בקשת מידע | איך לבחור מצלמה? (-מקצועית למתחילים, בטווח מחירים שפוי ככל האפשר)
-
זו שאלה מדי כוללנית, וכמי שמתעצבן כל פעם מחדש על שאלות נוסח "אני צריך מחשב עד X ש"ח תעזרו לי", אני קצת נבוך לשאול אותה...
אבל אני מסתמך על כך שמצלמות זה באמת תחום פחות מוכר, ולכן אם יהיה כאן מישהו שיוכל להרים את הכפפה ולפרט מה הפרמטרים החשובים פחות או יותר, ומה הנתונים שמוגדרים כסטנדרט... פשוט בכל המדריכים ברשת - ויש הרבה - קשה מאד לאמוד מה נקרא טוב ברמה המקצועית ומה מספיק בהחלט למשתמש רגיל...
תודה רבה! -
@בן-דוד זאת בדיוק הבעיה, שהמושג "מצלמה סבירה" הוא מאד גמיש, ואני אסביר:
אם אתה רגיל למצלמה יקרה יותר / חי את התחום / שלל סיבות אחרות - אז בעיניך מצלמה פחות מזה היא לא מצלמה סבירה.
קח דוגמא: כשקניתי מחשב בשבילי, מחשב עם פחות מ i7 דור 12 לא היה אופציה, למרות שבחישוב מדויק לא בטוח שהייתי צריך כזה מחשב, אבל מה לעשות שבתחום שאני מכיר אני לא מוכן להתפשר... ומצד שני ברור שאם חבר ישאל אותי איזה מחשב יהיה מספיק טוב לשימוש רגיל אני לא אמליץ לו על מחשב כמו שלי, כי בשבילו יספיק מעבד יותר חלש/פחות ראם/כרטיס גרפי חלש יותר/ וכן על זו הדרך...
כנ"ל לעניין מצלמה, אני מאמין שחלק גדול מהתכונות הם אכן חשובות, אבל למשתמש מן השורה שבסך הכל רוצה להנציח רגעים מהחיים בצורה שיהיה לו נחמד לראות גם בעוד 10 שנים(ולכן אני לא מסתפק בטלפון וכדו'), אני מאמין שיש מצלמות גם בסדר גודל הזה - תקן אותי אם אני טועה...
-
@סקרן-0 כתב בבקשת מידע | איך לבחור מצלמה? (-מקצועית למתחילים, בטווח של עד 2000 ש"ח):
שבסך הכל רוצה להנציח רגעים מהחיים בצורה שיהיה לו נחמד לראות גם בעוד 10 שנים
(ולכן אני לא מסתפק בטלפון וכדו'), אני מאמין שיש מצלמות גם בסדר גודל הזה - תקן אותי אם אני טועה...
זה בדיוק הענין, חברות המצלמות הפסיקו לייצר מצלמות זולות, כי הרמה של הטלפונים מביאה אותם, ומי שרוצה מצלמה יותר מטלפון, זה כבר ענין מקצועי יותר ויקר יותר,
כל המצלמות שעולות פחות מ 2,000 ש"ח, זה מצלמות שמצלמות ברמה פחות מטלפוןחברות המצלמות לא מתרגשות מכך שיש אוכלסיות שלא משתמשות בטלפון עם מצלמה, הם עדיין זניחות, ולכן הם לא משקיעות בייצור חדש -
@בן-דוד אוקיי, אם קבלה היא נקבל, (למרות שזה מצריך אותי להגדיל תקציב
)
אני אשנה את כותרת הפוסט...
והשאלה שלי היא אם כן - איך לבחור מצלמה טובה ואיכותית למתחילים - בדגש על שימוש קלאסי של זוג חרדי... (שוב, הבעיה במדריכים בתחום הזה, שמבחינתם 'מתחילים' יכול להיות קטגוריה מאד ספציפית של אחד שנוסע לטיול, או של סטודנט שמשתמש לצרכים מאד ספציפיים, וכו')
אדגיש שהשאלה היא לאו דווקא "איזה" מצלמה לקנות, כמו איזה פרמטרים הם הפרמטרים החשובים, (מהירות תריס, רוחב עדשה, ISO וכן הלאה - זה ממש תורה שלמה שאני לא רואה את עצמי לומד בבת אחת...) -
@סקרן-0 כתב בבקשת מידע | איך לבחור מצלמה? (-מקצועית למתחילים, בטווח מחירים שפוי ככל האפשר):
אדגיש שהשאלה היא לאו דווקא "איזה" מצלמה לקנות, כמו איזה פרמטרים הם הפרמטרים החשובים, (מהירות תריס, רוחב עדשה, ISO וכן הלאה - זה ממש תורה שלמה שאני לא רואה את עצמי לומד בבת אחת...)
אין צורך ללמוד את כל הנושא רק בשביל לקנות מצלמה ב2500 שח
כי אין ככ הרבה מבחר
בכל אופן(מהירות תריס,
חשוב רק אם אתה רוצה (ויודע) לצלם ידני או חצי ידני, בשביל לצלם למשל ילד רץ
רוחב עדשה
אם צריך לתפוס פריימים (שטח תמונה) רחבים יותר
במצלמות הקומפקטיות, זה בדר"כ די רחבISO
משמעותי בשימוש באור נמוך, וזה חלק די משמעותי לצילום בתוך הבית בהרבה מקרים
אבל ISO גבוה, לא נחמד אם החיישן קטן, כי איכות התמונה תהיה נמוכהאיזה חלק חשוב לך שיהיה במצלמת החלומות שלך?
-
כהמשך לנושא - חבר המליץ לי על Canon EOS M200
המחיר נראה ממש משתלם בהתחשב במה שנכתב כאן לעיל...
אשמח לחוו"ד של המומחים האם המצלמה הזו אכן מומלצת -
@סקרן-0
כן מומלצת ממש!
לפי התנאים שכתבת :
@סקרן-0 כתב בבקשת מידע | איך לבחור מצלמה? (-מקצועית למתחילים, בטווח מחירים שפוי ככל האפשר):מצלמה טובה ואיכותית למתחילים - בדגש על שימוש קלאסי של זוג חרדי...
נוחה וקלה לתפעול
מסך מצוין
ואיכות תמונות ברמה גבוהה גם ביחס למקצוענים
החיישן שלה APS-C זה כמה רמות מעל הביתיות כולל סדרה G
נהדרת ומאוד מומלצת לטעמי. נסיתי הרבה.החסרונות שיכולים להיות למי שרגיל לקומקפטיות
-אין יכולות מאקרו, (לא שמיש מידי)
-העדשה בולטת יחסית. וגם צריך לפתוח אותה ידנית.
-זום קטן יחסית.
(אלא א"כ תשדרג ותקנה עדשות נוספות, לא שיש ככ הרבה מבחר, זו סדרת M שקנון הפסיקה לייצר, אבל יש קצת אם מאוד תרצה)