המלצה | שקע חשמל ליד המיטה
-
-
ש שטיגליץ העביר נושא זה מ-חשמל - כללי ב-
-
@cool כתב בהמלצה | שקע חשמל ליד המיטה:
נראה שכל המבינים מציעים להרחיק חצי מטר
רובם אומרים שאין קרינה כלל!!!
-
@דובי-ג כפי הידוע לי [ללא אחריות!!]
ישנם שני סוגי קרינות מייננת ובלתי מייננת
עריכה: שני רמות של קרינה [מעל תדר מסויים, נקרא מיינן, ומתחתיו נקרא בלתי מיינן]
המייננת נחשבת למסוכנת, והיא נמצאת בצילומי רנטגן וכו'
הבלתי מייננת לא הוכחה כמסוכנת והיא עדיין במחקרים, כך שלבנתיים ממלצים לשמור ממנה מרחק
מה שידוע שהיא עושה, גורמת לתזוזה מהירה וחיכוך של ה...???? (אלקטרונים), וזה גורם לחימום, כך עובד המיקרוגל.
הקרינה שבטלפונים הניידים היא בלתי מייננת ולא הוכחה כמזיקה וכנ"ל
כל המידע לעיל הוא מגורם בלתי מקצועי, ואין להסתמך עליו כלל וכלל, והוא נכתב להעשרת הידע בלבד, ולפתיחת וויכוחים על הנושא... -
@זנב-לאריות כתב בהמלצה | שקע חשמל ליד המיטה:
רובם אומרים שאין קרינה כלל!!
אף אחד לא אומר שאין קרינה
יש אומרים שזה לא הוכח בצורה ודאית שזה אכן מסרטן אבל בתכלס רוב המומחים טוענים שכן ויש ראיות לדבר -
@YOLEVI כתב בהמלצה | שקע חשמל ליד המיטה:
יש לציין שהמידע הזה נאמר על הפלאפונים הראשונים בסגנון נוקיה וכו עם דור 2 בלבד אך היום ודאי שהקרינה הרבה יותר חזקה רק שלא בדקו את זה בצורה מדעית
זו כמובן טעות, "מייננת" ו"בלתי מייננת" הם הגדרות מדעיות קבועות והם תלויות בתדר של הקרינה כמו שהרב @תלת-פאזי כתב, אין צורך בשום "מחקר מדעי" כדי לבדוק מה התדר של הקרינה בטלפונים חכמים, מספיק בשביל זה מכשיר פשוט שמודד רמות של קרינה וברור שמדובר בקרינה שאינה מייננת.
כמובן שעדיין ממשיכים מחקרים על רמת הסיכון מהקרינה הזו ובוודאי שעורכים מחקרים גם עם טלפונים חכמים, כך או כך, אין הוכחה מדעית חד משמעית ומקובלת על כולם שאכן קיים נזק אך עדיין ממליצים לנקוט זהירות. -
@א-א-א כתב בהמלצה | שקע חשמל ליד המיטה:
אין צורך בשום "מחקר מדעי" כדי לבדוק מה התדר של הקרינה בטלפונים חכמים
גם אני חושב כך
זה ממש כמו שסוכר מזיק לכל הדעות, השאלה באיזה כמות, כמות קטנה איננה מזיקה כלל (לרוב האנשים וברוב המקרים) וכמות גדולה מזיקה (לרוב האנשים וברוב המקרים),
וכמובן לפעמים זה גם בריא ונצרך
אם תשאל ברחוב או במעבדות המחקר האם סוכר זה בריא או מזיק, התשובה הפחות חכמה תסתכם בין מזיק יותר או פחות
והתשובה האמיתית שזה תלוי מתי איפה כמה ולמי -
@תלת-פאזי דרך אגב, יש פורומים שלמים בארץ ובעולם של אנשים שטוענים שהם מרגישים פיזית את ההשפעה של הקרינה, הם מספרים על טנטונים באוזניים כאבי ראש תחושת לחץ ועוד ועוד והכל לטענתם חולף כאשר מנתקים את ה- wifi וכו', אין לי כרגע קישור לדבר כזה, אבל קראתי באיזה עיתון או משהו כזה.
-
@YOLEVI כעת דיברתי איתו לגבי (ראש) המטען אז ככה:
-
המטענים של היום ברובם לא פולטים קרינה אשר יכולה להזיק גם במרחק של פחות מחצי מטר לעומת המטענים הישנים יותר שקיים בהם סיכון קטן שהם אם קרינה אך גם היא במרחק של חצי מטר בכל מקרה לא מזיקה כלל
(לגבי שאלתי במרחק של 30 cm אין בעיה כלל למטען שיש לי) -
רוב המטענים בימינו אינם מסרטנים
(כמובן שזה רק באופן כללי כיון שיש כאלה שיש להם מטענים ספציפים שכן גורמים נזק אבל הוא הסביר לי באופן כללי את העניין)
בקיצור זוהי דעת המומחה בתחום אשר מקוה שאם יסמכו על דעתו לא תצא תקלה.
-
-
@cool כתב בהמלצה | שקע חשמל ליד המיטה:
@דובי-ג אני לא מבין אבל זה מה שמצאתי בחיפוש קטן בגוגל.
נראה שכל המבינים מציעים להרחיק חצי מטרעל הקישור שהוא הביא ממידרג אמרתי שרובם שם אומרים שאין קרינה כלל
-
פוסט זה נמחק!
-
@זנב-לאריות כתב בהמלצה | שקע חשמל ליד המיטה:
תי שרובם שם אומרים שאין קרינה
מי זה רובם טכנאים או מומחים לקרינה?
אם זה טכנאים אז קרוב לוודאי שרובם ככולם לא באמת מבינים בזה