בקשת מידע | סינון הערסט מניסיון אישי...
-
@aharon77
לטענת אחד הגולשים בפרוג-
הסינון הוא בעצם מבוסס נטספארק, אבל תחת ״מותג״ בשם ׳הערסט׳, יש להם שירות לקוחות מאוד נחמד, במייל ובוואטסאפ, הסינון כשלעצמו די מחמיר, אבל כמובן מתחשב גם בצרכים הרלוונטיים, יש להם כללים די קשוחים, לדוגמא, אין בכלל יוטיוב (אפילו לא סרטון אחד וכדומה, כל מה שקשור לשרתי יוטיוב חסום לחלוטין), וכן אין טלגרם, גם לא מסונן, וכן הלאה על זה הדרך. קצת מזכיר את נטפרי בסגנון (אני אומר את זה כשבח כמובן).
כמובן שגם מבחינה טכנולוגית אין מצב לפרוץ את הסינון, הוא ׳יושב׳ על המכשיר עוד מהמפעל, קונים מכשיר חדש לגמרי מהניילון ומגדירים אותו מההתחלה בלי השתלטות של טכנאי מרחוק וכדומה. בקיצור, בגדול אני די ממליץ, אם מתאים לצרכים, צריך לקחת גם בחשבון שזה כמו הדרן ונתיב למשל, שהם לא יסירו את המכשיר אף פעם מהסינון.
יש לאפל תכנית בשם DEP * המאפשרת לבתי ספר וארגונים לשייך אליהם מכשיר ע״פ המספר הסידורי שלו, כשרוכשים מכשיר דרך הערסט, רוכשים אותו בעצם מאיידיגיטל, והערסט רק משייכים אותו אליהם ע״י הכנסת המספר הסידורי שלו במערכת הניהול של DEP, וכך ברגע שיופעל לראשונה כבר מותקן בו פרופיל הניהול של הערסט עם כל ההגדרות הרלוונטיות, כל עוד המכשיר נמצא במערכת הניהול של הערסט הוא יהיה משוייך אליהם ויהי מה, גם איפוס או שחזור דרך אייטונס לא ימחק את הפרופיל.
התכנית הזו של אפל היא די חדשה ובעצם מחליפה את השיטה הישנה של הורדת והתקנת פרופיל ניהול, הרווח הוא למנהלי ארגונים ובתי ספר שלא צריכים להגדיר ידנית כל אייפד אלא מכניסים את כל האייפדים למערכת הניהול של ה- DEP שלהם וזהו.
נטספארק (ובמקרה הזה הערסט) ניצלו את זה ונרשמו כארגון וכך הם יכולים לשייך אליהם מכשירים בלי שהמשתמש ייצטרך להוריד פרופיל סינון וכדומה, וגם הרוויחו שהמשתמש לא יכול להסיר את הפרופיל.
ולטענת גולש אחר שם- סינון ממש גרוע אני קניתי מיני 13 ובאופן אקראי גיליתי שאפשר בפעולה פשוטה להשבית את הסינון לחלוטין ולא רק אצלי מה שלא קיים באנדרואיד תכלס אין דרך לסנן באמת אפל