בקשת מידע | האם מעבד Intel Celeron מתאים לשימוש יומיומי - גם בהמשך לתכנות?
-
@שמואל-8 כתב בבקשת מידע | האם מעבד Intel Celeron מתאים לשימוש יומיומי - גם בהמשך לתכנות?:
לא בטוח בכלל שזה יחזיק
על מה אתה ממליץ בתקציב של 1500 ש"ח ( + חריגה של 200 ש"ח מקסימום)
לדעתי בשום פנים ואופן לא להתקרב למעבדים ישנים (@רפאל-vnkl אתה כנראה לא מודע לקפיצות בין הדורות)
אם אתה רוצה מחשב שיעבוד מעולה לאופיס ולשימושים פשוטים (לתכנות בסיסי זה יעבוד סבבה)
לך על זה -
@elazar כתב בבקשת מידע | האם מעבד Intel Celeron מתאים לשימוש יומיומי - גם בהמשך לתכנות?:
(@רפאל-vnkl אתה כנראה לא מודע לקפיצות בין הדורות)
אני מודע בהחלט. אבל הסלרון לא מגיע לקרסול של מעבד i7, גם אם הוא רק דור 4
ודרך אגב, המחשב שהבאת הוא יקר בחמישים מהמקסימום שהוא אמר - 1700 -
@רפאל-vnkl כתב בבקשת מידע | האם מעבד Intel Celeron מתאים לשימוש יומיומי - גם בהמשך לתכנות?:
ועדיין מדובר על מחשבים מלפני 8-9 שנים.
גם אם הם עברו חידוש לא חושב שמומלץ להתקרב אליהם.(זאת דעתי)@רפאל-vnkl כתב בבקשת מידע | האם מעבד Intel Celeron מתאים לשימוש יומיומי - גם בהמשך לתכנות?:
ודרך אגב, המחשב שהבאת הוא יקר בחמישים מהמקסימום שהוא אמר - 1700
נכון השאלה אם זה קריטי מבחינתו
-
תפצל את הרכישות, תקנה משהו זול לשימוש יום יומי, ובמידה ותרצה מחשב לתכנות, תקנה משהו יותר יקר.
הפער בעלויות בין מחשב יום יומי למחשב לתכנות גבוה מדי, ואם תעשה "פשרה", זה לא יספיק לך לתכנות וסתם חבל על הכסף.
בשביל ללמוד תכנות לא צריך מחשב חזק, אפשר לקמפל הכל בענן וכד' ולראות את התוצאות.
בשביל לכתוב אפליקציות צריך מחשב חזק, את הקימפול אתה תהיה חייב לעשות במחשב הלוקלי (אלא אם תרצה לשלם על שרת חזק לפי שעה, שיכול להיות שלטווח הקצר זה זול יותר, ומהיר יותר, אבל יש לזה תקורת למידה). -
@שמואל-8
יש את זה ב-1530₪ (נייד)
Intel Core i3-1215U 512GB SSD 8GBאו זה ב-1514₪
מחשב מיני Intel Mini PC, מעבד i3-1115G4 Intel
-
@שאול123 כתב בבקשת מידע | האם מעבד Intel Celeron מתאים לשימוש יומיומי - גם בהמשך לתכנות?:
@רפאל-vnkl אני לא בטוח שסלרון של היום יותר חלש מI5 דור 4!
נכון! הסלרון אפילו יותר חזק - השוואה
@רפאל-vnkl כתב בבקשת מידע | האם מעבד Intel Celeron מתאים לשימוש יומיומי - גם בהמשך לתכנות?:
@שאול123 ו i7 דור 4?
@רפאל-vnkl כתב עוד
דווקא הם מאוד קרובים - השוואה
בכל אופן ודאי עדיף i3 חדש -
@שמואל-8 כתב בבקשת מידע | האם מעבד Intel Celeron מתאים לשימוש יומיומי - גם בהמשך לתכנות?:
@שמואל-8 לא יודע מה הצרכים שאתה רוצה לעשות איתו,
כתבתי בכותרת הכוונה לאופיס וגלישה - בעיקר, ובהמשך תיכנות
לתיכנות ברור שזה לא מתאים מידיעה.
-
@הייתי-שמח-להבין
יש לי את המחשב הזה והוא ללא מערכת הפעלה החנות מציעה וינדוס 11 השאלה האם אפשר לשים גם 10 -
@הייתי-שמח-להבין
יש לי את המחשב הזה והוא ללא מערכת הפעלה החנות מציעה וינדוס 11 השאלה האם אפשר לשים גם 10בנוגע להבדל בין ווינדוס 10 ל-11 @ישראל-142 צודק-
@ישראל-142 כתב בבקשת מידע | האם מעבד Intel Celeron מתאים לשימוש יומיומי - גם בהמשך לתכנות?:
האם אפשר לשים גם 10
בוודאי!!
(בגדול מבחינה טכנית ווינדוס 11 זה רק גירסה מעודכנת של ווינדוס 10)אבל סתם המחשב שם הוא גם לא ממש מתאים לתכנות, עדיף לך לקחת לפחות מעבד I5, ולא I3, כדאי גם זכרון 16GB.
בעיקרון מחשב בסיסי לתוכנות פשוטות כמו אופיס, ומחשב לתיכנות זה 2 עולמות.
כך שתלוי כמה אתה מתכנן באמת להשקיע בתיכנות, אם זה רק צד שאולי בעתיד תרצה להשקיע בזה, יכול להיות שעדיף לך לקנות עכשיו מחשב פשוט יותר ב-1,500 ש"ח, ואם תרצה בהמשך להיכנס לתחום התיכנות תשקיע במחשב של 3,000+.
אבל אם זה משהו שאתה ממש מתכנן אותו ורוצה לקחת אותו בחשבון כבר עכשיו, לא כדאי לך לבזבז כסף על מחשב חלש מדאי. -
כאחד שמתעסק במחשוב אומר לך מניסיון של הרבה שנים והרבה לקוחות חלקם עקשניים אין לך מה לנסות לקחת מחשב פשוט ולעבוד איתו בתכנות הוא לא יחזיק מעמד כל הזמן יתקע יתחמם מאוד וייגמר מהר מאוד וזה בלי קשר לתסכול שכל דבר ייקח שעות אם בכלל
מחשב לתכנות הוא מחשב שמצריך מעבד חזק יותר ולא פחות מאשר I5 דור 10 ומעלה ולא את הישנים צריך לקחת בחשבון שעם התקדמות הטכנולוגיה גם שפות הכתיבה והתוכנות החדשות יש להם דרישות מערכת גבוהות יותר לגבי מחשב לאופיס מעבד סלרון הוא חביב לא יותר הייתי ממליץ לך לחפש ביד 2 מחשבים חדשים יש הרבה שהם עדיין באחריות יצרן [אפשר לבדוק את זה ע"י בקשת מספר סידורי מהמוכר ובדיקה באתר היצרן]
או לחלופין מחשב של חברה עם פחות שם מאשר הגדולות
לדוגמא lenovo v14 g3
או בקצת יותר השקעה יש לך lenovo ideapad 3
יש גם את Asus Vivobook 15 X1504ZA-NJ20
ויש גם את זה HP 15s-fq5005nj 84G53EA
מקווה שהצלחתי לעזור
בהצלחה -
@הייתי-שמח-להבין
יש לי את המחשב הזה והוא ללא מערכת הפעלה החנות מציעה וינדוס 11 השאלה האם אפשר לשים גם 10מה הענין דוקא ב10?