בעיה | שעון שבת בלוח החשמל הפסיק להגיב
-
יש לי 2 שעוני שבת בלוח החשמל, לאחרונה אחד הפסיק לעבוד והגיע חשמלאי והחליף אותו. הבעיה היא שמאז השעון השני לא מגיב בכלל גם כשאני עושה אותו על מצב כבוי הוא לא נכבה, האם יכול להיות שהחשמלאי בטעות שם חוטים לא במקום הנכון?
-
פוסט זה נמחק!
-
@אחד-מאנש הוא דולק כל הזמן?
זה ממש מוזר...
החוטים נראים בסדר גמור, עד כמה שאני יכול להבין מהתמונה בלי טסטר.
ואם הבנתי הכל נכון זה כנראה בעיה מכנית של השעון השמאלי.אם יש לך טסטר, תוכל לבדוק את הסדר של החוטים שהכל נכון.
כניסת חשמל למגען השמאלי בצד שמאל למטה, משם פיצול לכניסת מתח לשעון שבת השמאלי, ומשם פיצול למעבר חשמל דרך השעון [חיבור מס' 3]
ואז יציאה אחרי חיבור/ ניתוק של השעון [מס' 2] משם לחיבור הימני ביותר מלמטה של המגען (השמאלי) שזה כנראה ההפעלה של המגען]
ויציאת מתח חוזר לכיוון המזגן ביציאה השמאלית העליונה של המגען -
@אחד-מאנש הוא דולק כל הזמן?
זה ממש מוזר...
החוטים נראים בסדר גמור, עד כמה שאני יכול להבין מהתמונה בלי טסטר.
ואם הבנתי הכל נכון זה כנראה בעיה מכנית של השעון השמאלי.אם יש לך טסטר, תוכל לבדוק את הסדר של החוטים שהכל נכון.
כניסת חשמל למגען השמאלי בצד שמאל למטה, משם פיצול לכניסת מתח לשעון שבת השמאלי, ומשם פיצול למעבר חשמל דרך השעון [חיבור מס' 3]
ואז יציאה אחרי חיבור/ ניתוק של השעון [מס' 2] משם לחיבור הימני ביותר מלמטה של המגען (השמאלי) שזה כנראה ההפעלה של המגען]
ויציאת מתח חוזר לכיוון המזגן ביציאה השמאלית העליונה של המגען@תלת-פאזי כתב בבעיה | שעון שבת בלוח החשמל הפסיק להגיב:
ויציאת מתח חוזר לכיוון המזגן ביציאה השמאלית העליונה של המגעןאני לא ממש הבנתי מה שכתבת אתה אולי יכול לפרט יותר או לסמן על התמונה מה אני בדיוק אמור לבדוק (ומה זה נקרא מגען)
-
@תלת-פאזי כתב בבעיה | שעון שבת בלוח החשמל הפסיק להגיב:
ויציאת מתח חוזר לכיוון המזגן ביציאה השמאלית העליונה של המגעןאני לא ממש הבנתי מה שכתבת אתה אולי יכול לפרט יותר או לסמן על התמונה מה אני בדיוק אמור לבדוק (ומה זה נקרא מגען)
-
@אחד-מאנש
אכן כפי תכתב @תלת-פאזי , החיווט מושלם.
כנראה בעיה, ולמרות שרוב הבעיות עם שעוני שבת הם בגוף השעון, הייתי מציע לך לבדוק אפשרות של בעיה בקונטקטור.
אני לא יודע מה המצב בתמונה, כאשר השעון במצב פעולה או במצב כיבוי (ואגב, לא ברור לי מאיפה @תלת-פאזי יודע שאתה מדבר על השעון השמאלי, אבל נו, לו יהי...), אבל הקונטקטור נראה שהוא לחוץ (מעביר חשמל).
הקונטקטור יש עליו כמו מתג קטן שאמור לזוז / להילחץ וכדו' כאשר הוא מופעל. לדוג':
אצלך זה נראה שזה מופעל. הנה:כלומר, ייתכן מאוד שהקונקטור שלך נשאר לחוץ אפי' שהוא לא מקבל הזנה מהשעון.
זה קורה לפעמים, זה איזה קפיץ או חלק בפנים ש 'עשה את שלו'
כדי לבדוק את זה, ואנא - לא לנקוט במעשים ללא הידע המקצועי הנדרש ולא לעשות שום דבר הכרוך בסכנה!, צריך לנתק את ההזנה של הקונטקטור.
לשלוף את זההחוצה
-
@אחד-מאנש
אכן כפי תכתב @תלת-פאזי , החיווט מושלם.
כנראה בעיה, ולמרות שרוב הבעיות עם שעוני שבת הם בגוף השעון, הייתי מציע לך לבדוק אפשרות של בעיה בקונטקטור.
אני לא יודע מה המצב בתמונה, כאשר השעון במצב פעולה או במצב כיבוי (ואגב, לא ברור לי מאיפה @תלת-פאזי יודע שאתה מדבר על השעון השמאלי, אבל נו, לו יהי...), אבל הקונטקטור נראה שהוא לחוץ (מעביר חשמל).
הקונטקטור יש עליו כמו מתג קטן שאמור לזוז / להילחץ וכדו' כאשר הוא מופעל. לדוג':
אצלך זה נראה שזה מופעל. הנה:כלומר, ייתכן מאוד שהקונקטור שלך נשאר לחוץ אפי' שהוא לא מקבל הזנה מהשעון.
זה קורה לפעמים, זה איזה קפיץ או חלק בפנים ש 'עשה את שלו'
כדי לבדוק את זה, ואנא - לא לנקוט במעשים ללא הידע המקצועי הנדרש ולא לעשות שום דבר הכרוך בסכנה!, צריך לנתק את ההזנה של הקונטקטור.
לשלוף את זההחוצה