בקשה | מחיקת תיקיות ריקות
-
@תלת-פאזי כתב בבקשה | מחיקת תיקיות ריקות:
מדוע תמיד אתם מעדיפים את הדרכים של יצירת סקריפט וכד'
מאשר דרכים פשוטות של סינון ומיון?זה בגלל שאנחנו מתכנתים ובתור מתכנתים הרבה יותר קל לנו פשוט לכתוב איזה קוד קטן שעושה את העבודה מאשר להתחיל לחפש כל מיני טריקים מוזרים...
(זה לא באמת כזה מסובך לכתוב את הקודים האלה כמו שזה נראה לך למעשה בדרך כלל זה לוקח לנו בין שתיים לשלוש דקות..) -
@ראובן-שבתי כתב בבקשה | מחיקת תיקיות ריקות:
@אביי כתב בבקשה | מחיקת תיקיות ריקות:
@אביי אני מנסה קצת ללמוד גמרא כל יום
ככה משפשים את הראשבוא לא ניכנס לזה.. כי אני די בטוח שבקטע הזה אני לוקח אותך בהליכה
רוצה חברותא?
תפאדל.
כמה מסכתות סיימת?
(אגב, בעבר באמת למדתי עם מתכנת שיצא לי להכיר אותו אונליין. למדנו איזה בין הזמנים אחד בטלפון כמעט כל יום)
@אביי כתב בבקשה | מחיקת תיקיות ריקות:@תלת-פאזי כתב בבקשה | מחיקת תיקיות ריקות:
מדוע תמיד אתם מעדיפים את הדרכים של יצירת סקריפט וכד'
מאשר דרכים פשוטות של סינון ומיון?זה בגלל שאנחנו מתכנתים ובתור מתכנתים הרבה יותר קל לנו פשוט לכתוב איזה קוד קטן שעושה את העבודה מאשר להתחיל לחפש כל מיני טריקים מוזרים...
(זה לא באמת כזה מסובך לכתוב את הקודים האלה כמו שזה נראה לך למעשה בדרך כלל זה לוקח לנו בין שתיים לשלוש דקות..)וואלה גם הרבה יותר כיף שכותבים לי קוד. זה אומנם שפות שאני לא מכיר, אבל אני מספיק מכיר את עולם התכנות כדי לקרוא את הקוד ולהבין את הרעיון המרכזי בו...
-
@מישהו12 כתב בבקשה | מחיקת תיקיות ריקות:
כמה מסכתות סיימת?
סיימתי דוקא הרבה, למרות שרוב לימודי הוא לימוד עיוני ישיבתי.
-
@תלת-פאזי כמו שאביי אמר זה פשוט הרבה יותר ישיר לבקש מהמחשב בשפה שלו מה אתה רוצה שהוא יעשה בדיוק, מאשר לחשוב לבד על כל מיני טריקים ושטיקים.
שים לב שלפי הקוד הזה אם יש תיקייה שמכילה תיקיות ריקות, יימחקו התיקיות הריקות ואחר כך גם התיקייה שהכילה אותם כי היא גם תהיה ריקה, משא"כ לשיטתך למיין לפי הגודל, תצטרך כמה פעמים לחזור על התהליך.
ו@מישהו12 אם אתה מכיר שפות אחרות, פייתון אפשר ללמוד בכמה שעות. (מניסיון...) -
@ראובן-שבתי @מישהו12 @אביי
עם כאלו תלמידי חכמים, אולי באמת הגיע הזמן להקים פה איזה קטגוריה תורנית... -
@sivan22 כתב בבקשה | מחיקת תיקיות ריקות:
ו@מישהו12 אם אתה מכיר שפות אחרות, פייתון אפשר ללמוד בכמה שעות. (מניסיון...)
גם זה בתוכניות בע"ה.
לומד עכשיו שפה אחרת. (למעשה, עד לא מזמן ידעתי "כלום על הכל", כלומר מספיק היכרות כדי להסתדר עם עריכה והתאמה לצרכים שלי של קטע קוד בהרבה שפות מודרניות, אבל אף שפה בצורה מסודרת. עכשיו אני על Java, אחר כך התוכנית היא Python בעז"ה. למרות שאני ממש שונא את השפה הזו.) -
אתה לא מגזים קצת? פשוט גם אני מנסה ללמוד.
-
@צדיק-וטוב-לו-0 כתב בבקשה | מחיקת תיקיות ריקות:
@ראובן-שבתי @מישהו12 @אביי
עם כאלו תלמידי חכמים, אולי באמת הגיע הזמן להקים פה איזה קטגוריה תורנית...תשמעו פשט חדש במשנה במסכת סנהדרין (צ.): "האומר אין תחיית המתים מן התורה אין לו חלק לעולם הבא".
המילים "מן התורה" טעונות כמובן ביאור, שהרי לכאורה מספיק היה לומר "האומר אין תחיית המתים אין לו חלק וכו'".
ופירש רש"י שהכוונה היא שאמנם אותו אדם מאמין בתחיית המתים אך אין הוא מאמין שהדבר מרומז בתורה, ולכן מה לנו ולאמונתו וכי מהיכן הוא יודע שכן הוא והרי הוא כופר גמור.
אכן זהו כמובן חידוש עצום, ונראה שלא נפסק כן להלכה שהרי בי"ג עיקרים שנדפסים בסידור לא מוזכר "אני מאמין שתחיית המתים מרומזת בתורה".
והנה בגמ' (סנהדרין שם) כתוב שהטעם שהאומר אין תחיית המתים מן התורה אין לו חלק לעולם הבא זה בגלל מדה כנגד מדה שכיון שלדעתו אין תחיית המתים אז באמת לא יהיה לו עולם הבא. וצריך ביאור מה נדרשה הגמ' לטעם זה, הרי עצם זה שהוא כופר באחד מיסודות האמונה מספיק לאבדו מעולם הבא.
והנראה ביישוב הדברים ע"פ מש"כ הר"י אלבו מהראשונים, וזה לשונו : (ספר העיקרים מאמר א פרק ב) "שכל האומר כל התורה כולה מפי הגבורה חוץ מפסוק אחד שאמרו משה מעצמו, עליו נאמר כי דבר ה' בזה (במדבר ט"ו ל"א), והוא בכלל האומר אין תורה מן השמים. אבל מי שהוא מחזיק בתורת משה ומאמין בעקריה, וכשבא לחקור על זה מצד השכל והבנת הפסוקים הטהו העיון לומר שאחד מן העקרים הוא על דרך אחרת ולא כפי המובן בתחלת הדעת, או הטהו העיון להכחיש העקר ההוא להיותו חושב שאיננו דעת בריא תכריח התורה להאמינו, או יחשוב במה שהוא עקר שאיננו עקר ויאמין אותו כשאר האמונות שבאו בתורה שאינם עקרים, או יאמין אי זו אמונה בנס מנסי התורה להיותו חושב שאיננו מכחיש בזה שום אמונה מן האמונות שיחויב להאמין מצד התורה, אין זה כופר, אבל הוא בכלל חכמי ישראל וחסידיהם, אף על פי שהוא טועה בעיונו, והוא חוטא בשוגג וצריך כפרה. " עכ"ל
ולפי זה ביאור המשנה הוא כדלהלן: האדם שאומר שאין תחיית המתים, אע"פ שאין הוא כופר בתורה אלא אומר שעל פי התורה עצמה אין תחיית המתים ("מן התורה") אין לו חלק לעולם הבא, ואף על פי שהוא שוגג ואין דינו ככופר בעיקר וכנ"ל, מכל מקום ישנו הטעם של הגמ' "מדה כנגד מדה" שכיון שלדעתו אין תחיית המתים אז באמת לא יהיה לו עולם הבא .
ורק נוסיף שפירוש זה מוכח גם בגמ' (סנהדרין צ:) שכן כתוב שם "אמר רבי אלעזר ברבי שמעון אמרתי לכותי זייפתי תורתכם שאמרתם אין תחיית המתים מן התורה", וכמובן שדעת הכותים שאין תחיית המתים כלל, ולא כמו שרש"י מפרש שיש תחיית המתים אלא שאין היא כתובה בתורה. -
@מישהו12 כתב בבקשה | מחיקת תיקיות ריקות:
גם זה בתוכניות בע"ה.
לומד עכשיו שפה אחרת. (למעשה, עד לא מזמן ידעתי "כלום על הכל", כלומר מספיק היכרות כדי להסתדר עם עריכה והתאמה לצרכים שלי של קטע קוד בהרבה שפות מודרניות, אבל אף שפה בצורה מסודרת. עכשיו אני על Java, אחר כך התוכנית היא Python בעז"ה. למרות שאני ממש שונא את השפה הזו.)האמת שלדעתי גם כן פייתון לא הכי מתאימה בתור שפה ראשונה, אני למדתי לפי הסדר הבא: C אחר כך C++ אחר כך JAVA אחר כך C# אחר כך python.
javaccript גם ניסיתי קצת ללמוד בעיקר את התכנות הלא סינכרוני של node.js אבל היא פחות הטעם שלי.
-
האמת שלדעתי גם כן פייתון לא הכי מתאימה בתור שפה ראשונה, אני למדתי לפי הסדר הבא: C אחר כך C++ אחר כך JAVA אחר כך C# אחר כך python.
דווקא אני התרשמתי שפייתון מוצלחת בתור התחלה.
בענין השטיקל' שלך, בדעת רש"י אפשר לומר גם כן שזה לא בגלל שהוא כופר, אלא כיון שהוא לא מאמין שזה "מן התורה" אין כח התורה מחייהו לעתיד לבוא.
ועל הקושי' מסנהדרין צ' אפשר לומר שנכון שהכותים גם כופרים בכלל, אבל בזה שהם כופרים בכך שזה "מן התורה" סגי.
אבל באמת הפשט שלך מאוד מוצלח. -
@הייתי-שמח-להבין כתב בבקשה | מחיקת תיקיות ריקות:
דווקא אני התרשמתי שפייתון מוצלחת בתור התחלה.
לטעמי ממש לא... זה שפה סלחנית מידי ובעל טיפוסיות נמוכה, אמנם לא כמו js אבל עדיין..