בקשת מידע | מה הגודל הכונן המקסימלי במחשב הזה
-
@א-א-א @דורש-טוב @משחזר-מידע
תודה חברים! -
@הבוס-הגדול סתם כך בשביל המידע, למיטב ידיעתי, ה- ssd הסטנדרטי (כונן חיצוני/פנימי למחשב רגיל) הכי גדול הוא של 8 טרה אפשר לקנות אותו באמזון בכ- 350$.
אם יש לך 40,000$ (ארבעים אלף דולר ארה"ב) תוכל לקנות ssd של 100 טרה, זה כמובן מיועד לשרתים ומרכזי נתונים ולא לצרכן הסטנדרטי...
-
@טכנופוב כתב בבקשת מידע | מה הגודל הכונן המקסימלי במחשב הזה:
עד כמה שזכור לי מחשבים עם BIOS מדור קודם תומכיםרק במחיצות מסוג MBR שמוגבלות למחיצה של עד 2TB,
תמיכה בדיסקים בגודל מעל 2טרה קיים למעלה מעשור
אז דור קודם?.... -
@משחזר-מידע מוזר, אומנם לא ניסיתי אף פעם אבל ראיתי את זה כתוב בהרבה מקומות כמו כאן וכאן ועוד הרבה,
-
@משחזר-מידע מוזר, אומנם לא ניסיתי אף פעם אבל ראיתי את זה כתוב בהרבה מקומות כמו כאן וכאן ועוד הרבה,
הרושם שקיבלתי הוא ששני המאמרים הם תרגום מאתר אחר
וכל עוד שאין את המקור
לא ניתן לראות מה התאריך המקורי של הפרסום -
MBR יכול להיות בגודל של עד 2 טרהבייט (TB). מספר זה הוא תוצאה של מבנה ה-MBR, שמשתמש ב-32 ביטים לכתוב את גודל הכונן בפורמט של מספר שלם חיובי. במספר זה, אי אפשר לייצג כמות גדולה יותר של ספרות, ולכן המגבלה התקפה כאשר מדובר בכוננים בגדלים גדולים יותר מ-2 טרהבייט.
המקור לזה הוא באתר INTEL
מצורף קישור
https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000007722/server-products/sasraid.html -
@emusic802 כתב בבקשת מידע | מה הגודל הכונן המקסימלי במחשב הזה:
@EBA תפתח את הקופסא ותראה מה יש בפנים
אני ממש מפחד, אומרים שככה התחיל וירוס הקורונה, הוא הופץ בתוך זיכרונות מוגזמים ואנשים תמימים...
-
@הבוס-הגדול במחשב הזה ספציפית ע"פ הורואות יצרן תומך רק עד 1TB, מניסיון גם 4 עובד רק אם זה בתקופת האחריות זה יכול לשמש עילה לחברה להתחמק מאחריות,
ואגב לא כולם שמים לב אבל צריכת החשמל לפעמים גבוהה יותר בכוננים בעלי נפח גדול יותר, במיוחד בחיבור SATA ע"פ רוב יש הגבלה ל1 אמפר ויש כונני SSD שצורכים יותר בשביל ההפעלה שלהם ולפעמים הם פשוט לא עולים בהפעלת המחשב -
אבל ראיתי את זה כתוב בהרבה מקומות כמו כאן וכאן ועוד הרבה,
לא בדיוק הבנתי מה הקשר
מדובר שמה על הגדרת הדיסק עצמו
הבדל בין MBR ל GPT
שאת זה תוכל לנסות לבד על דיסק גדול יותר מ2TB
אם תגדיר MBR לא יהי לך יותר מ2TB -
@EBA כתב בבקשת מידע | מה הגודל הכונן המקסימלי במחשב הזה:
אומרים שככה התחיל וירוס הקורונה, הוא הופץ בתוך זיכרונות מוגזמים ואנשים תמימים...
איך שאני אוהב קונספירציות!
-
@שלמה-ווייס כתב בבקשת מידע | מה הגודל הכונן המקסימלי במחשב הזה:
@הבוס-הגדול במחשב הזה ספציפית ע"פ הורואות יצרן תומך רק עד 1TB, מניסיון גם 4 עובד רק אם זה בתקופת האחריות זה יכול לשמש עילה לחברה להתחמק מאחריות,
ואגב לא כולם שמים לב אבל צריכת החשמל לפעמים גבוהה יותר בכוננים בעלי נפח גדול יותר, במיוחד בחיבור SATA ע"פ רוב יש הגבלה ל1 אמפר ויש כונני SSD שצורכים יותר בשביל ההפעלה שלהם ולפעמים הם פשוט לא עולים בהפעלת המחשבוואו כמה שחיכיתי לראות את התגובה הזו.
ולפלא על הכרישים שפספסו את זה וחלקו עליי.
כן חברים, לכל מחשב יש המלצת יצרן ספציפית כמה טרה הוא יכול לקבל ובאיזה תצורה בדיוק.
חריגה מההמלצות כמובן עלולה לגרור ביטול אחריות, ואם תחפשו עוד יותר ברשת תמצאו שזה יותר מועד למסכים כחולים ושות'.
אשמח לשמוע מנסיונכם. -
@הבוס-הגדול כתב בבקשת מידע | מה הגודל הכונן המקסימלי במחשב הזה:
חריגה מההמלצות כמובן עלולה לגרור ביטול
גם פתיחה (/החלפה עצמאית) "עלולה" לגרום ביטול
-
@משחזר-מידע מנסיון לא. עכ"פ עפ"י רוב.
אבל יש לך נסיון גדול - תוכל לשתף? -
@הבוס-הגדול כתב בבקשת מידע | מה הגודל הכונן המקסימלי במחשב הזה:
@משחזר-מידע מנסיון לא. עכ"פ עפ"י רוב.
אבל יש לך נסיון גדול - תוכל לשתף?לי נאמר באופן מפורש מיעל של DELL שאם אני יעז להחליף כונן באופן פרטי אני יאבד את האחריות
וחובה עלי ללכת דרכם במחיר שלא אפרט כעת -
@A0533057932 גם אני מצטרף פתיחה שלא ע"י החברה לכל מטרה שהיא מבטלת אחריות בטוח
לפעמים הטכנאי של החברה לא שם לב שזה נפתח או בוחר להעלים עין -
@emusic802 כתב בבקשת מידע | מה הגודל הכונן המקסימלי במחשב הזה:
@A0533057932 גם אני מצטרף פתיחה שלא ע"י החברה לכל מטרה שהיא מבטלת אחריות בטוח
לפעמים הטכנאי של החברה לא שם לב שזה נפתח או בוחר להעלים עיןאז כנראה שזה ברוב המקרים.
שלחתי לפעמים שרואים במפורש שטופל (הוספתי כונן/ראם) ולא אמרו מילה.
למישהו פסלו בפועל אחריות על זה?אבל בא נחזור רגע למיקוד - אני מנסה להבין האם יש משמעות מבחינת המחשב עצמו, אם פעלתי שלא לפי הוראות היצרן והוספתי לו אחסון מעבר להמלצה.
האם לדעתם ונסיונכם זה פגע בו יותר, יותר מועד לתקלות ומסכים כחולים?
תודה