עזרה | פירוק טבלה לתאים
-
לצורך בניית קטלוג ספרים ברשותי טבלה עם מספר עמודות.
בכל עמודה הכותרת היא מספר המדף והתאים הם הספרים שבתוכה.
אני מעוניין ליצור גליון נוסף מבוסס על הטבלה הנ"ל ובה יופיע כל ספר ובמקביל יופיע מספר המדף.
יש דרך לעשות את זה?
מצרף גליון דוגמא
מדפים.xlsx
אני רוצה בעצם גליון חדש שבו יופיע לי כל ספר עם הכותרת של העמודה שלו, לדוגמא: ש"ע או"ח, 1.
הלכות בשר בחלב, 3.
וכן הלאה.
אודה לעזרתכם. -
@arye-zalaznik הנה קוד vba שעושה את זה, לא הייתי אומר שהוא הכי יעיל בעולם, אבל למה שאתה צריך זה מצויין..
זה לוקח מכל עמודה את שורת הכותרת, ואז מדביק בגיליון "ספרים" את תוכן התאים בעמודה A ובעמודה B הוא רושם את המדף המתאים..
Sub CopyDataToBooksSheet() Dim shelvesSheet As Worksheet Dim booksSheet As Worksheet Dim sourceRange As Range Dim targetCell As Range Dim columnTitle As Range Dim sourceCell As Range Dim currentTitle As String Set shelvesSheet = ThisWorkbook.Sheets("מדפים") ' שם הגיליון המקורי Set booksSheet = ThisWorkbook.Sheets("ספרים") ' שם הגיליון שאליו יועתקו הנתונים מודרים מחדש Set sourceRange = shelvesSheet.Range("A:C") ' כאן יש להגדיר את טווח העמודות לטיפול בגיליון מדפים For Each columnTitle In sourceRange.Rows(1).Cells currentTitle = columnTitle.Value For Each sourceCell In columnTitle.Offset(1, 0).Resize(sourceRange.Rows.Count - 1, 1) If Not IsEmpty(sourceCell.Value) Then Set targetCell = booksSheet.Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Offset(1, 0) targetCell.Value = sourceCell.Value targetCell.Offset(0, 1).Value = currentTitle End If Next sourceCell Next columnTitle End Sub
-
@arye-zalaznik האם הסתדרת עם מה שהבאתי לך?