עזרה | איחוד טבלאות
-
שלום לכולם
יש לי 2 טבלאות אקסל, בכל אחת מהטבלאות מופיע עמודות של שם, שם משפחה, כתובת, ובכל טבלה יש עוד עמודה עם נתונים אחרים, בטבלה מספר 1 יש עוד שמות שלא מופיע בטבלה מספר 2
אני רוצה לאחד את הנתונים הכל לטבלה 1, איך אני עושה את זה, שרק לאחר שבדק שגם השם וגם השם משפחה וגם הכתובת מתאימים אז יאחד את הנתונים שיש בטבלה 2 לטבלה 1? -
@חיים5 כתב בעזרה | איחוד טבלאות:
שלום לכולם
יש לי 2 טבלאות אקסל, בכל אחת מהטבלאות מופיע עמודות של שם, שם משפחה, כתובת, ובכל טבלה יש עוד עמודה עם נתונים אחרים, בטבלה מספר 1 יש עוד שמות שלא מופיע בטבלה מספר 2
אני רוצה לאחד את הנתונים הכל לטבלה 1, איך אני עושה את זה, שרק לאחר שבדק שגם השם וגם השם משפחה וגם הכתובת מתאימים אז יאחד את הנתונים שיש בטבלה 2 לטבלה 1?תעתיק את 2 הטבלאות לטבלה 3
ואז תעשה הסר כפילויות -
@מטעמים תודה רבה
אך היות שבכל טבלה יש נתונים נוספים, הוא לא ימצא כפיליותלא אמרתי לך להעתיק את העמודות האחרות.
נניח יש לך 2 גיליונות שכתוב בהם למי שלחת מיילים בחודש זה ולמי שלחת מיילים בחודש קודם:
גיליון א:משפחה פרטי תז שליחה חשוון א ד 556 1 ב כ 232 2 ג ע 465 1 גיליון ב:
משפחה פרטי תז שליחה תשרי ב כ 232 8 ג ע 465 9 ע י 659 6 אתה מעתיק הכל לגיליון ג, ללא העמודה שליחה. רק עמודות פרטים אישיים, שהם בוודאי כפולים ב-2 הגיליונות:
משפחה פרטי תז א ד 556 ב כ 232 ג ע 465 ב כ 232 ג ע 465 ע י 659 ואז עושה הסר כפילויות, ולאחמ"כ עושה עמודות חדשות:
משפחה פרטי תז שליחה חשוון שליחה תשרי א ד 556 ב כ 232 ג ע 465 ע י 659 לאחר מכן, אתה מייבא ע"י נוסחאות לכל עמודה את הנתון הרלוונטי.
-
שלום לכולם
אני רוצה לאחד את הנתונים הכל לטבלה 1, איך אני עושה את זה, שרק לאחר שבדק שגם השם וגם השם משפחה וגם הכתובת מתאימים אז יאחד את הנתונים שיש בטבלה 2 לטבלה 1?התהליך ארוך אך עם כלי ייעודי ומשוכלל:
-
בחר איזה תא מהטבלה הראשונה, ולחץ נתונים->מתוך טבלה/טווח. בחר את הטבלה כולה.
-
בחלון שנפתח לחץ קובץ->סגור וטען אל... ->בחר באפשרות "צור חיבור בלבד".
-
חזור על שלבים 1 ו2 עבור הטבלה השנייה (היא צריכה להיות בגיליון שני באותו קובץ).
-
נתונים ->יבא נתונים -> שלב שאילתות -> מזג
-
בחלון שנפתח בחר את הטבלאות הרצויות מתוך תיבת הרשימה, ולחץ על העמודה המשותפת.
-
בחר את סוג המיזוג הרצוי (ככל הנראה האפשרות הראשונה: צירוף חיצוני שמאלי)
-
בחלון שנפתח לחץ על החץ הכפול, ובחר את העמודות הרצויות להצגה מהטבלה השניה
-
-> סגור וטען
בהצלחה.
מקור -
-
תודה רבה לכל המשיבים
אך עדיין לא מצאתי פתרון, היות שברשימה שיש לי יש עמודה של משפחה ועמודה של שם פרטי ועמודה של פלאפון, וחוץ מזה עוד עמודות של נתונים, והיות שיש לדוג' 2 חיים גרינצווייג, אך בכתובות אחרות ומספרי פלאפונים אחרים, לכן אני נצרך שהוא ידע למזג את מה שכתוב בטבלה 2 דוקא לאותו שם בדיוק עם כל הפרטים שגם הפלאפון תואם וגם הכתובת תואמת
מקווה שמבינים מה שאני מתכוון -
תודה רבה לכל המשיבים
אך עדיין לא מצאתי פתרון, היות שברשימה שיש לי יש עמודה של משפחה ועמודה של שם פרטי ועמודה של פלאפון, וחוץ מזה עוד עמודות של נתונים, והיות שיש לדוג' 2 חיים גרינצווייג, אך בכתובות אחרות ומספרי פלאפונים אחרים, לכן אני נצרך שהוא ידע למזג את מה שכתוב בטבלה 2 דוקא לאותו שם בדיוק עם כל הפרטים שגם הפלאפון תואם וגם הכתובת תואמת
מקווה שמבינים מה שאני מתכווןלא מבינים.
תעלה קובץ.
לא את המקורי כמובן, אלא דוגמה בלבד. -
@חיים5 יש גבול למה שאקסל יודע לעשות
זה אחד החסרונות של הבינה המלאכותית... איך הוא יידע האם גרינצווייג וגרינצוויג זה אותו אחד או שזה שניים שונים?!?אתה יכול לעשות איחוד עמודות [לפתוח עמודה נוספת ולרשום נוסחה: = עמודה שם פרטי + עמודה שם משפחה + עמודה מס' טלפון] ואז לעשות השוואה בין שני הטבלאות לפי העמודה החדשה, כמובן זה כפוף לתאימות מלאה בין הטבלאות באופן כתיבת השמות (מלא וחסר), או לעשות השוואה ע"פ מס' טלפון שזה יותר מקורי.
לבעיות האלו יש שני דרכים: ארוכה שהיא קצרה וקצרה שהיא ארוכה
או לאחד אותם ידנית, ואז אתה פותר כל שאלה לגופה
או לאחד אותם אוטו' ע"י קומבינות על גבי קומבינות, שכל אחד נועד לפתור בעיה אחרת