבור התוסף עיצוב תורני לוורד:
אופציית עיצוב אות תלויה
תזכיר לי בבקשה במה מדובר?
בזה
לחיצה עליו כותב את זה
בזה באה תלונתי למה זה חייב להיות כרוך אחד בשני?
יישר כח -
ב. ואם כבר שורה אחרונה, אז עוד נקודה, פסקה בת שלש שורות שעושים בה עיצוב מילה ראשונה, נהוג לעשות - וכן יפה, שהשורה השלישית מתחילה במקום שהשורה השנייה מתחילה, כלומר מיד אחרי החלון, לא בתחילה וגם לא ממורכזת ממש. זה הצורה הכי יפה.
כוונתך לחלון כפול? את זה כבר יש בתוסף.
-
עוד נקודה יחסית משמעותית, תוכן עניינים משודרג, שיתן שילובים נוספים של שדות וכותרות, כמו למשל שיהיו באותה שורה שתי כותרות עם איזה סמן מפריד כלשהו, או שיהיו בשתי שורות, אבל המספר עמוד יהיה רק פעם אחת, ולא על כל שורה ושורה כמו בוורד כיום.
בעימודים האחרונים שערכתי הייתי צריך לעשות את רוב התוכן ענינים ידנית.אכן מאוד נצרך בכל אופן לבינתיים אסביר לך איך לעשות זאת קצת יותר בקלות:
תעשה תוכ עניינים של וורד ואז תשנה אותו לטקסט ואז תעשה את השינויים הנצרכים על ידי פעולות של חיפוש והחלפה.
זה פחות א יותר מה שהתוספים עושים. ייתכן שגם תוכל להקליט לך מאקרו. -
א. למטיבי לכת. בעיצובים מקצועיים רבים דואגים שלא יגיע מצב שבשורה אחרונה בפסקה (השורה הממורכזת) תשאר מילה אחת בלבד, למה? כי זה לא כל כך יפה. אופציה זו נעשית בתוכנות מקצועיות ע"י הרחבה מינורית של הרווח בין המילים בקטע הספציפי, שכמעט לא מרוגש לעין בקריאה (ואפילו בין האותיות.). יש כבר אופציה בתוסף הנוכחי להרחיב/להצר מרווח בין מילים, רק צריך לשדרג אותו שיעבור על כל המסמך ויעשה זאת על כל מקטע שהשורה האחרונה שלו הינה בת מילה אחת.
אני משתדל להימנע בתוסף ממאקרואים ממין זה עקב המורכבות של הפעולות זה עלול להקריס את וורד. איתכם הסליחה.