שיתוף | להכשיר (כמעט) כל אנדרואיד לוויז ומייל בלבד – קיידרואיד 0.7.4 גרסת בטא ציבורית!
-
שלום לכולם,
קודם כל, אני רוצה להודות להקב"ה שנתן בידי לפרסם את זה היום, זה לא מובן מאליו בכלל, לפני כמה חודשים, לא ידעתי בכלל על איך לעשות MDM, הרגשתי המון סייעתא דשמייא, ואני מקווה שזה רק ההתחלה, וכך נלך רחוק ב"ה יתברך.
אני גם רוצה להודות לקבוצת מתנדבים שכבר חודשים רבים בודקים כל פינה של האפליקצייה ועזרו לי מאוד לשחרר אותה היום, והאמת שזה מה שאני אוהב כשעובדים לשם שמיים, לראות את הרצון של יהודים יקרים לעזור ליהודים אחרים בלי שום אינטרס, רק לשמח את אבינו שבשימיים. תודה רבה להם !
חשוב להזכיר שזה עדיין גרסת בטא, דהיינו שהיא לא מושלמת, חסר הרבה דברים, ורק התחלנו עם זה, וכן זה עדיין גרסה לבודקים, היא הרבה יותר יציבה, היא לדעתי מוכנה לשימוש יומי אבל זה עדיין משהו שצריך לקחת בחשבון כשמתקינים את האפליקצייה והיא מגיעה כמובן ללא שום התחייבות.
החלטתי לכתוב את הפוסט בצורת שו"ת, לכן נתחיל ב"ה :
1) מה האפליקצייה חוסמת ?
חיבור לרשת לאפליקציות שאינן מאושרות
איפוס של מכשיר
הגדרות VPN
מצב בטוח
אפשרויות מפתחים
אפשרות ריבוי משתמשים
נקודה חמה
שינוי שעון2) איזה מכשירים נתמכים ?
א) אנדרואד 7 מינימום
ב) בצורה רשמית, רק מכשיר שתומך בשירותי גוגל רשמית ושהבוטלואדר סגור נתמך, אם הבוטלאודר פתוח/רוט, זה מוריד הרבה בעוצמה של החסימה, לכן קחו את זה בחשבון.
ג) ישנן בעייות עם מכשירי שיאומי, אחד מהמתנדבים היקרים הכין כאן מדריך, אבל קחו בחשבון שזה התקנה יותר קשה ושיש גם באגים, הכל מפורט במדריך.
ד) מכשירי OPPO לכאורה אינם נתמכים, ולכאורה לא יהיה פיתרון אף בגרסה הבא3) האם זה מבטל את האחריות של המכשיר ?
בכלל לא, קיידרואיד הינו מבוסס רק על API רשמית של אנדרואיד, לכן זה לא מבטל כלל את האחריות של המכשיר.
4) האם אפשר להוריד את החסימה על ידי איפוס של המכשיר ?
בכלל לא, החסימה משתמשת בהגנת FRP של גוגל, ולכן כל ניסיון של HARD RESET יחסום לכם לגמרי את המכשיר, כדי להוריד את החסימה, יש להשתמש אך ורק בסיסמה המוגדרת.
5) איך מתקינים את החסימה ?
ישנן 2 אפשרויות להתקין את החסימה:
א) על ידי תוכנת התקנה על המחשב
מורידים ומתקינית את התוכנה כמו תוכנה רגילה ופשוט קוראים את ההוראות, וממשיכים. ניסיתי לעשות אותה הכי פשוט שאפשר, יש סרטון הדרכה על כל שלב, כך שאין משהו יותר לפרט כאן.
הנה הקישורים כדי להוריד את התוכנה :- ווינדוס : Kdroid.Installer-0.4.0.msi
- מאק : Kdroid.Installer-0.4.0.dmg
- לינוקס : Kdroid.Installer-0.4.0.deb
ב) על ידי איפוס של המכשיר וסריקת QR קוד במסך הראשון.
יש דרך יותר פשוטה להתקין את החסימה, זה על ידי איפוס של המכשיר. אני אסביר את עצמי, קיידרואיד הינו מבוסס MDM וגוגל נתנו את האפשרות להתקין MDM על ידי סריקת QR קוד ישר אחרי איפוס של המכשיר, בשביל זה, תלחצו 6 פעמים על המילה "Welcome" ותסריקו את הקוד. ישנה לשיטה הזאת הרבה יתרונות : לא צריך להוריד את התוכנה על המחשב שהיא כבדה, ולא צריך לעשות שום פעילות נוספות, רק לסרוק את הקוד ולהמשיך, המכשיר יוריד את החסימה מהשרת ויתקין אותה אוטמטי, אך ישנה גם חסרונות : צריך כמובן לאפס את המכשיר וגם צריך להיות מחובר לוויפי פרוץ, זה לא עובד דרך הסלולר, לכן קחו את זה בחשבון.
הנה הQR קוד :6) איך מגדירים את החסימה ?
אחרי שהתקנתם את החסימה, תעברו על המכשיר שלכם ופשוט תפעילו לפי ההרואות, ניסינו לעשות את זה כמה שיותר פשוט וכמה שיותר מובן, יש הסבר על כל דבר.
אני אסכם בכל זאת :
א) תבחרו מסלול מתוך ה-3 הזמינים :
כשר → כל חיבור לרשת חסום
נייוט בלבד → ישנן חיבור רק לאפליקציית וויז, פנגו, מוביט ורכבת ישראל
נייט ומייל בלבד → ישנן חיבור בנוסף לאפליקציית גימיילב) תגידירו את החסימה איך שאתם רוצים, ישנן הרבה אפשריות, הכל מפורט בתוך האפליקצייה
ג) תלחצו על הגדר סיסמה, תכתבו את המשפט שמופיע בדקדוק, ואם כתבתם את זה נכון, תוכלו להגדיר סיסמה. (ניתן להחליף את הסיסמה בהגדרות בכל זמן.)
-לאלו שלא רוצים לחסום את המכשיר הרמטית : תמיד תוכלו להוריד את החסימה מהמכשיר עם הסיסמה שהגדרתם בהתחלה.
-לאלו שרוצים לחסום את המכשיר בצורה הרמטית : ישנן אפשרות כזאת אחרי שהגדרתם את החסימה, פשוט תכנסו להגדרות ותפעילו לפי ההוראות, חשוב לציין שלא מומלץ להפעיל את זה ישר אחרי ההתקנה, אלא מומלץ יותר לבדוק כמה ימים שהכל עובד תקין כמה ימים ואח"כ לחסום הרמטית למי שרוצה, זה גם הסיבה שלא נתתי לחסום את המכשיר הרמטית בהגדרה ראשונה.7) הגדרתי את החסימה אך האפליקצייות שלי לא מקבלות חיבור לרשת ?!
תכנסו לתפריט של האפליקצייה, ותבחרו "כלים", שמה תראו אם הוא מזהה שגיאות, אם כן תפעילו לפי ההוראות, אם לא צורו איתי קשר.
אני אפרט יותר מה קורא ב-99 % אחוז מהמקרים, קיידרואיד בודק אם האפליקצייה שנמצאת על המכשיר הינה רשמית ואם היא עדכונית, זה כדי להבטיח שרק האפליקצייות שאשרנו מקבלות חיבור לרשת, ברוב המקרים, אתם רק משתמשים באפליקצייה שהיא לא עדכונית, לכן רק תעדכנו ממקור רשמי וזה יעבוד לכם.אני לא אפרט יותר על החסימה, הכל כבר מפורט בתוך האפליקצייה, ישנה הרבה השקעה ועבודה, לכן אני נותן לכם לגלות את ההמשך !
יש לי רק 2 בקשות ממכם :
א) אם התקנתם את קיידרואיד בהצלחה, אשמח מאוד שתיצרו איתי קשר (אפשר דרך האפליקצייה), ותגידו לי אני משתמש במכשיר פלוני, וזה עובד פיקס, או שיש בעייה כל שהיא, כך אוכל לעשות רשימה של מכשירים שכבר נבדקו, המטרה היא שיהיה להכי הרבה יהודים מכשיר כשר, ואני חושב שזה יעזור שמישהו אחר כבר בדק את החסימה על אותו מכשיר.
ב) אני פיתחתי את כל זה עם מחשב שיש לו רק 8 גיגה ראם, ובעצם לפעמים זה מבסס מאוד ואני מפסיד הרבה זמן בגלל זה, זה פרוייקט מורכב שדורש הרבה ביצועים, אני כמובן לא יכול להוסיף ראם על המחשב שלי , אשמח מאוד שתעזרו לי לקנות מחשב חדש, זה ימהר את הפיתוח של החסימה !
תודה רבהתודה רבה ואשריכם ישראל ! קבלתי הרבה הרבה הודעות, ראיתי שאתם ממש רוצים את החסימה הזאת וזה ממש מחמם את לב לראת כ"כ הרבה התלהבות בשביל חסימה !
תזכו למצוות !
ביחד נביא הרבה טהרה בעם ישראל ב"ה. -
-
@אליר325000 Family link חוסם דפדפן פנימי בתוך אפליקציות?
-
@לא-מתייאש
דבר ראשון אתה פשוט תותח, החסימה שלך תציל הרבה יהודים מלהשתמש בסמארטפון פרוץ
דבר שני, סליחה על הבורות אבל במכשיר חדש מהקופסא הבוטלואדר סגור, נכון? -
@לא-מתייאש כתב בשיתוף | להכשיר (כמעט) כל אנדרואיד לוויז ומייל בלבד – קיידרואיד 0.7.3 גרסת בטא ציבורית!:
Family link חוסם דפדפן פנימי בתוך אפליקציות?
אם זה לא ברשימה הלבנה נראה לי שחוסם (קידס פלייס חוסם וודאי)
-
@ראובן-שבתי פמילי לינק לא חוסם דפדפן פנימי והוא ניתן למעקף דיי בקלות (לא להסרה)
וגם בהסרה הילד יכול להסיר אותו ע"י לסימה של המכשיר ל 48 שעות (חג-שבת) וזה יורד מהמכשיר ללא התערבות הורהוכל מי שיש לו חסימה יצליח להתמודד עם זה
כאן אני לא יודע אם זה ניתן לעקיפה מעניין לבדוק
-
@יוסףטכנאי בדקו את זה כמו שצריך לא אמור להיות פריצה..
-
@שניאור-שמח מעניין לאתגר את עצמי
-
@מתושלח-הבבלי כתב בשיתוף | להכשיר (כמעט) כל אנדרואיד לוויז ומייל בלבד – קיידרואיד 0.7.3 גרסת בטא ציבורית!:
דבר שני, סליחה על הבורות אבל במכשיר חדש מהקופסא הבוטלואדר סגור, נכון?
ברור
-
@אליר325000 כתב בשיתוף | להכשיר (כמעט) כל אנדרואיד לוויז ומייל בלבד – קיידרואיד 0.7.3 גרסת בטא ציבורית!:
@לא-מתייאש זה מעולה והכל, אם זה עובד על mdm זב בדיוק באותה צורה של פמילי לינק, [ששם זה עוד רשמי לחלוטי], שאלתי [אחרי כל הקרדיט והורדת הכובע באמת!!!} מה התועלת באפליקצייה שלך יותר מפמילי לינק?
בתכלס גם אם זה אותו דבר מה אכפת לך תן לו שאפו ענק כי זה מגיע ל @לא-מתייאש , לא צריך להוריד תאוויר אני מאמין שהוא עבד על זה כמה חודשים תן לו קרדיט עד כמה שזה נראה לך טיפשי וזהו גם אם יש חסימה בדיוק אותו דבר ואותו ממשק ואם כבר בכל זאת תתדבר איתו בפרטי
-
@מתושלח-הבבלי כתב בשיתוף | להכשיר (כמעט) כל אנדרואיד לוויז ומייל בלבד – קיידרואיד 0.7.3 גרסת בטא ציבורית!:
ישנן בעייות עם מכשירי שיאומי, אחד מהמתנדבים היקרים הכין כאן מדריך, אבל קחו בחשבון שזה התקנה יותר קשה ושיש גם באגים, הכל מפורט במדריך.
יש אפשרות שתעשה את זה גם בשיאומי
-
@יחצ כתב בשיתוף | להכשיר (כמעט) כל אנדרואיד לוויז ומייל בלבד – קיידרואיד 0.7.3 גרסת בטא ציבורית!:
ישנן בעייות עם מכשירי שיאומי, אחד מהמתנדבים היקרים הכין כאן מדריך, אבל קחו בחשבון שזה התקנה יותר קשה ושיש גם באגים, הכל מפורט במדריך.
יש אפשרות שתעשה את זה גם בשיאומי
?!