בקשה | מחיקת תיקיות ריקות
-
פוסט זה נמחק!
-
@הייתי-שמח-להבין כתב בבקשה | מחיקת תיקיות ריקות:
אתה לא מגזים קצת? פשוט גם אני מנסה ללמוד.
@sivan22 כתב בבקשה | מחיקת תיקיות ריקות:
אם אתה מכיר שפות אחרות
-
@צדיק-וטוב-לו-0 כתב בבקשה | מחיקת תיקיות ריקות:
1. מי אמר שכל מי שכופר באחד מהעיקרים אינו קם בתחיית המתים?
2. אולי בעיקרון זה לא עיקר מספיק בשביל להחשב כ'עיקר', והטעם שנחשב הוא מחמת שמידה כנגד מידה?פירוש המשנה לרמב"ם מסכת סנהדרין פרק י משנה א:
"ותחיית המתים יסוד מיסודות תורת משה רבינו, אין דת ואין קשר עם האומה היהודית למי שאינו מאמין בכך" ועוד שם אחר שביאר י"ג עיקרי אמונה וז"ל: "וכאשר יפקפק אדם ביסוד מאלו היסודות הרי זה יצא מן הכלל וכפר בעיקר ונקרא מין ואפיקורוס וקוצץ בנטיעות, וחובה לשנותו ולהשמידו ועליו הוא אומר הלא משנאיך ה' אשנא וכו'."
ספר העיקרים מאמר א פרק א:
"וכן ביאת המשיח, שהרמב"ם ז"ל מנאו אחד מעקרי תורת משה, לפי דבריו יהיה הכופר בו גם כן מכלל הכופרים בעקר מעקרי תורת משה היוצאים מכלל הדת שאין להם חלק לעולם הבא, וכן מנאו הוא ז"ל בספר המדע בפרק ג' מהלכות תשובה בכלל הכופרים".
אמנם עיין היטב בספר העיקרים שלא הסכים עם הרמב"ם בכל דבריו, וידועה חלוקתו לג' יסודות - מציאות ה', תורה מן השמים ושכר ועונש, ולדעתו תחיית המתים וביאת המשיח הם ענפים משכר ועונש ולא עיקרים לעצמם.אנחנו מדברים מה רש"י אוחז, לא אמור להיות לו בעי' לחלוק על הרמב"ם. -
@אביי כתב בבקשה | מחיקת תיקיות ריקות:
דווקא אני התרשמתי שפייתון מוצלחת בתור התחלה.
לטעמי ממש לא... זה שפה סלחנית מידי ובעל טיפוסיות נמוכה, אמנם לא כמו js אבל עדיין..
אני עדיין ב"טראומה" שהתחלתי ללמוד פייתון 2 (כשזה מה שהיה, לפני שנים), ואז עזבתי אותה לכמה זמן, ואז יצא פייתון 3. התחלתי מחדש, כתבתי קטעי קוד שכבר ידעתי, והם פשוט לא עבדו. בדקתי בספר לימוד שלי, ואין לי שום שגיאה... בסוף בתחומים מישהו ענה לי.
אז ברחתי מפייתון. זה חיסרון גדול בעיני ששפה משתנה. (ההבדלים בין 3 ל2 הם לא קטנים)אגב, @sivan22 , אותי חינכו תמיד שרש"י הוא הפשט. (כמובן שיש שחולקים עליו. אבל פשט = רש"י). ולכן צרם לי האמירה הפשט לא כרש"י. אבל הד"ת עצמו יפה מאוד.
-
@מישהו12
PowerShell(gci "folderpath" -r | ? {$_.PSIsContainer -eq $True}) | ?{$_.GetFileSystemInfos().Count -eq 0} | remove-item
תשנה את folderpath לספריה שלך לדוגמה
(gci "c:\123" -r | ? {$_.PSIsContainer -eq $True}) | ?{$_.GetFileSystemInfos().Count -eq 0} | remove-item
-
לאחר מחשבה נוספת, הדרך הנכונה יותר לעשות זאת באמצעות רקורסיה:
import os
import statdef recursive_erase(root):
for path in (os.path.join(root, p) for p in os.listdir(root)):
st =os.stat(path)
if stat.S_ISDIR(st.st_mode):
recursive_erase(path)
if os.listdir(root) == []:
os.rmdir(root)recursive_erase("./")
נכון, @אביי ? @פלדה גם אתה תתעניין בזה.בהחלט מעניין. נראה יפה מאד.
אבל -- איך אתם זוכרים את כל הפקודות?
לדוגמא:@sivan22 כתב בבקשה | מחיקת תיקיות ריקות:(os.path.join(root, p) for p in os.listdir(root)):
recursive_erase(path)
os.listdir(root) == []:
os.rmdir(root)
recursive_erase("./")אז אני מכיר את המבנה (בלוק, תנאי, לולאות וכו'), אם הייתי מכיר את הפקודות הייתי יכול לבנות את זה, אבל אתה באשכרה זוכר את כל הפקודות בע"פ??
-
@פלדה כתב בבקשה | מחיקת תיקיות ריקות:
אז אני מכיר את המבנה (בלוק, תנאי, לולאות וכו'), אם הייתי מכיר את הפקודות הייתי יכול לבנות את זה, אבל אתה באשכרה זוכר את כל הפקודות בע"פ??
ברור שגם אני לא מכיר הכל, אבל בשביל זה יש גוגל. נגיד ידעתי שיש פקודה בלינוקס ls להציג את כל התוכן של תיקיה ותיארתי לעצמי שיש משהו דומה בפייתון, אז גיגלתי ls python ותוך רגע מצאתי שכותבים os.listdir(). גם לא ידעתי איך לבדוק אם קובץ מסויים הוא תיקיה או לא, אז משיטוט בstack overflow למדתי על stat.IS_DIR.
אף מתכנת לא מכיר את כל הפקודות של כל הספריות, אבל אתה מנחש מה אמור להיות בכל ספרייה ומחפש את הביטוי המדוייק. היום כשיש ChatGPT וגם copilot הרבה יותר קל מהבחינה הזו. -
@פלדה כתב בבקשה | מחיקת תיקיות ריקות:
למה כמה ספריות ש?
את כל הספריות אתה כן מכיר בע"פ??אין מצב יש כול כך הרבה ספריות שאי אפשר לזכור את כולם
אתה חושב מה אתה רוצה לעשות ובודק בגוגל וכו איזה ספריה תעזור לך -
האמת שלדעתי גם כן פייתון לא הכי מתאימה בתור שפה ראשונה, אני למדתי לפי הסדר הבא: C אחר כך C++ אחר כך JAVA אחר כך C# אחר כך python.
הלכת מהקשה ביותר לקל ביותר. למתלמד מתחיל, אין שום היגיון להתחיל ללמוד משפת C הקשה להחריד. הרבה יותר סביר ללכת בסדר הפוך...
@מישהו12 כתב בבקשה | מחיקת תיקיות ריקות:
אחר כך התוכנית היא Python בעז"ה. למרות שאני ממש שונא את השפה הזו
לשנוא את השפה הזו? זה נשגב מבינת אנוש
...
@אביי כתב בבקשה | מחיקת תיקיות ריקות:
דווקא אני התרשמתי שפייתון מוצלחת בתור התחלה.
לטעמי ממש לא... זה שפה סלחנית מידי ובעל טיפוסיות נמוכה, אמנם לא כמו js אבל עדיין..
בל נשכח שבסופו של דבר, זו השפה השנייה בשימוש שלה אחרי js, והמציאות היא שהשפה הראשונה שניגשים אליה רוב רובם של המתכנתים היא פייתון
-
@NH-LOCAL כתב בבקשה | מחיקת תיקיות ריקות:
הלכת מהקשה ביותר לקל ביותר. למתלמד מתחיל, אין שום היגיון להתחיל ללמוד משפת C הקשה להחריד. הרבה יותר סביר ללכת בסדר הפוך...
זה היה לפני 15 שנה, הייתי בחור בישיבה ומצאתי ספר על שפת C. והתעמקתי בכוכביות של המצביע ומצביע למצביע, עד שמצאתי ספר אחר על שפת C++ וכל כך נהניתי מהתוספת של תכנות מונחה עצמים, עם הורשה ופולימורפיזם, ואחר כך כשהגעתי לג'אווה ולסי שארפ, הבנתי טוב מאד לאיפה נעלמו המצביעים עם משתנה refernce ומשתנה value. אגב מי שיודע מה זה מצביעים משפת C לא מאבד את הראש בפייתון כשהוא מציב משתנה למשתנה אחר והמשתנה הראשון פתאום משתנה לו.
מה שבאתי לומר, זה שהשפות הללו (חוץ מפייתון) בנויות זו על זו מבחינה היסטורית, כך שזו בעצם אבולוציה של אותה השפה, ולדעת אותן לפי הסדר הזה הקנה לי יתרונות גדולים גם כשבסוף נחתתי בפייתון.
האם לאדם אחר גם הייתי ממליץ כך? לא בטוח, אבל כן הייתי אומר קודם סי שארפ ואחר כך פייתון. -
אגב מי שיודע מה זה מצביעים משפת C לא מאבד את הראש בפייתון כשהוא מציב משתנה למשתנה אחר והמשתנה הראשון פתאום משתנה לו.
אם אני מבין נכון למה אתה מתכוון, העובדה שכל משתנה מצביע על מיקום מסויים בזיכרון מודגשת היטב גם בפייתון, למי שלומד אותה בצורה מסודרת
-
@NH-LOCAL כתב בבקשה | מחיקת תיקיות ריקות:
בל נשכח שבסופו של דבר, זו השפה השנייה בשימוש שלה אחרי js, והמציאות היא שהשפה הראשונה שניגשים אליה רוב רובם של המתכנתים היא פייתון
גם אני לאחר בירור מעמיק, זו השפה הראשונה שאני ניגש אליה בס"ד.