בירור | המרת תקע אמריקאי לישראלי
-
הי, קניתי מכשיר חשמלי מאמזון,
עלה לי יקר מאוד, ולכן חשוב לי לצרוך אותו כמו שצריך... שלא יהרס.
התקע-אמריקאי.
אבל לפי הנתונים הבנתי שתומך גם בחשמל בישראל.100-240V~50-60HZ 1.7-0.91A.
צדקתי?
הבעיה שניסיתי להשתמש במתאם פשוט, וכל פעם שהתקע נכנס לחשמל-נהיה ברק.
(ניסיתי בכמה שקעים.)
וגם-לקח כמה דקות אחרי שנתקתי מהחשמל-שעדיין עבד.
תקין?
חשבתי אולי לא הבנתי את הנתונים נכון וצריכת החשמל בארץ גבוהה מדי?
או שהראש שניסיתי היה תקול?-רוצה לדעת אם זה הבעיה לפני שרץ לקנות חדש...אשמח מאוד למידע!
תודה רבה. -
@sara21 כתב בבירור | המרת תקע אמריקאי לישראלי:
התקע-אמריקאי.
צדקתי?נכון מאוד זה תומך בחשמל בישראל
(ניסיתי בכמה שקעים.)אני משער שהכוונה היא לניצוץ \ הבזק חשמלי ולכאורה זה בסדר
זה הגיוני במיוחד כשמדובר במתאםוגם-לקח כמה דקות אחרי שנתקתי מהחשמל-שעדיין עבד.
תקין?לא ציינתם מה המוצר אבל אם מדובר במכשיר שיש לו שנאי אז זה הגיוני שיכול להיות שיישאר קצת כח חשמל גם לאחר ניתוק מהשקע
-
@תלת-פאזי כתב בבירור | המרת תקע אמריקאי לישראלי:
@שלמה-ו כתב בבירור | המרת תקע אמריקאי לישראלי:
זה הגיוני במיוחד כשמדובר במתאם
מלבד משפט זה, הכל נכון ומדוייק
זה הגיוני יותר כשיש מתאם
מכיוון וברוב המתאמים החיבור במגעים אינו מהודק מספיק וזה גורם לניצוץ הזה להופיע יותר
(יש מתאמים שהיבואן שם והם בדר"כ לא נתיקים יותר והם מהודקים מספיק טוב) -
@שלמה-ו הניצוץ מופיע לא בגלל הידוק לא מספיק, (זה [יכול] לגרום ח"ו לניצוץ גדול מאוד עד כדי שרפה רח"ל)
אלא הניצוץ מופיע ברוב המוחלט של החיבורים לחשמל [לא תמיד שיש רואים אותו- תבדוק בחושך], וזה תופעת טבע (ניסית, שייצר בורא העולם) עקב קפיצת המתח באויר, ובלשון המקצועית זה נקרא "קשת חשמלית
עיין כאןמקור הדבריםבכל מעגל חשמלי יש ערך מסויים של השראות L וקיבול C. רכיבים אלה מוכרים כאוגרי אנרגיה.
האנרגיה במעגל חשמלי, אינה יכולה להשתנות בפתאומיות, לפיכך תלויה כל פעולת מיתוג, בערכים של L ו-C (בסליל חייבת להשמר רציפות הזרם, ובקבל רציפות המתח).
הפסקת מעגל חשמלי מלווה תמיד בניצוץ, או קשת חשמלית. קשת חשמלית מתפתחת בכל מקרה של זרם הגדול מ-0.5A ובמתח גדול מ-15V (עבור מגעים מנחושת ותווך אויר).
תכונות הקשת:
צפיפות זרם גבוהה מאוד (עד אלפי אמפר לממ”ר מרובע של הקשת).
מפל מתח נמוך יחסית (מספר עשרות וולט).
טמפרטורה גבוהה מאוד: 5,000 – 10,0000Cבכל חצי מחזור חוצה הזרם את האפס. ברגע זה אפשרי כיבוי הקשת. אם טמפרטורת קנה הקשת אינה יורדת משמעותית, עם ירידת הזרם, נשארת מוליכות מסויימת בין מגעי המפסק. בשלב זה מתחילה “תחרות” מסויימת בין 2 תהליכים:
א. עליית החוזק הדיאלקטרי של התווך בין המגעים תוך עלית המתח בין המגעים. במידה והחוזק הדיאלקטרי עולה מהר יותר מעליית המתח, כבה הקשת סופית.
ב. פריצה חוזרת של המרווח. הקשת במקרה זה תמשך חצי מחזור נוסף אחד לפחות. מאחר ובינתיים מוסיפים המגעים להתרחק זה מזה, יש סיכוי שבסוף חצי מחזור זה הקשת תכבה. בכל כיבוי נוסף נוצרת “תחרות” מחודשת בין החוזק הדיאלקטרי והמתח. -
@sara21 כתב בבירור | המרת תקע אמריקאי לישראלי:
התקע-אמריקאי.
צדקתי?
(ניסיתי בכמה שקעים.)
וגם-לקח כמה דקות אחרי שנתקתי מהחשמל-שעדיין עבד.
תקין?
חשבתי אולי לא הבנתי את הנתונים נכון וצריכת החשמל בארץ גבוהה מדי?
או שהראש שניסיתי היה תקול?-רוצה לדעת אם זה הבעיה לפני שרץ לקנות חדש...אשמח מאוד למידע!
תודה רבה.אם זה עדיין נצרך לך, סתם ככה אפשר להחליף לו לשקע ישראלי לא יודע איך בדיוק, אני קניתי פעם מאייבי לפני שנתיים מטען של מיליווקי לסוללות של מברגה פטישון וכו' ומישהו החליף לי את זה (משהו בפנים)מאמריקאי לישראלי אני אנסה לברר לך ואני ישלח לך התראה
-
@תלת-פאזי כתב בבירור | המרת תקע אמריקאי לישראלי:
@המפותח כתב בבירור | המרת תקע אמריקאי לישראלי:
ומישהו החליף לי את זה (משהו בפנים)
זה נכון למוצרים שמתאימים רק למתח האמריקאי, וכדי להתאימם למתח בישראל מחליפים משהו בפנים [קבל, ולפעמים עוד פעולות]
מיליווקי זה מוצר אמריקאי קשור?
-
-