בקשת מידע | פרצו לי למייל?! האם צריך לדווח? למי?
-
קיבלתי הודעה מגוגל עם קוד אימות לכתובת מייל שפעם פתחתי, והמייל שלי מקושר אליו . אין לי מושג מה הסיסמא של המייל ההוא כך שאני לא יכול לבדוק אם עשו שם משהו [כנראה לא אמור להיות שם חומר חשוב]. השאלה אם יש סיכוי משם להגיע למייל האמיתי שלי, ואם סתם לצורכי בטיחות אני צריך לפנות למערך הסייבר ולדווח?
-
@אהרן
כל עוד לא קיבלת הודעה על כניסה הרי שזה לא פריצה שהצליחה, אלא נסיון , אולי תעלה לכאן את נוסח ההודעה יהיה יותר פרטים האם מישהו יודע את הסיסמה שלך שם , או שזה בכלל נסיון שחזור סיסמה.
כך או כך גם אם יכנסו זה לא ישפיע על החשבון שלך כיום אא"כ הישן רשום כחשבון לשחזור -
@דובדבן כתב בבקשת מידע | פרצו לי למייל?! האם צריך לדווח? למי?:
@אהרן
כל עוד לא קיבלת הודעה על כניסה הרי שזה לא פריצה שהצליחה, אלא נסיון , אולי תעלה לכאן את נוסח ההודעה יהיה יותר פרטים האם מישהו יודע את הסיסמה שלך שם , או שזה בכלל נסיון שחזור סיסמה.
כך או כך גם אם יכנסו זה לא ישפיע על החשבון שלך כיום אא"כ הישן רשום כחשבון לשחזורז''ל:
קוד אימות של Google
משתמש Google יקר,קיבלנו בקשת גישה לחשבון Google שלך *****@gmail.com באמצעות כתובת האימייל שלך. קוד האימות שקיבלת מ-Google הוא:
123***
אם לא ביקשת לקבל קוד זה, ייתכן שמישהו אחר מנסה לגשת לחשבון Google ******@gmail.com. אין להעביר את הקוד ואין לתת אותו לאף אדם אחר.
קיבלת הודעה זו כי כתובת האימייל הזו רשומה ככתובת אימייל לשחזור של חשבון Google ****@gmail.com. אם מדובר במידע שגוי, ניתו ללחוץ כאן כדי להסיר את כתובת האימייל שלך מחשבון Google שצוין.
בכבוד רב,
צוות חשבונות Google
עכ''ל
נראה באמת שזה נסיון לשחזר סיסמא, רק שזה אומר שהוא ניחש נכון את כתובת המייל לשחזור [ניסיתי וראיתי שגוגל נותנים חלק מהכתובת וצריך להקיש המשך], כתובת המייל לא כ''כ קלה לניחוש, האם זה שהוא ידע אותה זה מראה שיש לו מידע עלי?
-
@אהרן כתב בבקשת מידע | פרצו לי למייל?! האם צריך לדווח? למי?:
שאני לא יכול לבדוק אם עשו שם משהו [כנראה לא אמור להיות שם חומר חשוב]
חשוב לשים לב לעובדה שגם אם אין חומר חשוב, ברגע שיש למישהו גישה לחשבון למייל זה אומר שיש לו גישה לכל החשבון גוגל, שזה אומר גישה לכל האתרים שנרשמת דרך גוגל ולפעמים יש בניהם אתרי קניות עם פרטי אשראי, ואם הסינכרון מופעל אז מקבלים גם גישה לכל ההסימאות השמורות, כי חשבון מייל זה בעצם חשבון גוגל
-
@Yehuda-1 @אהרן
בדרך כלל זה קורה שמישהו רוצה להיכנס לחשבון והוא לא יודע את הסיסמה, ולכן הוא לוחץ שכחתי סיסמה, ואז זה שולח קוד אימות למייל לשחזור חשבון, אבל עדיין הוא לא יכול לראות את הקוד אימות כל עוד אין לו את הסיסמא של החשבון גוגל המשני לשחזור חשבון.אם היה לו את הסיסמה של אחד מהחשבונות והוא היה נכנס אליהם, @אהרן היה מקבל הודעה שמישהו נכנס לחשבון שלו ממכשיר חדש.
אבל תמיד טוב להיזהר, לפני שקורה משהו משמעותי!